John Lewis lister opp 8 butikker som ikke åpner igjen etter lockdown - med 1465 jobber i fare

John Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

John Lewis har kunngjort at ytterligere åtte varehus ikke vil åpne igjen etter at de nåværende Covid-19-restriksjonene er over, med 1465 jobber i fare.



Selskapet sa i dag at butikker ikke vil gå tilbake til virksomheten på steder der de ikke kan 'opprettholdes', da det advarte om at detaljhandelsklimaet har endret seg dramatisk siden starten på koronavirusutbruddet.



Det kommer bare noen uker etter at detaljhandelsgiganten antydet at ikke alle butikker ville overleve den tredje lockdownen, da den rapporterte et underskudd på 517 millioner pund før skatt som svar på Covid-handelsrestriksjoner.



Er du påvirket av dette? E -post: webnews@NEWSAM.co.uk

De åtte butikkene som ikke åpner igjen inkluderer fire & Atos & # 39; At Home & apos; butikker i Ashford, Basingstoke, Chester og Tunbridge Wells og fire varehus i Aberdeen, Peterborough, Sheffield og York.

Selskapet sa at det har startet konsultasjonssamtaler med 1.465 ansatte - med alternative roller som skal fordeles der det er mulig.



Stenger din lokale John Lewis -butikk?

Stenger din lokale John Lewis -butikk? (Bilde: Getty Images)

Den gjenværende eiendommen - 34 John Lewis utsalgssteder - vil åpne igjen fra 12. april, med forbehold om regjeringens veiledning.



Dette er med unntak av Glasgow, som åpner igjen fra 26. april og Edinburgh, som åpner igjen 14. mai.

John Lewis sa at butikkene som var øremerket nedleggelse, allerede var 'økonomisk utfordret' før pandemien - men innrømmet at krisen hadde forverret deres økonomiske stilling.

- Vi kan dessverre ikke lenger lønnsomt opprettholde en stor John Lewis -butikk noen steder der vi ikke har nok kunder, heter det i en uttalelse.

'De åtte butikkene ble økonomisk utfordret før pandemien.

'Vi forventer at 60% til 70% av John Lewis -salget vil bli gjort online i fremtiden,' heter det i en uttalelse.

Detaljhandelsbedrifter har sett Covid -krisen akselerere overgangen til netthandel - med forbrukere som nå bestiller på nettet i høy hastighet.

John Lewis sa som svar på en endring i kundeadferd, det vil utvide sine klikk og samle -tjenester i Waitrose -butikker og vil prøve introduksjonen av John Lewis shoppingområder i Waitrose -butikker og til høsten.

Kjeden sa at den også vil teste nye formater av mindre, lokale nabolagbutikker som vil vise frem sine bestselgende linjer.

Sharon White, styreleder i John Lewis -partnerskapet, sa: 'Dagens kunngjøring er utrolig triste nyheter for våre berørte partnere, for våre kunder og for samfunnene vi har tjent i mange år.

'High Street gjennomgår den største forandringen på en generasjon, og vi endrer oss med den. Kunder vil fremdeles kunne få den pålitelige tjenesten vi er kjent for - uansett hvor de vil handle. '

Pippa Wicks, administrerende direktør for John Lewis, la til: 'I tillegg til en voksende online virksomhet og utvidelsen av Click & Collect neste dag, vil vi investere i våre tjenester og opplevelser i butikk, i tillegg til nye, mindre nabolagsformater og introduksjonen av John Lewis varierer i flere Waitrose -butikker. '

Full liste over 16 John Lewis -butikker som stenger

Det 156 år gamle varehuset annonserte allerede 1.424 permitteringer i fjor - etter at salget ble hamret av den første Covid -lockdownen.

På det tidspunktet bekreftet sjefer åtte John Lewis -butikker og fire Waitrose -utsalgssteder ville ikke åpne for publikum igjen.

Ytterligere 1500 hovedkontorjobber ble bekreftet i november - vil alle arbeidere forlate selskapet innen april.

Sjefer sa at trekket er en del av en femårig transformasjonsplan for å 'gå tilbake til bærekraftig fortjeneste innen 2025'.

Den sa at transformasjonen ville spare virksomheten for 50 millioner pund.

Kjeden har også øket sin verdsatte bonus - som betales til 80 000 ansatte - for i år.

Beslutningen markerer første gang på et århundre at arbeidere ved den ansatteideide virksomheten ikke vil få utbetaling.

Virksomheten forbereder seg også på å revidere 95-åringen & apos; Aldri Uvitende Undersolgt & apos; prisløfte.

turgåing med hunder i snø
  1. I hjemmebutikken - Ashford
  2. Hos Home store - Basingstoke
  3. I hjemmebutikken - Chester
  4. I hjemmebutikken - Tunbridge Wells
  5. John Lewis Aberdeen
  6. John Lewis Peterborough
  7. John Lewis Sheffield
  8. John Lewis York
  9. John Lewis Croydon
  10. John Lewis Swindon
  11. John Lewis Tamworth
  12. John Lewis Newbury
  13. John Lewis Heathrow Terminal Two
  14. John Lewis London St Pancras jernbanestasjon
  15. John Lewis Birmingham, kjøpesenteret Bullring
  16. John Lewis Watford, Harlequin kjøpesenter

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: