Matt Hancock sier Jeremy Corbyn ville være 'første antisemittiske leder siden andre verdenskrig'

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: AFP/Getty Images)



Tory-lederkandidat Matt Hancock ble i går kveld stemplet som en desperat no-hoper etter å ha anklaget Jeremy Corbyn for antisemittisme.



I en kontroversiell kamp for å vinne over Tory -parlamentsmedlemmer, startet helsesekretæren et villig personangrep på Labour -lederen.



Han fortalte en Westminster -husting at med mindre Toryene ordnet seg på Brexit, ville de tape for Labour ved neste valg.

sophie dahl jamie cullum

I bemerkninger som tydelig hadde til hensikt å heve sin profil blant partimedlemmer, la han til: Det konservative partiet må få dette riktig.

Hvis vi ikke gjør det, kan vi ende opp med den første antisemittiske lederen for en vestlig nasjon siden andre verdenskrig.



Jeremy Corbyn på et minnesarrangement på D-dagen i Portsmouth (Bilde: Getty Images)

Skyggekansler John McDonnell, en nær alliert fra Corbyn, sa at Tory -ministerens kommentarer var en skam da han gikk forbi øyeblikk senere.



Labour-ledelsen har erkjent at den må gjøre mer for å bekjempe antisemittisme i partiet, men den personlige karakteren av angrepet fra en så senior Tory overrasket mange.

er sandra bullock gift

Arbeiderformann Ian Lavery sa til NEWSAM: Det er desperate kommentarer fra en desperat no-hoper som vil si alt for å prøve å oppnå makt. Hancock bør konsentrere seg om Tories potensielle salg av vår kjære NHS til Trump og hans kumpaner.

Lloyd Russell-Moyle, Labour-parlamentsmedlem i Brighton Kemptown, oppfordret Tory til å trekke kommentarene sine. Selv om vi fortsatt har mer å gjøre for å bekjempe antisemittisme, er partiet hans Windrush-rasismens parti, undertrykkelse av velgere og islamofobi, sa han.

En kilde fra Labour la til: Dette grunnløse politiske angrepet ringer hult fra en minister i et parti som har støttet regjeringer som aktivt fremmer antisemittisk politikk i Ungarn og Polen, og har brukt uken på å etterlyse Trump.

Det kommer etter at det kom fram at Michael Gove, en av fremløperne som skulle ta over etter Theresa May, var forberedt på å forlenge Brexit med noen måneder for å få en avtale, sa allierte.

Han sa til parlamentsmedlemmer: Hvis vi gjør fremskritt og er på nippet til en avtale, og vi har hatt et godt EU -råd i oktober, og vi er 99% av veien dit på Halloween, sier vi seriøst at vi ikke ville ta det litt mer tid til å få avtalen gjort?

Gove mener EU vil reforhandle den kontroversielle irske grensestopperen - som Brussel allerede har utelukket - og godta alternative ordninger for grensen, selv om de ennå ikke er klare.

Hardline -brexitteren Dominic Raab nektet å utelukke at parlamentet ble forhindret for å tvinge gjennom et No Deal Brexit som parlamentsmedlemmer er imot.

(Bilde: REUTERS)

Men han mottok umiddelbar fordømmelse fra velferdssekretær Amber Rudd, arrangør av arrangementet, som oppfattet ideen som skandaløs.

Tidligere ble privatlærte multimillionæren Jeremy Hunt hånet etter å ha hevdet at han som ung entreprenør led daglig for å betale regningene.

Det kom etter at en annen Tory -kandidat, Esther McVey, sverget å avskjedige alle gjenværende i kabinettet i en rensing av Brexit hvis hun ble statsminister da hun fryktet at de kunne hindre Storbritannia i å forlate EU 31. oktober.

Hitlers høyre hånd

Kommentarene hennes tyder på at de mest pro-EU-statsrådene som Philip Hammond, David Gauke og Rudd står foran en usikker fremtid hvis hun vinner Tory-lederløpet.

Forsvarsminister Penny Mordaunt nektet å bli trukket på om hun kunne stå.

Tidligere lovet Hancock å tilbakestille partiets NHS -privatisering - og sier at han ville være en god statsminister fordi han kan 'få det gjort'.

Og han innrømmet at han ikke hadde blitt tilbudt et møte med Donald Trump - men sa at han ikke hadde bedt om et fordi det ikke var noen grunn til det.

emily angrep kjæresten 2017

I et intervju med HuffPost Storbritannia , hevdet helsesekretæren at listen over ministerjobber viste at han kunne være en god leder.

Han sa: Jeg tror jeg har bevist i et halvt dusin ministerporteføljer, sistnevnte innen helse, at jeg kan få det gjort.

Jeg er noen som har masse energi og optimisme og kan drive ting gjennom regjeringen.

Og han lovet å reversere de omfattende og hatede reformene som ble pålagt britiske sykehus av eget parti under hans forgjenger, Andrew Lansley.

Han sa: Som statsminister ville lovgivningen for å forbedre måten NHS fungerer på, være en prioritet for meg. Vi legger lovforslaget sammen nå, forslagene bærer veldig mye på NHS.

Lovgivningen inkluderer å fjerne noen av de juridiske kravene for å gå på anbud der det ikke er hensiktsmessig. Med tiden har det blitt vist at det er bedre gjort på en annen måte. Jeg tror veldig sterkt på NHS gratis på tidspunktet for bruk, i henhold til behovet for ikke å betale, at det skal være godt finansiert.

Det sentrale er å prøve å fjerne noen av administrasjonsbyrdene og de overbærende lovkravene som har kommet som en konsekvens av det siste settet med reformer.

Og han hevdet at han delvis ville tilbakestille nedskjæringen av sykepleiernes stipend, selv om han hevdet at mangelen på sykepleiere ikke var så stor som overskriften på ledige stillinger tilsier.

Han sa: Som statsminister vil jeg søke å sikre at vi spesielt på områder med mangel har den slags målrettet støtte som er nødvendig.

karen hauer kommer strengt tatt dansende

Det er et spørsmål om hvordan du sørger for at pengene vi har kommer så langt som mulig. Det er en generell mangel på sykepleie. Det er ikke så stort som overskriften ledige tall antyder. Men det er akutt mangel, spesielt på noen spesifikke områder som sykepleiere i psykisk helse og sykepleie i samfunnet.

Jeg vil sørge for at tilnærmingen vi tar er å støtte og stimulere folk til de områdene der vi har mangel.

På et møte med Trump sa han: Jeg har ikke søkt en, jeg har ikke fått en. Det er verken her eller der. Som presidenten har bekreftet i morges, er ikke NHS på bordet for handelssamtaler, så det ville det ikke være noen grunn til.

Les mer

Siste britiske politikknyheter
Brev til Boris etter at festen ble avlyst Arbeidskandidat mister far til virus Transgenderreformer skrinlagt Redning av Coronavirus - hva betyr det

Se Også: