John Lewis vil bytte prisløfte om 'aldri bevisst usolgt' under en enorm oppussing

John Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Prisløftet har vært på plass siden 1925(Bilde: PA)



John Lewis forbereder å akseptere sitt 95 år gamle prisløfte som en del av en større oppussing utløst av koronaviruspandemien.



Varehuskjeden planlegger å revidere sin & apos; Never Unknowingly Undersolgt & apos; løfte, bare uker etter at vi kunngjorde tusenvis av stillingsnedslag og åtte butikknedleggelser .



Gruppeleder Sharon White fortalte Sunday Times hun forventer at prismatchen - som har vært på plass siden 1925 - vil gå.

'Forslaget er viktig fordi det betyr å være rettferdig mot samfunnet. Vi vurderer det for å forbedre det, sa White til utgiveren.

Varehuskjeden har allerede kunngjort åtte butikkstengninger under en større restrukturering, inkludert filialer i Croydon, Watford og et flaggskip i Birmingham Bullring Center.



I år regner det med at 60% til 70% av salget vil være online, mot 40% i fjor.

Birmingham

John Lewis har bekreftet planer om å bytte åtte butikker, inkludert flaggskipet Birmingham og Watford (Bilde: Getty)



White fortalte Sunday Times at forhandleren trengte 'mer inspirasjon, overraskelse, moro' og at den ville konkurrere med å 'kurere' varer i butikken bedre.

Det vil være et større fokus på finansielle tjenester, hjem og hage, mens det planlegger å skrote spa -tjenestene.

I nesten et århundre har John Lewis lovet å refundere prisforskjellen til enhver kunde som kunne finne en vare billigere andre steder innen 28 dager.

ansiktet til hoyde og nathan massey

Engasjementet har imidlertid aldri gjeldt for forhandlere som bare er internett, som ofte underbygger high street på pris.

John Lewis indikerte tidligere i år at den vurderte løftet. Den sa at 'virkelig verdi' fortsatt vil være sentralt i etos, men 'i en mer modernisert form'; den håper å ha et nytt slagord på plass innen oktober.

(Bilde: PA)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Sofie Willmott, hos detaljhandelsanalytikere GlobalData, sa: 'John Lewis & Partners & apos; prisløfte har vært en sentral del av USP -en tidligere, og har forsikret kundene om at den vil tilby best mulig verdi på merkevarer, sammen med ofte sjenerøse garantier kombinert med utmerket kundeservice.

'Imidlertid gjør styreleder Sharon White klokt i å tilpasse og utvikle forhandlerens forslag, ettersom det sterkt salgsfremmende handelsmiljøet ikke viser tegn til å avta og prisløftet koster John Lewis & Partners fortjenesten.

'I motsetning til varehuskonkurrentene Debenhams og House of Fraser som fortsetter å se fortapte og fortapt ut, i håp om at kundene deres en dag kommer tilbake, tar John Lewis -partnerskapet skritt for å tilpasse seg endrede forbrukerhandelsvaner for å prøve å sikre fremtiden.'

John Lewis forbereder å bytte ut en rekke butikker i de kommende månedene etter en økning i nettsalget over lockdown.

De berørte butikkene er Croydon, Swindon, Tamworth, Newbury, Heathrow Terminal to, London St Pancras stasjon, Birmingham Bullring og Watford.

Forhandleren sa at de berørte butikkene 'ikke ville være kommersielt levedyktige i fremtiden'.

Virksomheten sa at det ville jobbe med ansatte for å finne nye roller der det var mulig.

I en uttalelse sa John Lewis: 'Dette er en veldig trist anledning og en vi aldri trodde var tenkelig da vi først åpnet disse butikkene.

'Vår forventning var at vi ville handle på disse stedene i mange år fremover, men de ble økonomisk utfordret før pandemien, og vi har ikke klart å finne en måte som lar oss snu det.

'Vi er takknemlige for de som har uttrykt sin støtte siden kunngjøringen om den foreslåtte nedleggelsen i forrige måned, og for den utrolige profesjonaliteten våre partnere har vist - de forblir vår absolutte prioritet og vil bli fullt ut støttet de neste ukene.'

Det skrantende selskapet kunngjorde først nedleggelser i juli, og avslørte at det hadde gått i samråd med 1300 ansatte som møtte permittering.

Det kom en uke etter at kjedens styreleder fortalte 80 000 ansatte at den verdsatte bonusen kan skrinlegges neste år ettersom selskapet sliter med å øke salget.

Birmingham

John Lewis har bekreftet planer om å bytte åtte butikker, inkludert flaggskipet Birmingham og Watford (Bilde: Getty)

Fullstendig liste over John Lewis -butikker som stenger

  1. Croydon, åpnet i august 2010

  2. Swindon, åpnet i oktober 2010

  3. Tamworth, åpnet i oktober 2011

  4. Newbury, åpnet i april 2012

  5. Heathrow Terminal Two, åpnet i juni 2014

  6. London St Pancras jernbanestasjon, åpnet i oktober 2014

  7. Birmingham, Bullring Shopping Center, åpnet i september 2015

  8. Watford, Harlequin Shopping Center, åpnet i august 1990

Se Også: