Japansk knotweed: Alt du noen gang har ønsket å vite om marerittplanten som tar over Storbritannia

Japan

Horoskopet Ditt For I Morgen

knuteweed

Audrey Abraham, 91, mistet halve verdien av hjemmet sitt - på grunn av japansk knuteweed som vokste ved siden av(Bilde: Wales News Service)



Med sine røde stilker og dype grønne blader er det en ganske nok plante.



Men den japanske knotweedens skjønnhet tror at det har blitt svøpet til britiske huseiere.



Den vokser til en latterlig hastighet, er nesten umulig å bli kvitt og har ødelagt boligsalget - tørker tusenvis av eiendomspriser.

Bare denne uken fortalte en kvinne hvordan nesten halvparten av verdien til hennes tante hadde blitt tørket av planten som vokste på et tilstøtende land.

Elizabeth Abrahams hjem i Swansea burde hente rundt 80 000 pund-men nå har 91-åringen blitt fortalt at den ikke vil selge for mer enn 45 000 pund på grunn av det utemmede villgraset.



Så hva kan man gjøre med japansk knotweed?

tusenfryd boo pamela oliver

Her forteller vi deg alt du noen gang har ønsket å vite om det.



Japansk knuteweed (Bilde: PA)

Japansk knuteweed (Bilde: PA)

Hvordan kom det seg hit?

Japansk knuteweed, eller Fallopia Japonica, ble brakt til Europa fra Japan i midten av 19C av tyskfødte botaniker Phillipp von Siebold som fant det vokse på sidene av vulkaner.

Opprinnelig roset for sin skjønnhet og potensial som dyrefôr, og det ble så feiret at det i 1847 ble kåret til årets mest interessante nye prydplante av Society of Agriculture and Horticulture i Utrecht i Holland.

I 1850 mottok Royal Botanic Gardens i Kew en forsendelse fra Siebold med forskjellige planter fra sine reiser, inkludert et utvalg av knotweed.

I 1854 hadde planten blitt sendt til Royal Botanic Gardens i Edinburgh og ble deretter solgt kommersielt av barnehager.

Resten, som de sier, er historie.

Japansk Knotweed

Japansk Knotweed (Bilde: Wikipedia)

Hvordan overtok det Storbritannia?

Knotweed's spredning - gjennom målrettet planting og den rømte - gikk uoppdaget i årevis.

Ifølge forskere ved University of Leicestershire var det mennesker som deler stiklinger eller kasserer uønskede planter 'primære distribusjonsmønster .

Det ble også spredt gjennom vassdrag, og gjennom bevegelse av jord for konstruksjon og veibygging.

Knotweed-ekspert Ann Connolly, som døde i 2010, fant at et av de tidligste eksemplene på at det ble plantet målrettet utenfor hager var i walisiske kullgruvedaler på 1960- og 70-tallet, da det var bra for å stabilisere løs jord.

Vi tester et nytt nettsted: Dette innholdet kommer snart

Hvordan vet jeg om jeg har det?

Japansk knuteweed begynner å vokse fra tidlig på våren og kan nå 1,5 meter i mai og 3 millioner i juni, før den dør tilbake mellom september og november.

I følge Defra, se etter :

  • kjøttfulle rødt skudd når det først bryter gjennom bakken
  • store, hjerte- eller spadeformede grønne blader
  • blader arrangert i et sikksakkmønster langs stammen
  • en hul stamme, som bambus
  • tette klumper som kan være flere meter dype
  • klynger med kremblomster mot slutten av juli som tiltrekker bier
  • dør tilbake mellom september og november og etterlater brune stilker

Hvorfor er det så problematisk?

I det opprinnelige japanske vulkanske landskapet ville klimaet og vanlige askeforekomster holde knuteweedplanter små, mens planten overlevde takket være energilagre i det dype rotsystemet.

Men i Storbritannia, uten disse hindringene, vokser det uforminsket.

Og på sitt mest frodige kan den vokse opp til 20 cm HVER DAG.

Den kan til og med vokse gjennom betong og asfalt, og røttene kan gå ned til 3 meter dype.

phil jones man utd

Det er ingen naturlige rovdyr som betyr at ugresset kan vokse uforminsket, oversvømme andre planter og hindre dem i å få noe lys.

Og selv om den ikke produserer frø, kan den vokse fra små fragmenter av jordstengler - det underjordiske nettverket av stilker og røtter - betyr at den sprer seg lett .

Hva har kostet problemet?

Knotweed koster den britiske økonomien 166 millioner pund per år for behandling og devalueringer i hjemmet.

I fjor ble huseierne Matthew og Suzie Jones fortalt at det ville være billigere å slå ned og bygge opp sitt hjem på 300 000 pund i London i stedet for å prøve å behandle knutweed -problemet - som så den kjente røde bambuslignende planten vokse gjennom gulvet.

Og tidligere i år siterte en mann som myrdet kona før han tok livet av seg ugresset som hadde ødelagt deres hjem i West Midlands som årsaken til hans psykiske lidelser.

I en selvmordsnotat skrev laboratorietekniker Kenneth McRae, 52,: Jeg tror jeg ikke var en ond mann, før tankene ble forstyrret av det faktum at det er en lapp av japansk Knotweed som har vokst over grensegjerdet vårt på Rowley Regis golfbane. '

Hva kan jeg gjøre med det?

1. Grav det ut.

Å grave ut japansk knotweed er en mulighet, men la spor av det dype rotsystemet stå på fare - det tar bare 0,8 g rot for en ny plante å vokse igjen.

Og vær forsiktig med å bli kvitt det når det er gravd opp - Japansk knotweed er klassifisert som & apos; kontrollert avfall & apos; i henhold til Environmental Protection Act 1990 og kan bare kastes på lisensierte deponier.

julia ta meg ut

Eller du kan tørke det ut og deretter brenne det, eller til og med begrave det 5 meter dypt - selv om det ikke er praktisk for de fleste gartnere.

2. Gi den til bugs

I 2010 introduserte eksperter en japansk insekt, aphalara itadori, for Storbritannia som nesten utelukkende fester på knotwee d.

Det håper dette vil bli tilgjengelig for gartnere hvis det fungerer.

3. Drep den med kjemikalier

Du kan gå til kjemikalier, spesielt behandlinger som inneholder glyfosat, men vær forsiktig: det kan ta opptil fem år & apos; behandling for endelig å bli kvitt den irriterende planten.

Profesjonelle behandlinger kan sette deg tilbake tusenvis av pounds.

4. Spis det

Eller, du kan spis problemet og lag din japanske knuteweed - selv om du trenger å spise MYE for å komme i nærheten av å utrydde problemet.

meningsmåling

Har du noen gang hatt et problem med japansk knotweed?

2000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Se Også: