James Bulger: Twitter -brukere som la ut bilder som hevdet å vise guttens drapsmenn, skal straffeforfølges

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Robert Thompson og John Venables

Killers: Robert Thompson og Jon Venables(Bilde: PA)



Twitter -brukere som la ut bilder som hevdet å vise James Bulgers drapsmenn, skal straffeforfølges, kom det frem i dag.



Jon Venables var 10 da han og klassekameraten Robert Thompson bortførte og myrdet to år gamle James i Liverpool i februar 1993.



Bilder dukket nylig opp på Twitter som hevdet å vise en voksen Venables, som ble løslatt fra fengsel med lisens med ny identitet i 2001.

Riksadvokaten sa at rettspapirer snart vil bli forkynt for forakt mot dem som har lagt ut bildene, som siden er tatt ned.

Dame Elizabeth Butler-Sloss, fra High Court Family Division, avsa en enestående rettskjennelse som forbyr publisering av all informasjon som kan føre til avsløring av deres nye identitet.



En uttalelse fra Riksadvokatens kontor sa: 'Vilkårene i ordren betyr at hvis et bilde hevder å være av Venables eller Thompson, selv om det ikke er dem, vil det være et brudd på ordren.

Å oppgi detaljer om de nye identitetene til Venables og Thompson eller deres oppholdssted er også forbudt - denne ordren gjelder materiale som er på internett.



'Det sirkulerer mange forskjellige bilder på nettet som hevder å være av Venables eller Thompson - potensielt uskyldige individer kan feilaktig identifiseres som en av de to mennene og utsatt for fare.

'Ordren og dens håndhevelse er derfor ment å beskytte ikke bare Venables og Thompson, men også de medlemmer av offentligheten som feilaktig er blitt identifisert som en av de to mennene.'

Brudd på pålegget kan være en forakt for retten som kan straffes med fengsel eller bot, heter det i uttalelsen.

Venables, nå 30, fikk prøveløslatelsen opphevet i 2010 og ble fengslet i to år etter å ha innrømmet nedlasting og distribusjon av usømmelige bilder av barn.

James & # 39; s mor Denise Fergus, har alltid motsatt seg påbudet, i frykt for at det kan føre til at uskyldige menn blir anklaget for å være James & s mordere.

Venables og Thompson bortførte James fra kjøpesenteret Bootle Strand i Merseyside før de torturerte og drepte ham.

De to guttene, som trant fra skolen, gikk James rundt i Liverpools gater i mer enn to miles, og stoppet av og til for å sparke og slå ham.

De fortalte voksne som grep inn at han var deres bror.

Etter å ha tatt ham med til en jernbanelinje i nærheten, forlot de kroppen hans på skinnene i håp om at den ville bli ødelagt av et tog.

Småbarnet hadde blitt sprutet med blå maling, og det bankede hodet lå omgitt av en haug med murstein.

Kroppen hans ble funnet to dager senere av barn som lekte på en godstogbane.

lily allen nippel slip

Se Også: