Jake Wightman forsvarer 'modig' beslutning om å risikere verdensmesterstatus etter bronsemedalje

Friidrett

Horoskopet Ditt For I Morgen

Jake Wightman forsvarte beslutningen om å sette sin verdensmesterstatus på spill etter å ha kommet til kort i Birmingham.



To uker etter å ha blitt verdenskonge på 1500 m, kunne den Nottingham-fødte skotten bare klare tredjeplassen i Commonwealths. Han ble slått av Australias Oli Hoare, som løp en Games-rekord på 3:30.12.



Men til tross for at han gikk glipp av gull, var ikke Wightman så motløs, og forklarte i stedet at han håper han er unnskyldt for kritikk. Det hadde vært mange som forventet at han skulle trekke seg ut av spillene etter å ha blitt kåret til verdens beste, men Wightman ignorerte støyen utenfor, en avgjørelse han fortsatt står ved.



'Jeg håper jeg ikke blir skutt ned for mye fordi jeg ikke har vunnet det som verdensmester,' sa Wightman, hvis tid var 1,30 sekunder langsommere enn i Eugene.

Steve Cram stilte spørsmål ved visdommen i et slikt spill så nært hans karrieredefinerende øyeblikk, og sa: «Det var en risiko for meg, alltid, for Jake. Han er modig for å gjøre det, for å sette tittelen og ryktet på spill.

'Han kunne ha løpt 800, han valgte dette og for Jake var det et hardt og hardt løp.' Wightman hadde blitt oppfordret av Seb Coe til å jage storhet på 1500-tallet, men innrømmet at 'mange' andre spurte hvorfor han forsøkte det.



 Jake Wightman var skuffet etter å ha blitt tvunget til å ta til takke med bronse
Jake Wightman var skuffet etter å ha blitt tvunget til å ta til takke med bronse

'Jeg visste at potensialet var at jeg ville bli skuffet over sesongen min hvis jeg ikke løp like bra her,' sa han etter løpet. 'Men det er en mulighet jeg ikke ønsket å avslå.

«Jeg ville ikke endre avgjørelsen min. Jeg ville hatet å løpe 800 meter eller ikke løpe i det hele tatt, å se det løpet gå og tenke at jeg ville elsket å ha vært med.



Sporlegenden Christine Ohuruogu hadde advart Wightman om at dette ville være forskjellig fra Worlds som 'denne gangen er du jaget i stedet for jegeren'.

Han var perfekt plassert på skulderen til lederen som gikk rett ned ryggen for siste gang. Men i motsetning til Eugene, hvor han la sparket sitt til 200 meter ut, gikk han 50 meter tidligere på et fullsatt Alexander Stadium og betalte for det på innkjøringen.

'Jeg ville ikke være fotgjenger og løpe for mindre medaljer,' sa Wightman, som er påmeldt for 800 på Europeans senere denne måneden.

«Jeg ønsket å komme med en uttalelse, men jeg følte meg ikke på langt nær så bra som jeg gjorde for et par uker siden. Jeg ga alt, men det var mentalt så tøft.'

Se Også: