Landets leder representerer ørekyt på Commonwealth Games - men klarer ikke å vinne kampen

Andre idretter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Øya Niue konkurrerte på 2022 Commonwealth Games og deltok i plenbollekonkurransen. En av dem som gikk opp for å representere nasjonen hans var ingen ringere enn deres leder, Dalton Tagelagi.



Regjeringssjefen, kjent som 'Premier' på øya i Sør-Stillehavet, konkurrerte på sin tredje Commonwealth Games denne uka. 54-åringen var en del av Niues firemanns- og tomannslag, men han klarte ikke å vinne en eneste kamp.



prins harry søster sarah

Den lille nasjonen endte nederst i sin seksjon i begge disipliner av sporten - og endte med en forskjell på -31 og -58 poeng. Tagelagi har ledet øya siden 2020, men selv hans nye rolle hindret ham ikke i å reise til Birmingham for å spille for nasjonen sin.



Han debuterte i Commonwealth Games i Glasgow 2014 da han allerede var minister i Niue-regjeringen, og han returnerte til Gold Coast 2018. Men å reise til Birmingham 2022, til tross for at han ble valgt til premier for to år siden, var en spesiell milepæl for politikeren som hans 14 år gamle sønn Tukala er også med i troppen.

'Laget har trent veldig hardt og jeg ser frem til å bli med dem,' sa Tagelagi forrige måned. 'Deltakelse i disse tingene er veldig viktig. Det er en av de livserfaringene du ikke kan ta bort ... og det er vårt statsoverhodes spill, så det er viktig å ha en tilstedeværelse.'

På spørsmål om han foretrekker å diskutere viktige samfunnsspørsmål eller å konkurrere i en av favorittidrettene hans, sa han onsdag: 'De er begge like, men jeg synes dette er morsommere enn politikk.' Niue er en av de minste nasjonene som konkurrerer kl. spillene, og de ligger 1500 miles øst for New Zealand.



Premieren for Niue Dalton Tagelagi konkurrerte for landet sitt på Commonwealth Games 2022

Øya blir ofte referert til som 'The Rock', som kommer fra det tradisjonelle navnet 'Rock of Polynesia' og er en av verdens største koralløyer. Niue er en selvstyrende stat i fri tilknytning til New Zealand, omtrent som hvordan Storbritannia styrer Jersey og Guernsey, og kiwiene driver de fleste diplomatiske forbindelser på deres vegne.

Niueanere er statsborgere i New Zealand og dronning Elizabeth II er Niues statsoverhode, derav deres engasjement i Commonwealth Games, i egenskap av dronning av New Zealand.



Folketellingen for 2017 av øya avslørte en befolkning på 1 784 - men innen 2021 ble det anslått å ha vokst med rundt 200 mennesker.

amber davies in love island

Se Også: