Insektbittguide: Bilder og behandlingsråd for bitt og stikk fra zoologen Dr James Logan

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Veps(Bilde: Getty)



Sommeren er rundt hjørnet, og med det følger insektbitt og stikk, men ikke frykt.



Vi har laget en guide for å få øye på insektbitt, hvordan vi kan identifisere dem og hva vi skal gjøre etter å ha fått en insektekspert.



Dr James Logan fra Channel 4's Embarrassing Bodies, BBCs Countryfile og Discovery's Weird Connections er på oppdrag for å hjelpe til med å bekjempe frykten for insekter.

x-factor finalister 2008

James er leder for en forskergruppe ved London School of Hygiene and Tropical Medicine, er lidenskapelig opptatt av biologisk vitenskap og naturhistorie.

Han vil at vi skal slutte å frykte insekter og insekter, men lære å forstå dem bedre.



Denne uken viser en studie Anthisan Bite & Sting Cream at de fem mest fryktede creepy-crawlies i Storbritannia er veps, horneter, edderkopper, mygg og flått.

Men James regner med å lære mer om vanene til skumle crawlies at vi med tiden kan miste frykten vår og ganske enkelt lære å godta fluer, veps og insekter som en avgjørende del av den naturlige verden.



Dr. James Logan

Dr. James Logan har tips om insektbitt (Bilde: Snooty Fox Images)

Han legger til: Det er selvfølgelig forebyggende tiltak folk kan ta for å minimere risikoen for å bli bitt eller stukket, for eksempel iført løse klær med lange ermer og bukser, men virkeligheten er at til tross for vår beste forebyggende innsats, er vi alle på risiko for å bli bitt eller stukket enten i eller utenfor hjemmet vårt.

Med mange bittende og stikkende insekter både i Storbritannia og i utlandet, er det viktig å tenke på hvordan man skal håndtere insektstikk og stikk i sommermånedene.

Her er Jakobs guide til bitt og stikk:

Veps

Et vepsestikk er smertefullt, men vanligvis ufarlig

Hvis du blir stukket av en veps, vet du vanligvis om det fordi det er ekstremt smertefullt. En brodd er annerledes enn en bit fordi et gift pumpes inn i huden via en stinger på bakenden av insektet. Det kan forbli smertefullt og kløende i noen dager. Veps er hovedsakelig tilstede om sommeren og kan være mest plagsom på sensommeren/høsten når de er mer sannsynlig å stikke.

Flått

Du bør søke medial oppmerksomhet hvis en flåttbitt sprer seg til utslett

Flått er ørsmå spindeldyr som hovedsakelig finnes på landsbygda.

De låser seg fast og suger blodet ditt. De kan overføre en sykdom som kalles Lyme sykdom. Når de er festet, bør de fjernes så snart som mulig ved hjelp av fin tang eller et flåttfjerningsverktøy.

dannii minogue x factor 2008

Se en lege så snart som mulig hvis du får et sirkulært utslett som sprer seg fra der du ble bitt (kjent som et bullseye-utslett) eller hvis du får influensalignende symptomer.

Mygg

Myggstikk er røde hevede humper

Mygg-, midge- og svartflybitt presenterer seg vanligvis som røde, hevede klumper som kan være utrolig kløende.

Mygg er utrolig flinke til å bite og stjele blodet ditt uten at du vet det. De produserer bedøvelse når de biter.

Mygg er vanligvis aktive fra våren til høsten, men kan gjemme seg utover vinteren under hullhulldekker og på loftet ditt.

Horsefly

Horseflybitt er mer sannsynlig i nærheten av gårder

Hestefluer finnes gjennom sommermånedene, spesielt rundt staller og gårdsplasser på varme solfylte dager.

De har sylskarpe kjever og forårsaker en veldig smertefull bit. Det kan ta lengre tid å komme seg etter en hestefuglebit da de bryter huden når de biter, så sørg for at du holder bittet rent.

Hornet

Hornet kan svi når reir blir forstyrret

Akkurat som veps vil en brodd fra en hornet få deg til å rope.

Disse skapningene er en del av den samme insektfamilien som veps, men litt større og vanligvis svart/hvitt eller rødlig/brun.

Som det gamle ordtaket, vil du ikke forstyrre et hornets rede, ettersom de er veldig aggressive når de blir opphisset.

Hvis du blir stukket av en hornet, pumpes gift inn i huden via en stinger på bakenden av insektet.

Falske enke

Falsk enke er Storbritannias mest giftige edderkopp

Flere edderkopper i Storbritannia kan bite - dette skjer vanligvis bare hvis du håndterer dem på en grov måte, så prøv å ikke håndtere dem.

Hvis du blir bitt vil du se små punkteringsmerker på huden. Falske enke edderkopper kan gi deg smertefulle bitt med rødhet og hevelse.

De er Storbritannias mest giftige edderkopp og har blitt funnet over hele Storbritannia, og befolkningen antas å vokse.

khloe og lamar 2016

Brown Recluse Spider

Brown Recluse edderkopper kan etterlate ekkel skade

De fleste Recluse Spider -bitt er mindre, og krever antihistaminer og iskompresser. Imidlertid gir et lite antall bitt alvorlige lesjoner som vist på dette bildet.

Den fysiske reaksjonen på en Brown Recluse Spider bite avhenger av mengden gift som injiseres og individets følsomhet for det.

Den gode nyheten er at disse edderkoppene, som elsker mørke, tette habitater, ikke finnes i Storbritannia, men er mer vanlige i de sørlige delstatene i USA.

De verste edderkoppbittbildene inkludert Brown Recluse og Black Widow Se galleri

Blandford fly (Storbritannia)

En Blandford eller Blackfly og tilhørende bitt

De Blandford fly er en 2-3 mm blodsugende svart flue. Selv om det er oppkalt etter Blandford -området, finnes det rundt om i landet.

Disse insektene har en tendens til å fly på mindre enn en halv meter fra bakken - så de fleste blir bitt på beina.

Noen mennesker bitt av en krever legehjelp avhengig av følsomhet. Du har størst risiko for å bli bitt av en Blandford -flue i mai og juni.

Veggedyr

Veggedyrbitt er veldig kløende

Veggedyr er verdens største haikere, og hvis du er så uheldig å introdusere dem for hjemmet ditt, vil du bli kvitt dem så snart de hekker veldig raskt. Angrep kan være svært vanskelig å bli kvitt.

Veggedyrbitt er ofte veldig kløende og vises noen ganger i en rett linje.

Rød maur

Rød maur biter

Rød maur biter når den er truet

Røde maur vil angripe når de er truet. De har en ganske svak giftighet i broddet, så du har normalt bare et lite rosa rødt merke på huden.

Hvordan behandle insektbitt og stikk - Dr Logans råd:

For alle insektstikk og stikk, hold dem rene ved å vaske med varmt vann og såpe. Legg et kaldt håndkle over området for å redusere hevelse.

Ikke klø dem, da dette kan ødelegge huden, og dette kan føre til at bakterier kommer inn i kroppen som kan forårsake en infeksjon.

Antihistaminer kan være en god idé, men det er mange produkter tilgjengelig fra apoteket som hevder enten å lindre kløen eller redusere hevelsen.

Det er best å få råd fra fastlegen eller apoteket før du bruker disse produktene, spesielt hvis du reagerer dårlig på insektbitt.

Søk råd fra fastlegen hvis du har mye hevelse eller blemmer eller hvis det er mye pus som kan indikere en infeksjon. I sjeldne tilfeller kan noen få en anafylaksi fra et bitt eller et stikk som krever øyeblikkelig legehjelp.

999 bør ringes hvis du har problemer med å puste, kvalme, rask puls, svimmelhet eller problemer med å svelge etter en bit eller et stikk.

Bitt og stikk er forskjellige ting!

(Bilde: REUTERS)

tej lavani dragons den

Et stikk kommer fra bakenden av insektet og innebærer injeksjon av gift (et toksin), mens et bitt, der insektet injiserer spytt i huden, kommer fra forsiden, forklarer Dr James Logan, fra London School of Hygiene og tropisk medisin.

De føler seg også forskjellige. En brodd skaper ofte en umiddelbar brennende følelse, og du er vanligvis klar over insektet i nærheten. Bittende insekter er ofte mindre (unntatt hestefluer), så det er vanskeligere å få øye på.

Injeksjon av spytt kan fungere både som en antikoagulant for å stoppe blodet fra å størkne og bedøvelse, slik at du ikke kjenner bittet umiddelbart.

Hvorfor biter biter og stikker?

(Bilde: De Agostini Editorial)

Å overleve! Det er to hovedkategorier-de som biter for å reprodusere, for eksempel mygg og flått, og de som svir som en selvforsvarsmekanisme, som bier og veps, sier bittekspert Howard Carter. Interessant nok er det bare hunner som biter og stikker.

Hvorfor blir noen bitt mer enn andre?

Det har alt å gjøre med gener og måten du lukter på, sier Logan. Noen mennesker produserer naturlige frastøtende midler i kroppslukten som gjør dem mindre attraktive.

De som produserer naturlige ‘tiltrekkere’, for eksempel høyere nivåer av kjemikalier som melkesyre, kan tiltrekke seg mygg fra en avstand på opptil 115 fot, sier urtelege og rådgiver for Puressentiel -oljer, Dr. Chris Etheridge.

Studier viser også at mygg tiltrekkes av mennesker med blodgruppe O, høyere metabolisme og høyere karbondioksidproduksjonshastighet.

Mygg tiltrekkes også av bakterier på huden din, noe som kan forklare hvorfor de trekkes til ankler og føtter, hvor bakterier kan slå seg ned, legger han til. De liker svette og alkohol også.

Finn ut mer på Anthisan Bite & Sting Creams infoside www.anthisan.co.uk

Se Også: