Hvordan vokse et skjegg av bier - for hvem vil vel ikke ha 10 000 stikkende insekter i ansiktet?

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Bee skjegg. Hvordan får du tak i en av disse? Det er noe vi alle har lurt på.



Stuntet ble startet av grunnleggeren av kommersiell birøkt, Petro Prokopovynch på 1800-tallet og har blitt gjentatt av våghalser over hele verden.



Det er et enkelt konsept, men for de uinnvidde innebærer det å tiltrekke seg en sverm av bier (rundt 10 000 av dem) for å sette seg på haken og brystet i stil med et stort, buskete skjegg. Men i stedet for hår (eller, i tilfelle av denne stakkars fyren på hjort gjør det , kjønnshår), er det stikkende insekter. Hva kan gå galt?



Her er hvordan du lager ditt eget bieskjegg, som beskrevet i triviaboken Onkel Johns evig behagelige baderomsleser og publisert på nytt Neatorama . Det er best å ikke prøve dette uten en profesjonell birøkter til stede.

Finn noen bier

Du ser etter noen avslappede honningbier (Bilde: Getty)

Pass på at du velger en bikube med tilbakelente honningbier. Det er mange forskjellige stammer av honningbier - noen av dem er enkle å kontrollere mens andre er det mer aggressiv men kan bli foretrukket fordi noen tror de produserer mer honning.



Isoler de unge

Flytt bikuben mens fôrbiene er ute og samler nektar, og etterlater de yngre (Bilde: Reuters)

jeg er en kjendis line up 2019

For å sikre at du bare har det meste føyelig i bikuben , kan du flytte kolonien under populær flytid til et annet sted. Biene som søker mat finner ikke veien tilbake, og etterlater stort sett de yngre biene.



Vær forberedt på å bli stukket noen ganger

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

Dette er ikke for små barn eller personer med allergi mot bistikk - uansett hvor mange EpiPens du har klar.

Lås dronningen i et bur

Sett bidronningen i et av disse burene - du skal binde dette rundt haken for å få skjegget

Nøkkelen til å kontrollere en sverm av bier er dronningen. Finn henne og legg henne i en liten treboks med en metallskjerm på den ene siden - et dronningbur.

Ro skjeggbiene

Du trenger rundt 10 000 bier (rundt 1,5 kilo) for et kraftig biskjegg. Skille om sine mange fra bikuben og legg dem i en egen beholder med dronningen og litt sukkersirup til mat - velnærede bier er mindre tilbøyelige til å stikke. La dem stå på et kjølig, mørkt sted i 24 timer.

Forbered ansiktet ditt for 'skjegget'

Pass på at du bruker vernebriller og putt bomullsull i ørene og nesen for å holde insektene ute (Bilde: Colorado State University)

Du må blokkere ørene og neseborene med bomullsull, legge vernebriller over øynene og ha vaselin på leppene dine for å prøve å stoppe insektene fra å krype inn i munnen din. Det kan også være lurt å stikke buksene inn i butikkene og teipe ned kragen og ermene.

robert plante patty griffin

Sett dronningen (i buret hennes) under haken din og slipp løs biene

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

Bee skjegg-proffer tar et stykke hyssing og binder dronningeburet under haken, med nettingdelen vendt bort fra huden din. Du kan deretter åpne opp boksen for å frigjøre biene, som vil bli tiltrukket av dronningen deres. Dyrene kryper opp i nakken for å omringe det lille buret på haken din, og danner hengende 'biekranser'.

Hold deg rolig og få noen til å ta bilder

Bee skjegg (Bilde: Youtube / Chris Hiemstra)

Følelsen er veldig merkelig - føttene føles nesten elektriske når de griper huden i ansiktet og halsen. Det er ingen vits å ha bieskjegg hvis du ikke dokumenterer det for Instagram.

Hvis det blir slik, har du sannsynligvis gått langt

Bier dekker birøkteren Lu Kongjiang mens han konkurrerer i en 'bee-bearding'-konkurranse

Overlat helkroppsbeeskjegget til proffene, som Lu Kongjiang, bilde.

Fjern biene

Denne delen er lettere sagt enn gjort. Du trenger en assistent for å fjerne dronningeburet og plassere det tilbake i beholderen du vil at biene skal flytte til. Stå over der du vil at biene skal gå og hopp hardt ned for å riste biene i bakken. De fleste av dem skal gå av med et skarpt hopp - resten kan fjernes med en myk børste.

Ta biene hjem

Ikke hjemmet ditt, selvfølgelig. Du må ta dem - og dronningen deres - tilbake til bikuben deres.

meningsmåling laster

Er du modig nok for et bieskjegg?

0+ STEMMER SÅ LANGT

Nei, kjæreJa, jeg er helt bak ideenBare hvis Sting spilte i bakgrunnenDet er ikke noe av din buzzinessdatatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: