Hvordan holde babyer og små barn kjølig i britisk hetebølge - og hjelpe dem med å sove

Familie

Horoskopet Ditt For I Morgen

Etter en grå, elendig vinter gleder de fleste av oss voksne seg over varmen.



Men selv om vi elsker å få mest mulig ut av det med piknik, grilling og generelt å være ute, kan temperaturøkningen være en virkelig bekymring for foreldre som er bekymret for barnas helse.



Babyer er spesielt sårbare for overoppheting - og kan ikke fortelle oss når de føler seg for varme - noe som betyr at foreldre må holde et konstant øye med dem.



alice arnold clare balding

Det er viktig å holde babyene våre svale i den myldrende varmen - les videre for mer informasjon og for 14 tips om hvordan du kan hjelpe de små med å slappe av i sommer fra The Sleep Nanny, Lucy Shrimpton.

Risiko for overoppheting

Det er sannsynlig at babyen din blir rastløs hvis den føler seg for varm eller for kald, så han kan gi deg beskjed. Han kan være vanskeligere å sovne enn vanlig eller våkne oftere på grunn av ubehag i temperaturen.

Baby sover

Det kan være vanskelig å få de små til å sove i dette været (Bilde: Getty)



Mor kysser baby datter

Følg dette rådet hvis du er bekymret for den lille (Bilde: Getty)

Nyfødte er i fare for plutselig spedbarnsdødssyndrom (SIDS) hvis de overopphetes, så sjekk at den nyfødte ikke har et fuktig hode eller nakke som er tegn på svette. Hvis ansiktet er rødere enn vanlig eller han har utslett eller du merker rask pust, kan dette være tegn på overoppheting.



Les mer

Råd om varmt vær
Hvordan holde huset kjølig For varmt for barna å gå på skolen? Hvordan holde babyer og barn kule Kan du forlate arbeidet hvis det er for varmt?

14 tips for å holde babyen kald

1. Kle babyen din passende for romtemperaturen

Hvis rommet er veldig varmt, for eksempel over 25 grader det meste av natten, kan bare en bleie og tynn bomullsvest være tilstrekkelig. Hvis rommet er mellom 20-23 grader vokser en shortie baby eller shorts og t-skjorte pyjamas kanskje med sokker eller bare en bleie og en 1 tog sovepose.

Hvis babyen din er for ung for sengetøy og det er for varmt for en sovepose, kan du bare kle dem i passende klær for romtemperatur, slik at du ikke trenger å dekke.

Far som holder babyjente

Hvis det svelter, er det nok bare en bleie og en tynn søvnsekk (Bilde: Getty)

2. Lag en lek

I løpet av dagen åpner du alle vinduene i samme etasje for å skape et gjennomblåsning og trekker gardinen to tredjedeler av veien over for å blokkere varm sol, men likevel slippe vinden gjennom.

3. Ventiler hjemmet ditt

Åpne loftluken din hvis du har en slik at varme slipper ut gjennom taket.

4. Bruk passende sengetøy

Bruk bare bomullslaken og unngå vanntett madrassbelegg, da dette vil holde på varmen og få babyen til å svette.

5. Gi dem et raskt, forfriskende bad

Et lunkent bad eller et litt kjøligere bad enn vanlig kan hjelpe til med å friske opp babyen din før sengetid og lindre klemmer. Gjør det et raskt bad, slik at hun ikke blir for kald.

Babybad

Avkjøl i et lunkent bad (Bilde: Getty Images)

6. Skaff deg et romtermometer

... slik at du vet hvilken temperatur du har å gjøre med. Dette vil fjerne gjetningene og gi deg trygghet over at du har kledd babyen din passende.

7. Legg is på babyens rom

Store flasker frosset vann (1 liter pluss) plassert i babyens rom kan hjelpe til med å avkjøle luften når de smelter over natten.

Mor og sønn

Sjekk at babyen din vil være komfortabel i sengen over natten (Bilde: Getty)

8. Gi elektriske vifter en hjelpende hånd

Elektriske vifter blåser ofte den varme luften rundt, men plasser en stor isbolle eller noen frosne vannflasker foran viften for å kjøle luften som sirkulerer rommet.

9. Hold babyen rolig

En rolig baby vil forbli kjøligere enn en frustrert baby, så prøv å opprettholde en beroligende rutine ved sengetid, og gi trygghet og komfort hvis han er opphisset. En kjølig flanell eller kald kompress som er mildt på babyen din, kan hjelpe deg med å kjøle og roe ham.

Les mer

Babyråd
Hvordan roe en gråtende baby Tips for å lære baby å sove godt Når sover babyer om natten? Hjelper en baby med forkjølelse

10. Ha litt vann i kjøleskap

Barnet ditt må kanskje drikke mer enn vanlig. Kaldt vann er flott, så for små babyer er det verdt å avkjøle litt fakturert vann og kjøle det ned for bruk om natten. Ammende babyer forblir hydrert på morsmelk.

Mor flaske mat baby på sofaen

Det er viktig å holde babyen hydrert under varmt vær (Bilde: Getty)

11. Vurder flytterom

Hvis du ikke kan holde babyen din kjølig i sitt eget rom, kan du vurdere å flytte henne til et kjøligere rom i huset midlertidig.

12. Sett dem opp for hele natten - ikke bare kvelden

Husk, uansett hvor varmt det er ved sengetid, vil temperaturen synke om natten, så ikke legg babyen din i barnesengen i en bleie hvis den faller under 25 grader om natten. Det kan være lurt å sjekke ham før du legger deg for å se hvordan temperaturen er.

13. Kontroller babyens temperatur nøyaktig

Hender og føtter blir kaldere enn resten av kroppen, så det er naturlig at disse føles litt kaldere ved berøring. Hvis du er usikker på babyens temperatur, kjenn på nakken eller bruk et termometer.

Ikke stol på å berøre hender og føtter (Bilde: Getty)

14. Sett deg selv i skoene

Babyer vil være komfortable kledd for temperaturer som du ville kle deg selv. Så spør deg selv hvor varmt det føles og hva du ville trives i når du vurderer hvordan du skal kle deg baby.

Bare husk, du kan trekke over deg, men hun kan ikke, så tenk deg at du skal legge deg uten sengetøy.

phillip schofield john barrowman

For mer informasjon og tips fra The Sleep Nanny (Lucy Shrimpton) besøk www.sleepnanny.co.uk eller følg henne på twitter @lucysleepcoach

Se Også: