Hvordan bli kvitt popup-viruset 'Gratulerer' på iPhone eller iPad

Iphone

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du stadig får popup-vinduer på iPhone eller iPad og forteller deg at du har blitt 'valgt som vinner' for et Amazon-gavekort eller en gratis telefon, er det fordi du har et virus på enheten din.



Denne typen virus, kjent som adware, har gjort rundene i årevis, og dessverre kan det være veldig vanskelig å vite hvor du hentet det.



Selv om det kan virke som om popup-vinduer kommer fra nettstedet du besøker, blir de faktisk utløst av data som er lagret på mobilenheten din og nettleseren du bruker.



dale winton ill 2012

Så selv om du lukker nettsiden og starter nettleseren på nytt, kan den samme popupen dukke opp igjen noen minutter - eller timer - senere, mens du surfer på et helt annet nettsted.

Den gode nyheten er at adware vanligvis er ganske enkelt å bli kvitt.

(Bilde: Getty Images Europe)



Det du IKKE bør gjøre, er å klikke på 'lukk' -knappen nederst i popup -vinduet, da dette kan utløse en infeksjon eller omdirigere deg til et svindelnettsted.

scott roberts martin roberts

I stedet bør du lukke nettleseren din umiddelbart og slette nettleserloggen på enheten din.



Hvis du bruker Safari, åpner du Innstillinger -appen på iPhone eller iPad, ruller ned og klikker på 'Safari', ruller deretter ned og klikker på 'Slett historikk og nettsteddata'.

luke pasqualino og michelle keegan

Hvis du bruker Chrome -nettleseren, åpner du Chrome -appen på iPhone eller iPad og trykker på de tre vertikale punktene til høyre for adresselinjen.

Trykk deretter på 'Historikk' etterfulgt av 'Slett nettleserdata' i nedre venstre hjørne av menyen som vises.

Les mer

Siste tekniske nyheter
WhatsApp er nå blokkert på disse telefonene Snapchat CEO begrenser lydens skjermtid Louis Theroux sin Twitter -konto HACKED Google Maps: King Henry's Dock gjemmer seg

Du får vist en meny med fem typer nettleserdata du kan slette. Sørg for at alternativet 'Nettleserlogg' er merket, og klikk deretter på 'Slett nettleserdata' -knappen.

Hvis du fortsetter å se popup -annonser, må du kanskje slette nettleserloggen din i Facebook -appen også, da denne bruker sin egen nettleser.

100 engel nummer kjærlighet

For å gjøre dette, åpne Facebook -appen, trykk på de tre horisontale linjene nederst til høyre på skjermen, rull ned til bunnen og trykk på 'Innstillinger og personvern'.

Trykk på 'Innstillinger' i menyen som åpnes, og rull deretter ned til bunnen. I delen 'Medier og kontakter' trykker du på 'Nettleser' og deretter 'Slett nettleserdata'.

Med noe hell bør dette gjøre susen. Men hvis du fortsetter å se reklame eller andre uønskede programmer på din Mac, må du kontakte Apple.

Se Også: