Hvordan finne ut om barnet ditt har en skjult barnetillitskasse

Barnetillit

Horoskopet Ditt For I Morgen

55 000 av disse kontoene vil bli utgitt neste måned(Bilde: Getty Images/EyeEm)



Mer enn 55 000 tenåringer kommer til å motta et vindfall neste måned, da den første bølgen av barnefondsmidler slippes for å markere deres 18 -årsdag.



Regnskapet, som automatisk ble åpnet for barn født mellom september 2002 og januar 2011, skal modnes for første gang, noe som betyr at mange vil kunne låse opp et engangsbeløp.



vinnere av britains got talent 2013

Det er knyttet til en eldre ordning lansert av Gordon Brown for nesten to tiår siden for å hjelpe investere i dagens generasjon.

Det betydde at alle barn født i løpet av niårsperioden ville motta en kupong til en verdi av £ 250 eller £ 500 for å investere i en langsiktig sparekonto.

Noen fikk deretter et nytt bilag i en alder av syv år.



Foreldre fikk muligheten til å legge til dette fondet, mens andre ganske enkelt lot det vokse uten ekstra bidrag.

Tanken var at klokken 16 skulle pengene bli overført til barnets navn, og ved 18 -årene kunne de få tilgang til dem.



Imidlertid ble mange av disse bilagene aldri gjort krav på - og derfor investerte regjeringen det for dem.

Ifølge investeringsplattformen Gretel er det for øyeblikket 1 million tapte eller sovende fond for barn som har en verdi på rundt 2,2 milliarder pund.

Duncan Stevens, administrerende direktør i Gretel sa: 'Mange tenåringer vil snart få tilgang til penger som har blitt spart i de siste 18 årene i barnefond.

Mens regjeringen ga innledende £ 250 per barn, toppet mange foreldre og besteforeldre det med engangs- eller vanlige besparelser. Dette kan være grunnen til at vi ser at så mange mennesker - nesten en fjerdedel av alle voksne - i studien vår tror at de kan ha blitt koblet fra sparepengene sine og har et tapt eller sovende barnefond. '

Historien bak barnefond

I noen tilfeller investerte regjeringen bilagene på vegne av de involverte barna (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Seks millioner barnefond ble opprettet for barn født mellom 1. september 2002 og 2. januar 2011, og fra september i år begynner den første bølgen å modnes når kontoinnehaverne blir 18 år.

HMRC -tall viser at 55 000 vil modnes hver måned fra september, med over 700 000 kontoer som forventes å modnes hvert år totalt.

siste dag for å legge ut julekort 2017

Beløpene som investeres vil variere, men innehavere har nå flere beslutninger om hva de skal gjøre med pengene som har samlet seg.

'Hvis du er en av rundt 55 000 unge som fyller 18 år i september i år, kan du se frem til en uventet og verdig gave: ditt barns tillitsfond vil modnes på bursdagen din, forklarer Martin Shaw, administrerende direktør i handelsorganisasjonen. Financial Mutuals .

'Det gjennomsnittlige barnetillitsfondet vil være verdt over £ 1000, men mange kontoer vil inneholde betydelig mer enn det.'

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Finn et skjult barnefond

Leverandører av barnefond sender ut uttalelser like før kontoinnehaverne fyller 18 år, og viser hvor mye fondet er verdt og hva de skal gjøre videre.

Hvis du ikke har mottatt en erklæring, bør du sjekke hvem som for øyeblikket har pengene, ettersom leverandøren kanskje ikke har din siste adresse.

HMRC har en praktisk online tracker for å hjelpe folk som ikke vet hvem som for tiden har pengene sine.

Du kan skrive inn detaljene dine for å finne ut om du har en glemt konto, her .

Alt du trenger for å spore en konto er ditt folketrygdnummer som du burde ha mottatt på din 16 -årsdag.

Ikke få panikk, legg en plan

Pengene kan enten brukes eller reinvesteres (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Hvis du oppdager at du har sparet noen penger, kan du prøve å ikke skynde deg å bestemme deg for hva du skal gjøre med pengene dine, ettersom de blir beholdt i et beskyttet fond til du har bestemt deg.

hva betyr 714

Snakk med en pålitelig voksen eller noen du kjenner som er flink med penger før du bestemmer deg for om du vil bruke eller reinvestere pengene.

Og husk, mens den opprinnelige kupongen for å åpne barnefondet kom fra regjeringen - foreldre eller besteforeldre kan ha fylt opp barnetillitskassen gjennom årene, og vil ha et syn på hva du skal bruke pengene til, så det er verdt å få deres innspill.

Den nåværende leverandøren av barnefond eller en finansiell rådgiver kan også hjelpe hvis du har spørsmål.

Hvis du håper å spare til et hjem, kan du vurdere en Lifetime Isa. Du kan finn ut mer om hvordan du sparer for å komme deg opp på stigen, her .

Alternativt har vi det guider om alle sparekontoene med den beste verdien, her .

Se Også: