HMRC -svindel -e -posten som fanger folk - det du må passe på

Hmrc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Unngå å angi detaljer på nettet uten tilstrekkelig forskning(Bilde: RF Culture)



Svindlere retter seg mot at briter fullfører selvangivelsen ved å sende falske e -postmeldinger som ber dem om å opprette en 'gateway -konto', som deretter ber om sine personlige bankopplysninger.



er Lacey Turner gravid

Kunder som mottar en e-post med emnelinjen '#Refund Payment Confirmation Number' etterfulgt av et 11-sifret nummer, blir advart om å rapportere og slette meldingen umiddelbart.



Dette kan gjøres gjennom Actionbedrageri her .

En kunde, som ønsker å være anonym, fortalte NEWSAM Money at han ble mistenksom, etter at e -posten ba om kortnummer og sorteringskode, og hevdet han skyldte ham penger.

Han sa: 'Jeg la merke til teksten og fulgte lenken til jeg kom til delen der de ba om kortnummeret mitt og bankkontodetaljer.



'Jeg ble mistenksom og stoppet deretter og ringte HMRC direkte. Jeg mottok e -posten 12. januar. '

En annen fortalte oss hvordan et klikk på e -posten førte til at han tapte 16 000 pund - etter at svindlere smidd en rekke kredittkort i hans navn.



'Etter å ha mottatt en e -post fra angivelig HMRC om at jeg hadde skatt å kreve tilbake, sendte jeg bankinformasjonen min. Da fikk jeg fjernet kontoen min med over 16 000 pund da de fikk kredittkort sendt til en adresse i Birmingham.

Hackerne - som brukte mesteparten av de stjålne pengene hos grossist Costco, klarte til og med å endre nettbankinformasjonen sin.

'Banken min tilbakebetalte til slutt de stjålne pengene, men handlet ikke mot svindlerne.'

Den uredelige e -posten som for tiden er i omløp sier: 'Vi sender denne e -posten for å kunngjøre at vi etter den siste årlige beregningen av din finanspolitiske aktivitet har fastslått at du er kvalifisert til å motta en selvangivelse på £ [sum]. For å kunne motta refusjon, må du opprette en Government Gateway -konto. '

Hvis du ser denne e -posten, må du rapportere den umiddelbart

Det ser imidlertid ut til at ikke alle e -poster er like.

NEWSAM Money -leseren Mark Cody mottok en melding angivelig fra HMRC om at han skulle betale en skatterefusjon. Imidlertid kontaktet han raskt HMRC som informerte ham om at det var en potensiell svindel.

Mark mottok to e -poster på samme dato, noe som gjorde at han mistenkte og førte ham til å varsle skattekontoret

En talsmann for HMRC har advart alle som mottar disse e -postene om å kontakte phishing -teamet umiddelbart. Hvis du er usikker på hvordan en phishing -e -post ser ut, kan du se noen eksempler på HMRC -nettstedet her . Hvis du er usikker på om e -posten er legitim eller ikke, kan du gjøre det les alt om hvordan og hvorfor HMRC ville kontakte deg her .

I desember rapporterte skattekontrollorganet at det hadde redusert antall phishing -e -poster som kundene mottar med 300 millioner, noe som gir bedre beskyttelse for kunder mot svindel og identitetstyveri.

Den sa at det hadde vært en betydelig nedgang i en halv milliard phishing -e -postmeldinger som ble sendt til kunder som påsto å være fra en@HMRC.gov.uk & apos; e -postadresse både 2014 og 2015.

Men regjeringens skattemyndighet advarte om at en rekke e -poster fortsatt er i omløp - og med cyberkriminalitet som for tiden er høyest, bør kundene være ekstra forsiktige når de legger inn personlige detaljer på nettet.

HMRCs sjef for cybersikkerhet, Ed Tucker, sa: 'Phishing -e -post er et stort fokus for vårt cybersikkerhetsteam.

'De er mer enn bare uønskede meldinger; de er et middel for kriminelle for å utnytte publikum og få tilgang til sine personlige og økonomiske data. Dette kan igjen føre til svindel og identitetstyveri. '

En talsperson for HMRC sa til NEWSAM Money: 'Alle som har mottatt en HMRC -e -post som de mistenker er svindel, vennligst send den til phishing@hmrc.gsi.gov.uk og ikke åpne koblinger eller vedlegg som er vedlagt. '

meningsmåling

Har du mottatt denne uredelige meldingen?

1000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Hvordan oppdage en skattesvindel

Hvis HMRC trenger å kontakte deg om noe konfidensielt, svarer de per telefon eller post

Hvis du har en e -post som påstår at du er fra HMRC, må du kontrollere at det er den virkelige avtalen. En god måte å starte er ved å se på hva skattemannen ønsker av deg.

Sjekk også e -postadressen. Legitime selskaper sender e -post via en server basert på selskapets nettsted (for eksempel support@microsoft.com). Hvis du ser en lang rekke med tall foran @ -tegnet eller navnet på en gratis e -posttjeneste før .com (eller et annet domene), må du stille spørsmål ved legitimiteten til den aktuelle e -posten.

Faktorer som kan bidra til å identifisere en phishing -svindel inkluderer:

  • Stavefeil i HMRC

  • HMRC sier at det aldri ville be en kunde om å åpne vedlegg for å gå videre til betaling. I stedet ville det be kunden om å logge inn på kontoen sin eller kontakte dem direkte. Skatteorganet sier også at det ikke ville sette et tall på den påståtte manglende betalingen i selve e-posten.

I tillegg vil HMRC ALDRI spørre deg om følgende i en tekst eller e -post:

  • Din personlige og økonomiske informasjon, inkludert bankinformasjon eller fullstendig adresse

  • Spesifikke fakta om selvangivelsen og økonomiske status

  • Et tilbud om tilbakebetaling eller refusjon

Hvis du mottar en mistanke om tekstmelding, anbefaler HMRC at du sender den videre til nummeret: 60599

Noen nettlesere vil identifisere et falskt nettsted og advare deg mot å gå inn på det. Hvis du oppdager et usikkert nettsted, du kan rapportere det her .

Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget for høy hastighet & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC og DVLA svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Jeg har svart på en e -post: Hva skal jeg gjøre?

Kontakt HMRCs sikkerhetsteam hvis du tror du har gitt noen personlig informasjon som svar på en mistenkelig e -post eller tekst.

Inkluder korte detaljer om det du avslørte (for eksempel navn, adresse, HMRC -bruker -ID, passord), men ikke gi dine personlige opplysninger i e -posten.

Send e -post for å kontakte HMRCs sikkerhetsteam security.custcon@hmrc.gsi.gov.uk eller rapportere eventuell nettfiskeaktivitet til phishing@hmrc.gsi.gov.uk .

Se Også: