Hays Travel for å stenge 89 tidligere Thomas Cook -butikker permanent med 388 jobber i fare

Jobbtap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hundrevis av flere jobber er på spill mens Covid fortsetter å ta sin toll på hovedgaten(Bilde: PA -arkiv/PA -bilder)



Hays Travel har kunngjort planer om å stenge 89 butikker permanent over hele Storbritannia, ettersom begrensninger i lockdown fortsetter å hamre reiselivsnæringen.



Dusinvis av tidligere Thomas Cook -utsalgssteder, som ble kjøpt i oktober 2019, åpner ikke igjen - med 388 jobber i fare.



I en uttalelse mandag sa Hays at den nasjonale lockdown- og reiseforbudet, som tvang store ferieoperatører til å stanse flyreiser og ferier, betydde at selskapet måtte handle raskt.

Jonathon Woodall, administrerende direktør, sa: 'Vår første prioritet er å fortsette å passe på våre kunder, og vi tilbyr de høyeste standardene for kundeservice gjennom våre detaljhandel, telefon og online divisjoner.

'Vi fortsetter med vår robuste toårige forretningsplan og er fortsatt klare til å komme tilbake når den kommer.'



tante sally worzel gummidge

Dame Irene Hays, eier og leder av Hays Travel, la til: 'Det var alltid vår intensjon å gå gjennom butikkene våre på slutten av lisensperioden - vi hadde håpet at virksomheten ville sprette tilbake i januar, og det har den ikke gjort.

Hays kjøpte mer enn 555 Thomas Cook -butikker etter at den ble administrert (Bilde: REUTERS)



'Vi har gjort alt vi kan for å ivareta arbeidsplasser og virksomheten så langt, og vi har kommet med en rekke alternativer for de som er i fare for å bli avskediget for å hjelpe så mange kolleger som vi kan.'

Blant andre alternativer vil de ansatte få muligheten til å bli med i hjemmearbeidsavdelingen til Hays Travel, jobbe hjemmefra eller ta stillinger i andre butikker der det er ledig plass.

Transportlønnede staber & apos; Association (TSSA) generalsekretær, Manuel Cortes, sa at det er et trist, men uunngåelig grep da han anklaget regjeringen for hensynsløshet.

- Dagens kunngjøring om nedleggelse av 89 Hays Travel -butikker er et trist, men uunngåelig grep. Med koronaviruset utbredt og den vanlige januarbestillingen av sommerferier fraværende, fortsetter reisehandelen å lide, sa han.

jesy nelson før operasjonen

'Koronaviruset har fundamentalt endret vår livsstil og vår evne til å reise, men regjeringen har vært hensynsløs i sin unnlatelse av å handle. Vi burde ha hatt grensebegrensninger og effektive tester, spor og spor implementert i fjor vår da virusnivået kunne vært kontrollert.

'Vi er vitne til døden til våre nærmeste, døden til hovedgaten og kronisk dårlig forvaltning av økonomien vår av denne konservative regjeringen. Liv og levebrød går tapt hver dag mens Tory -kumpaner strekker lommene med offentlige kontrakter. Regjeringen må holdes ansvarlig for denne skammelige rekorden. '

laila rouass og ronnie o sullivan bryllup

Hays Travel driver i dag 535 butikker og sysselsetter 7.700 ansatte.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

I august i fjor kuttet selskapet 451 jobber ut av en total arbeidsstyrke på 4500 mennesker på grunn av en nedgang i salget.

Hays sa at det hadde 'gjort alle mulige anstrengelser' for å unngå tap av jobber 'i disse ekstraordinære og plagsomme tider'.

Da snakket Hays Travel -eiere John og Irene Hays i en uttalelse: 'Vi er ødelagte for at etter all vår innsats og den enorme investeringen vi har gjort, står vi nå overfor å miste noen av våre verdsatte ansatte, uten skyld fra sine egen.'

John Hays, som ble navngitt Storbritannias beste sjef gikk bort i fjor og etterlot selskapet og dets 40-årige arv.

Se Også: