Frankie & Bennys eier skal stenge 125 britiske restauranter permanent og økte 3000 jobber

Restauranter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Eieren av restaurantkjeden Frankie & Benny har kunngjort planer om å stenge 125 butikker umiddelbart etter stengningen av koronaviruset.



Restaurantgruppen - som forvalter merkevaren - sa at 125 utsalgssteder vil stenge permanent med husleieavgifter som reforhandles på 85 andre underpresterende utsalgssteder.



Totalt 3000 jobber vil også bli lagt ut på høring.



Sjefer siterte en utfordrende 'uformell spisesektor' i sin beslutning om å bytte filialer, som har kostet virksomheten tusenvis av tapte inntekter siden Storbritannia ble tvunget til å låse seg fast.

Det kommer en uke etter at firmaet angivelig fortalte hundrevis av arbeidere at mange nettsteder ikke lenger er levedyktige for handel og vil forbli stengt permanent.

Andy Hornby, administrerende direktør sa: 'Problemene vår sektor står overfor er godt dokumentert, og vi har allerede iverksatt avgjørende tiltak for å forbedre vår likviditet, redusere kostnadsbasen og redusere driften.



'Den foreslåtte CVA vil levere en eiendom i passende størrelse for fritidsvirksomheten vår for å sikre at vi er godt posisjonert til tross for de svært utfordrende markedsforholdene for den uformelle spisestuen.

'Jeg vil takke alle mine TRG -kolleger helhjertet for deres fortsatte forståelse og ekstraordinære engasjement i denne enestående perioden.'



Restaurantkonsernet har for tiden rundt 22 000 ansatte på permisjon (Bilde: East Kilbride News)

Endringene vil ikke ha noen innvirkning på konsernets Wagamama-, flyplasskonsesjoner og pubvirksomhet.

Melanie Leech, administrerende direktør i British Property Federation (BPF, la til: 'Disse situasjonene er aldri enkle, spesielt nå for detaljhandel og gjestfrihetsvirksomhet på våre hovedgater i den skarpe enden av Covid-19-pandemien.

'Eiendomseiere må imidlertid ta hensyn til virkningen på investorene sine, inkludert millioner av mennesker hvis sparepenger og pensjoner er investert i næringseiendom, når de stemmer om ethvert CVA -forslag.

'Restaurantgruppen og Alix Partners engasjerte seg med BPF før de lanserte dette CVA -forslaget.

Selskapet eier også Wagamama (Bilde: REX/Shutterstock)

'Dette har gitt oss en mulighet til å forbedre forståelsen av eiendomseiere & apos; interesser og bekymringer, men til syvende og sist vil det være opp til de enkelte eiendomseierne å bestemme hvordan de skal stemme på CVA. '

Et frivillig selskap, som drives av AlixPartners LLP, vil nå gjennomgå 210 handelssteder, som omfatter de som har dårlige resultater, som ikke klarer å generere profitt og på de høyeste leieavtalene.

I mars ble The Restaurant Group tvunget til å stenge et flertall av utsalgssteder samt Food & Fuel -kjeden av puber i London etter å ha falt i administrasjon.

Selskapet, som også eier Wagamama og Garfunkel & s, er en av de største restaurantoperatørene i Storbritannia.

Det har for tiden rundt 22 000 ansatte i permisjon.

Frankie & Benny's nedleggelser ble allerede annonsert i februar, og selskapet sa at det planla å stenge opptil 90 restaurantsteder innen utgangen av neste år.

Denne beslutningen har nå blitt fremskyndet etter koronavirus -krisen.

Kjedens kunngjøring følger i fotsporene til en rekke high street -virksomheter som har gått i administrasjon siden starten av koronaviruspandemien.

Cath Kidston, Carluccio & apos; s og Chiquito har alle ansatt konsulentfirmaer - og mange vil kanskje aldri bli sett igjen.

Se Også: