Forskere oppdager 12 nye typer skyer – og noen av dem er fantastiske

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tolv nye typer Sky har blitt anerkjent for første gang av International Cloud Atlas.



Atlaset, som dateres tilbake til 1800-tallet, er den globale oppslagsboken for å observere og identifisere skyer.



Sist revidert i 1987, har den nå en ny heldigital utgave.



Nye oppføringer inkluderer bølgelignende asperitas, den rullelignende volutusen, og kontrailer, skyer dannet fra dampsporet til fly.

Først publisert i 1896, inneholdt International Cloud Atlas da 28 fargede fotografier og angi detaljerte standarder for klassifisering av skyer.

Volutus cloud er en av de nye typene sky (Bilde: International Cloud Atlas)



Den siste fulle utgaven ble utgitt i 1975 med en revisjon i 1987.

Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) publiserer atlaset, og har også det siste ordet om innholdet, inkludert tillegg av nye skyer og skyfunksjoner.



Denne gangen er rundt 12 nye termer lagt til. Den mest kjente av disse er asperitas, som betyr grov-lignende på latin, ettersom skyene kan se ut som bølgenes kast på havet når de ses nedenfra.

Disse skyene ble først registrert over Iowa i USA i 2006, men snart begynte en strøm av lignende bilder fra hele verden å strømme inn til Cloud Appreciation Society.

De begynte å lobbye WMO for offisiell anerkjennelse av skytypen. Men at den nå offisielt er tatt med kom som en overraskelse.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Tilbake i 2008 trodde jeg sjansene for at dette skulle bli offisielt var virkelig minimale, sa Gavin Pretor-Pinney, president i samfunnet.

Først sa WMO at de ikke hadde noen planer om å lage en ny utgave, men over tid tror jeg de begynte å innse at det er en interesse blant publikum for skyer og at det er behov for at interessen skal være informert, det er en behov for dette autoritative arbeidet.

Flere andre tilleggsfunksjoner til skyer er også lagt til, inkludert cavum, cauda -kjent som en halesky- og fluctus og murus -kjent som en veggsky.

Atlaset inkluderer også en anerkjennelse av prosessene som kan føre til skydannelse, så skyene som oppstår fra skogbranner er nå klassifisert som flammagenitus.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: