Storbritannias vær: Storbritannias varmeste desemberdag noensinne har 18,7 grader varme, sier Met Office

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den høyeste desember -temperaturen ble registrert i Achfary, Skottland(Bilde: Getty Images/Westend61)



Met Office har registrert Storbritannias varmeste desember -temperatur noensinne.



Kvikksølvet nådde 18,7C i Achfary, i Highlands, Skottland, 28. desember.



Meteorologer logget også den varmeste vinterdagen noensinne i fjor da temperaturen når 21,2C i Kew Garden 26. februar.

Met -kontoret sa : 'En ny foreløpig maksimumstemperatur på 18,7 ° C ble registrert på Achfary i Skottland 28. desember 2019.

'Det vil bli kvalitetskontrollert og, hvis det blir validert, vil det være den høyeste temperaturen som offisielt ble registrert i Storbritannia i løpet av desember.'



Det ville slå den nåværende topptemperaturen i desember på 18,3C (64,94F), som ble tatt på Achnashellach i høylandet i 1948.

Innspillingen er lagt ned på et meteorologisk fenomen kjent som Foehn -effekten.



Den høye temperaturen var resultatet av Foehn -effekten (Bilde: Getty Images/Westend61)

Dette er en endring fra våte og kalde forhold på den ene siden av et fjell til varmere og tørrere forhold på den andre siden.

De mest bemerkelsesverdige Foehn -hendelsene har en tendens til å forekomme over Highlands, hvor de fuktige, rådende vestlige vindene møter høyt terreng langs Skottlands vestkyst.

Den laveste temperaturen registrert samme dag var 1,7C (35,06F) i Writtle, Essex.

Mark McCarthy, leder for Met Office 's National Climate Information Center, sa: 2019 vil bli husket som et eksepsjonelt år for værmeldinger, ettersom det er uvanlig å få både britiske sommer- og vinterhøytemperaturrekorder innen samme kalenderår .

'Men dette fortsetter et mønster av høye temperaturrekorder i Storbritannia de siste tiårene, som et resultat av vårt oppvarmende klima.

Storbritannias varmeste dag på rekord ble registrert ved Cambridge University Botanic Gardens 25. juli, da det ble registrert et høydepunkt på 38,7C.

Se Også: