Familie med glemt 'James Bulger' sak funnet drapsmann som druknet smårollingen sin på Facebook 'nyter nytt liv'

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

UTTAK - Skottlands glemte James Bulger -drapsmann ble funnet på Facebook av småbarnsoffrets forferdelige familie



Tre år før drapet på James Bulger sjokkerte Storbritannia, var det en lignende fryktelig forbrytelse som har blitt glemt.



I august 1990 ble Jamie Campbell lokket fra hagen til granen av Richard Keith - den gang 11 - som slo ham med pinner og steiner før han druknet ham i en brannskade.



m&s levering neste dag

Jamies familie sier at saken har likhetstrekk med saken til James Bulger, som ble myrdet av Jon Venables og Robert Thompson etter å ha blitt bortført fra et kjøpesenter i Merseyside i 1993.

Men mens James tragiske død ble en av de mest profilerte i britisk rettshistorie - og slo overskriftene igjen i forrige uke da Venables ble fengslet for bilder av overgrep mot barn - føler Jamies slektninger at situasjonen deres har blitt ignorert.

Og de ble fortvilet denne uken etter å ha oppdaget på Facebook at Keith - som vi har valgt ikke å se for oss - bodde åpent i Skottland under sitt eget navn og nøt livet med kjæresten.



Jamie Campbell ble druknet av Richard Keith da morderen bare var 11 (Bilde: Daglig rekord)

Jamies fetter Kimberley McPhillips sa til Daily Record: Det virker bare ikke riktig at han har lov til å være over hele Facebook på en offentlig profil der familien til offeret hans kan se ham komme videre med et nytt liv.



Jeg vet at min tante og onkel fremdeles sørger hver eneste dag. De kommer aldri til å komme over å miste Jamie - dette føles som et slag i ansiktet for dem.

Etter at jeg la ut på sosiale medier og ba folk om ikke å glemme Jamies sak i lys av oppmerksomheten til Jon Venables, mottok jeg hundrevis av meldinger.

'Det var virkelig opprørende å finne ut at Keith bodde i Skottland med sitt eget navn og ikke omsorg i verden.

Fetter Kimberley McPhillips sier Jamies foreldre aldri kommer til å klare å miste ham

Jeg ønsker ikke gjengjeldelse, jeg synes han burde fått en annen identitet og bli fortalt at han ikke kan bruke sosiale medier. Bare en liten omtanke for ofrene er det vi ber om.

Vi glemmer aldri Jamie. Han er en konstant i familien vår, det er bilder av ham i familiens hjem.

James Bulger -saken var enorm, og alle husker den. Det er veldig opprørende for skrekken over hva familien gikk gjennom. Men det får meg alltid til å tenke på hva familien min gikk gjennom.

Det opprørte meg fordi det å se det bringer alt tilbake, og jeg vil bare holde Jamies minne levende.

Det er rart fordi det er så mange likheter i sakene, men ingen husker Jamie vår.

Jamie hadde spilt i nærheten av granens hjem i Drumchapel, Glasgow, da han forsvant.

Vitner sa at de hadde sett ham med en eldre gutt nær Garscadden -brenningen. Han ble funnet av en kvinne og hennes venn liggende med ansiktet ned over en stor stein med 14 sår i hodet og nakken.

Kimberley avbildet med sin tragiske fetter Jamie

I forkant av rettssaken kom det fram at Keith hadde angrepet en annen treåring i Drumchapel med en pennekniv og slått ham.

Han ble arrestert uten tidsbegrensning etter å ha blitt dømt for straffbart drap og tilbrakte åtte år på Kerelaw sikre enhet i Stevenston, Ayrshire.

Men morderen ble løslatt i en alder av 20 i januar 1999 etter en avgjørelse fra prøveløslatelsen.

Etter at Venables ble fengslet tidligere denne uken, delte Kimberley, 31, et Facebook -innlegg for å huske fetteren.

Hun skrev: Da jeg så på programmet (om James Bulger) liknet de det med en historie som skjedde i Norge, og jeg tenkte: 'Det skjedde her og det var ikke så langt unna.'

Folk husker det ikke - mange mennesker gjør det, men de er av en annen generasjon. Folk i samfunnet husker fordi vi er et så sammensveiset fellesskap.

Jeg ville bare dele den fordi Jamies historie er viktig og den må bli kjent. Det handler ikke om å søke rettferdighet eller hevn - det handler bare om å holde Jamies minne levende.

Kimberley, som var på samme alder som Jamie, kalte ham en liten solstråle og sa at hun ville gi ham beskjed om hvor søt og morsom han var.

Hun la til: Bulger -sakens navn er berømte, men ingen vet hva Richard Keith har gjort, og ingen vet navnet vårt på Jamie.

er ben og stephanie fortsatt sammen

Keith tilbrakte ni år i Kerelaw, deretter ble han løslatt - du tenker om rettferdighet virkelig ble gjort. Han får leve sitt liv og leve i fred, og ingen vet hvem han er eller hva han har gjort.

Min tante og onkel er for alltid knust i hjertet. De er to av de sterkeste menneskene jeg kjenner, og de lever med det hver dag.

Jamie og hans tre søstre ble oppdratt av sin tante og onkel, Kim og Robert Gallagher, etter at moren døde i en brann.

Da Keith ble løslatt i 1999, sa Kim: Keith er ond til grunn, og du kan ikke kurere ondskap. Jeg orker ikke tanken på at han løper i gatene.

Se Også: