Facebooks Aquila internettdrone tar til himmelen for første gang

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Facebook har fullført den første vellykkede testflygingen av Aquila – solflyet i stor høyde og lang levetid som en dag vil sende internett til deler av verden som ennå ikke er koblet til.



Facebook er allerede brukt av over en milliard mennesker på jorden - mer enn noe annet sosialt nettverk på planeten.



malcolm barber preston crown court

Men selskapet har ambisiøse planer om å utvide tilgjengeligheten til internett gjennom en serie autonome droner sirkler høyt oppe på himmelen.



Tanken bak det er at dronene kan sende et WiFi-signal til områder på kloden som (av geografiske eller økonomiske årsaker) ikke betjenes av et mobiltårn.

Flyvende Aquila

Det betyr at flere mennesker rundt om i verden vil kunne komme seg på nett og kommunisere med hverandre – gjerne gjennom Facebook, selv om selskapet sier at det ikke er det eneste målet.

Aquila, oppkalt etter ørnen i gresk mytologi som bar Jupiters tordenbolter, er basert på teknologi utviklet av det britiske selskapet Ascenta, som Facebook kjøpte i mars 2014 for anslagsvis 12,5 millioner pund.



Ascenta har blitt absorbert i Facebooks Connectivity Lab, som jobber med nye romfarts- og kommunikasjonsteknologier, og inkluderer også eksperter fra Nasa.

Aquila i posisjon før start

(Bilde: Facebook)



Aquila er designet for å være hypereffektiv, slik at den kan sende internettsignaler til personer innenfor en kommunikasjonsdiameter på 60 mil i opptil 90 dager om gangen.

Den har vingespenn på en Boeing 737 , men vil ved marsjfart forbruke bare 5000 watt - samme mengde som tre hårfønere, eller en high-end mikrobølgeovn.

Når det er fullført, vil Aquila kunne sirkle et område på opptil 60 miles i diameter, og sende tilkobling ned fra en høyde på mellom 60 000 og 90 000 fot ved hjelp av lasere.

rocka bomsposen

Facebook har fløyet en femtedelsskala versjon av Aquila i flere måneder, men dette var første gang det var første gang det fløy fullskalaflyet.

Flyvende Aquila

(Bilde: Facebook)

Testflyvningen, som ble designet for å verifisere Aquilas operative modeller og overordnede flydesign, ble gjennomført i en høyde av 2000 fot og varte i mer enn 90 minutter.

'Vi var i stand til å verifisere flere ytelsesmodeller og komponenter, inkludert aerodynamikk, batterier, kontrollsystemer og mannskapstrening,' sa Jay Parikh, global sjef for ingeniør- og infrastruktur hos Facebook.

«I våre neste tester vil vi fly Aquila raskere, høyere og lengre, og til slutt ta den over 60 000 fot. Hver test vil hjelpe oss å lære og bevege oss raskere mot målet vårt.'

Flyvende Aquila

(Bilde: Facebook)

John Lewis Black Friday-tilbud 2018

Mens den vellykkede testflyvningen til Aquila er en stor milepæl, innrømmet Facebook at det fortsatt har mye arbeid foran seg.

For å nå målet om å kunne fly over en avsidesliggende region og levere tilkobling i opptil tre måneder om gangen, må den slå verdensrekorden for solcelledrevet ubemannet flyging, som for tiden er på to uker.

'Dette vil kreve betydelige fremskritt innen vitenskap og ingeniørfag for å oppnå,' sa Parikh.

'Det vil også kreve at vi jobber tett med operatører, myndigheter og andre partnere for å distribuere disse flyene i regionene der de vil være mest effektive.'

meningsmåling laster

Hva synes du om Facebooks internettdroneidé?

0+ STEMMER SÅ LANGT

StrålendeBonkersdatatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: