Hvert eneste Bitcoin -produkt er utestengt i Storbritannia ettersom regulatorer slår ned på krypto

Bitcoin

Horoskopet Ditt For I Morgen

Enhver handelsordning basert på Bitcoins pris er nå forbudt i Storbritannia(Bilde: AFP)



Hvert firma som opererer i eller ut av Storbritannia har nettopp fått forbud mot å selge produkter basert på Bitcoin's pris til forbrukere.



Det er etter at byregulatoren Financial Conduct Authority (FCA) kunngjorde nye regler i et forsøk på å stoppe ærlige briter som ble dratt av av dem som utnyttet hvor få mennesker forstår denne nye rasen med 'kryptokurver'.



FCAs Sheldon Mills sa: 'Dette forbudet gjenspeiler hvor alvorlig vi ser på den potensielle skaden for detaljister i disse produktene. Forbrukerbeskyttelse er viktig her.

'Betydelig prisvolatilitet, kombinert med de iboende vanskelighetene med å verdsette krypto-eiendeler på en pålitelig måte, utsetter detaljhandelskonsumenter for en høy risiko for tap av handel med kryptoderivater.

har cheryl cole giftet seg igjen

- Vi har bevis på at dette skjer i betydelig skala. Forbudet gir et passende beskyttelsesnivå. '



Du kan ikke forby Bitcoin, du kan forby folk som selger tilgang til den

Som en eiendel - om enn en digital en - kan FCA ikke stoppe folk med å kjøpe Bitcoin eller andre kryptokurver direkte.



Imidlertid kan det absolutt forby folk å selge produkter basert på prisene deres som er regulert av firmaer som handler i eller fra Storbritannia.

Som sådan stopper det salg av derivater og børsnoterte sedler (ETNs) som refererer til visse typer kryptoaktiver.

I grove trekk - det er ethvert produkt som selges til publikum som lar deg tjene eller tape penger basert på en nåværende eller fremtidig pris på en kryptovaluta.

nelly og kelly dilemma

Forbudet trer i kraft 6. januar 2021.

Det betyr også at etter den datoen kan du være ganske sikker på at alle som tilbyr deg den typen produkter er en svindler.

- Ettersom salg av derivater og ETN -er som refererer til visse typer kryptoaktiver til detaljforbrukere nå er forbudt, vil ethvert firma som tilbyr disse tjenestene til sluttbrukere sannsynligvis være en svindel, sier FCA.

Vanskelig å verdsette, vanskeligere å forstå risikoen (Bilde: LightRocket via Getty Images)

FCA innførte forbudet da de sa at disse produktene er 'dårlig egnet for privatkunder', da det ikke er mulig å pålitelig beregne verdien eller risikoen de innebærer.

Mer spesifikt var det problemer takket være:

  • de underliggende eiendelenes iboende natur, noe som betyr at de ikke har noe pålitelig grunnlag for verdsettelse
  • utbredelse av markedsmisbruk og økonomisk kriminalitet i annenhåndsmarkedet (f.eks. netttyveri)
  • ekstrem volatilitet i prisbevegelser i kryptoaktiv
  • utilstrekkelig forståelse av krypto -eiendeler av detaljforbrukere
  • mangel på legitime investeringsbehov for privatkunder å investere i disse produktene

Samlet sa FCA at det betydde at forbrukerne kunne 'lide skade av plutselige og uventede tap hvis de investerer i disse produktene'.

'FCA anslår at detaljforbrukere vil spare rundt 53 millioner pund fra forbudet mot disse produktene,' sa FCA.

Anthony Morrow, medstifter av finansrådgivningsfirmaet OpenMoney, sa: Dagens kunngjøring er et viktig skritt fremover for å beskytte forbrukerne mot økonomisk skade. Å 'investere' i kryptovaluta er egentlig ikke annerledes enn å spille med kontanter.

'Disse produktene er komplekse, sofistikerte investeringer som gir en reell mulighet for å tape alle pengene dine veldig raskt. I motsetning til tradisjonelle investeringer i aksjer og aksjer og investeringsfond, trenger selskaper som selger kryptokurver ikke å være regulert av Financial Conduct Authority (FCA), og de er ikke beskyttet av Financial Services Compensation Scheme eller Financial Ombudsman Service hvis noe går galt.

'Jeg tror ikke de har plass i de fleste menneskers økonomiske planer, og jeg er glad for at FCA skjerper regelverket rundt salget.'

Kryptovalutahandelsplattformer påpekte raskt at det fortsatt var tillatt å kjøpe og selge de underliggende eiendelene.

rafael da silva skade

CoinCorner -sjef Danny Scott sa: Vi må gjøre det klart at de forbyr produkter som derivater (CFD, futures, osv.), De forbyr ikke salg eller bruk av Bitcoin.

Han la til: Fra vår nåværende forståelse påvirker dette ikke Bitcoin -børser som oss selv, men det vil påvirke selskaper som f.eks. . . eToro som tilbyr en CFD i stedet for selve eiendelen.

Edward Drake, ansvarlig for samsvar og operasjoner i eToro, sa: 'Reguleringens rolle er å beskytte forbrukerne, noe denne siste kjennelsen fra FCA har som mål å gjøre. 84% av eToro UK -klientposisjoner er i den virkelige underliggende eiendelen uten innflytelse.

Som et resultat er vi sikre på at eToro vil bli mindre påvirket av den nye lovgivningen enn mange andre på markedet, og at våre kunder vil fortsette å nyte uavbrutt tilgang til krypto som reelle eiendeler.

'Dette fremhever at folk må være klar over risikoen forbundet med å investere, gjøre leksene sine om det de investerer i og være sikre på at de investerer på en sikker og regulert plattform. Disse reglene gjelder for alle aktivaklasser fra krypto til aksjer. '

Revolut sa til NEWSAM Money at kundene ikke ville bli påvirket, ettersom de selger kryptovalutaer direkte, og ikke gjennom derivater.

Se Også: