Esteban Ocon støttet til å lede Alpine i 2023 midt pågående Oscar Piastri-usikkerhet

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ikke mye er sikkert kl Alpint i disse dager, med veteransjåfør Fernando Alonso på vei ut og Oscar Piastri ikke så opptatt av å ta plassen hans.



Enstone-teamet mente å promotere reservesjåføren deres var en formalitet etter å ha fått vite om spanjolens forestående avgang til Aston Martin . Men den unge Aussie ser i stedet på en flytting til McLaren , og situasjonen vil sannsynligvis ende med en rettssak da begge lag føler at de har gyldige avtaler med F2-mesteren.



caroline flack og harry stiler

Midt i galskapen er den ene mannen de kan stole på Stephen Ocon . Franskmannen elsker å kjøre for et lag fra hjemlandet og er sikret til slutten av 2024-sesongen – så i det minste vet Alpine hvem en av sjåførene deres blir neste år.



Men siden identiteten til lagkameraten hans foreløpig ikke er kjent, er det uklart nøyaktig hva hans stilling vil bli. Ankomsten av en F1-rookie i Piastri ville ha sett Ocon påta seg rollen som lagleder, med i oppgave å hjelpe til med å veilede sin mindre erfarne partner. Hvis han går til McLaren og Daniel Ricciardo kommer den andre veien, så førstnevnte rød okse stjernen ville være senior sjåfør.

Uavhengig av hva som skjer, sier alpinsjef Otmar Szafnauer at han ikke har noen bekymringer om Ocons evne til å ta på seg en lederrolle hvis det er nødvendig. «Esteban er et supertalent – ​​jeg jobbet med ham i Force India, og det var den tiden Sergio Perez som hans lagkamerat,' sa rumensk-amerikaneren.

'Han var like rask som Sergio og kjørte Sergio hardt, og hvis du husker de dagene, var de alltid sammen på ruten. Og noen ganger kom de til og med sammen i løpene! Og vi ser hva Sergio er i stand til.



 Otmar Szafnauer snakket opp Ocon's ability to lead Alpine into the future
Otmar Szafnauer har snakket om Ocons evne til å lede Alpine inn i fremtiden ( Bilde: REUTERS)

'Med Fernando også, selv om Fernando har ferdighetene og talentet til å få en runde ut av bilen veldig raskt. Han trenger tre eller fire runder og han er på 99 %, eller 99,9 %, og de ekstra 0,1 % kommer med noen få runder mer, hvis du skjønner hva jeg mener, mens Esteban bruker litt mer tid på å få maksimalt ut av bilen.

'Men til slutt, på lørdag, og så søndag, er han der. Så han må lære litt for å komme dit litt raskere. Men vi jobber med ham om det.



'Og etterpå, kan han lede laget? Han blir garantert bedre og bedre. Han har en seier i løpet av beltet. Han har scoret gode poeng for oss i år. Og han vil lære mer når vi kommer til neste år .'

tidenes yngste bestefar

Se Også: