Erik ten Hag innrømmer at han tok feil med den kontroversielle Cristiano Ronaldo-avgjørelsen

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Erik ten Hag innrømmet at Manchester United spilte bedre en gang Cristiano Ronaldo hadde kommet fra benken under åpningsdagen deres tap med Brighton.

United var slått 2-1 av Seagulls på Old Trafford søndag ettermiddag da Ten Hags epoke som manager startet på en flat tone. Mange av problemene fra regjeringstiden til Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick var tydelige, med Pascal Gross som scoret to ganger i løpet av ni første halvminutter for å sette Brighton inn i overtaket.

Hjemmelaget forbedret seg i andre omgang, med Marcus Rashford avviste noen få gode sjanser og Lisandro Martinez nektet av en Lewis Dunk-blokkering i siste grøft. De kom på noten etter at Robert Sanchez laget rotet til corner og Alexis Mac Allister scoret et bisarrt selvmål fra kloss hold.

regningen lagt nå

Ten Hag valgte å forlate Ronaldo på benken og spille Christian Eriksen som en tilbaketrukket spiss i Uniteds startoppstilling, med nysigneringen støttet av Rashford, Bruno Fernandes og Jadon Sancho. Avgjørelsen lønnet seg ikke og Ronaldo ble introdusert fra benken i det 53. minutt for Fred.

Selv om han ikke scoret, gjorde Ronaldo en umiddelbar innvirkning, da han løp inn bak og satte opp Rashfords innsats, som ble reddet av Sanchez. Den 37 år gamle spissen har gjennomgått en berg-og-dal-bane utenom sesongen der han gikk glipp av pre-season-turene av personlige årsaker og deretter erklærte at han ønsket en overgang.

Ten Hag sa før avspark at han lot Ronaldo sitte på benken fordi 45 minutters kamphandling – mot Rayo Vallecano forrige helg – ikke var tilstrekkelig trening. Men på pressekonferansen etter kampen innrømmet han virkningen hans bortfallsspiss hadde.

Cristiano Ronaldo fra Manchester United byttes inn for Fred
Cristiano Ronaldo kom inn for Fred i det 53. minutt ( Bilde: Catherine Ivill/Getty Images)

SI DIN MENING! Skulle Cristiano Ronaldo ha startet Brighton-kampen? Kommenter nedenfor .

'Det er tydelig å se [at] i andre omgang var vi bedre på midtbanen med Eriksen nede og Ronaldo opp,' sa Ten Hag. 'Vi skapte og Rashford hadde to gode sjanser, det er synd vi ikke scoret.'

de store nasjonale løperne 2014

United kom inn i kampen uten en helt frisk sentral spiss etter at Anthony Martial pådro seg en hamstringskade i pre-season. Med Rashford bedre på venstresiden og Mason Greenwood utilgjengelig, var Ronaldo den eneste ut-og-ut-senterspissen i troppen.

jessica jones ben haenow
  Cristiano Ronaldo fra Manchester United
Cristiano Ronaldo satte opp Uniteds beste sjanse i andre omgang ( Bilde: Michael Regan/Getty Images)

Mens han gjenkjente Ronaldos innvirkning, bekreftet Ten Hag sin beslutning om å la stjernen være på benken. 'Hvis han var tilgjengelig, spissen [Martial], ville jeg ha spilt mot ham,' sa han. 'Cristiano Ronaldo er nå 10 dager på lagtrening, for kort til 90 minutter. Det er grunnen til at vi ikke startet ham.'

Ronaldo skar en frustrert figur på innbytterbenken i løpet av første omgang og ble vist med å kaste hendene i været etter Gross åpningsmål. United gikk inn til pause 2-0 under, men Ten Hag ventet ytterligere åtte minutter med å snu seg til Ronaldo.

Da Fred gikk av, ble Eriksen flyttet lenger tilbake på midtbanen, slik at Ronaldo kunne gå foran i en mer tradisjonell front tre, med Rashford og Sancho. United forbedret seg, dominerte besittelse, men klarte ikke å få sine fem skudd på mål til å telle.