Marty Wilde forteller om livet i søkelyset da han drar på tur på 80

Musikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Rockikonet Marty Wilde forteller om livet i rampelyset da han drar på tur på 80



Reg Smith sang til kveldsmaten på en nattklubb i Soho da berømmelsen ringte i 1957.



Den kjekke tenåringen ville fullføre settet sitt, plukke opp £ 1 og en skål med spaghetti og deretter dra hjem igjen.



Faktisk var Reg allerede på bussen til mamma og pappa i Blackheath, Sørøst-London, den natten stjernespillende manageren Larry Parnes gikk bak scenen for å signere den neste Elvis Presley.

Men Storbritannias første rock ’n’ roll-manager hadde blitt så imponert av den beskjedne 17-åringen at han møtte opp hjemme hos seg selv dagen etter med en kontrakt.

Reg ble raskt preparert, stylet og forvandlet til Marty Wilde, teenage idol og chart-topper med hits som Endless Sleep, Donna og Teenager in Love.



I 1962 med Kim, da tre år gammel (Bilde: Getty)

East End Park Bonfire 2019

Det er bemerkelsesverdig at han fortsatt gleder fans seks tiår senere og har nettopp gitt ut et album med største hits. Og til tross for et dumt hjerte og en pensel med kreft, er han i ferd med å legge ut på en landsdekkende turné for å feire 80 -årsdagen denne mandagen.



The Father of British Rock ’n’ Roll er like jordnær og stjerneklar som noensinne, bortsett fra besettelsen for UFOer ... men mer av det senere.

Mens vi chatter hjemme i Hertfordshire, innrømmer han at han i sin storhetstid var langt fra vill, og at han aldri ønsket å bli Bad Boy i hitlåten hans.

Larry bestemte seg for at navnet mitt ikke hadde den riktige ringen. Så han gjorde meg Wilde ... og Marty etter en hitfilm.

Jeg hadde spilt ukulele og gitar siden jeg var 11 år, og jeg trodde på rock and roll. Men jeg var en vanlig gutt, og jeg ante ikke hva jeg kunne forvente.

De klippet håret mitt og endret bildet mitt. Men det avskåret meg også fra alle kameratene jeg hadde vokst opp med. Og det var veldig ensomt.

Marty i sin storhetstid (Bilde: Hva er på)

Etter min første hit, Endless Sleep i 1958, begynte jeg å bli mobbet, det kan være skummelt. Jeg hadde skjorten min bokstavelig talt revet av ryggen min.

Da jenter bokstavelig talt kastet seg over Marty, dyppet han noen gang en tå i Sea of ​​Love?

Han rister på hodet. Jeg ble mobbet hver gang jeg gikk ut, så det var lettere å bli på rommet mitt og bestille romservice. Hvis jeg gikk til en klubb, ville jeg bare bli en time da jeg trengte søvnen min.

Folk tror at stjernene i min generasjon faller ut av barer og senger hele tiden - men vi var for tøffe.

Du kan chatte med en jente, men du fikk ikke sjanse til å knytte noen ekte vennskap, enn si romantiske forhold, og jeg tror jeg alltid har lett etter mer.

Han fant det i Joyce Baker, en nydelig sanger i Vernon Girls, som også var faste på ITV -popprogrammet Oh Boy!

Kim i løpet av hennes 80 -tallsslag (Bilde: NEWSAMpix)

Hun var veldig attraktiv og livlig, jeg visste umiddelbart at hun var den. Vi var gift i løpet av et år, sier han.

Popstjerner ble motet fra å ha kjærester åpent da, enn si koner. Men jeg kunne ikke leve sånn. Det var ganske klart at jeg ikke hadde det samme trekket etterpå. Å ikke ha treff var en stor skuffelse, men jeg hadde aldri tatt beundringen på alvor, så jeg savnet det ikke.

Marty dukket opp i filmer og West End -musikaler og skrev hits for stjerner som Lulu og Status Quo.

Og han kunne videreformidle det musikalske DNAet han hadde arvet fra sin far, en ivrig sanger som døde av hjertesvikt bare 48 år gammel.

Det slo virkelig vinden ut av seilene mine, sier Marty. Så familien er veldig viktig for meg.

Han og Joyce har fire barn, ni barnebarn og to oldebarn. Kim er 58, sønnen Ricky, 57, Roxanne, 39 og Marty Jr, 36. De tre eldste er alle i musikkbransjen. Jeg er glad for at jeg har kunnet videreformidle min kjærlighet til musikk. Kim har sin karriere, og Ricky spilte med meg på veien og skrev sine tidlige hits. Roxanne er også sanger og backing vokalist med Kylie Minogue.

Backstage med sangeren Mike Sarne (til høyre) i 1962 (Bilde: Getty)

I mellomtiden er Marty Jr. idrettspsykolog og anleggsgartner.

Jeg ville aldri at Kim skulle være i bransjen, innrømmer faren. Jeg ville ikke at hun skulle være bundet til veien som jeg var. Men hun fant veien.

Etter 20 Topp 40 -hits på 1980 -tallet og en andre karriere som kjendisgartner, har Kim gjort et pop -comeback. I fjor ga hun ut et album kalt Here Come The Aliens - inspirert, sier hun, av et møte med en UFO i hagen hennes.

Ble faren hennes opprørt over alt det mikken tok av dette?

Å nei, sier Marty. Hun får alt det fra meg. Jeg har studert UFO i mange år. Folk håner, men det er mye mer enn det som ser ut.

Jeg tror det er romvesener i dette landet og absolutt i Amerika. Jeg tror amerikanerne har de som har vært i krasjer. Jeg tror ikke de vil ha noen del av oss. De har nettopp funnet måter å reise til andre stjerner.

Marty med Joyce i 1960 (Bilde: NEWSAMpix)

Marty hadde et nært møte med sin egen dødelighet for 20 år siden. Jeg la merke til små blodflekker i urinen min, sier han. I løpet av en uke var jeg på sykehus og opererte for blærekreft.

Jeg hadde cellegift, gikk tilbake for sjekk hvert sjette måned i noen år, men så ble jeg helt klar-jeg var veldig heldig. Jeg hadde gitt opp sigaretter 10 år tidligere, men før det var det 50 om dagen, og det var det som forårsaket det.

Jeg har også hatt ryggoperasjon, og jeg har en hjertesykdom, men jeg er fortsatt dårlig. Å opptre er fortsatt en slik buzz - det gir meg ekte energi.

I 2016 ble Marty tildelt MBE for tjenester til musikk, og han ble glad da dronningen selv presenterte det for ham.

For en ære! han sier. Jeg synes dronningen er fantastisk. Jeg husker jeg gikk ut for å se henne og vinket med det lille flagget mitt i Woolwich på 1940 -tallet.

Da hun festet medaljen spurte hun om jeg fortsatt var sterk. Det var et surrealistisk øyeblikk - et jeg aldri kunne ha forestilt meg da jeg sang for en pund og en skål spaghetti.

Ikke i hans villeste drømmer.

victoria wood dødsårsak
  • Marty turnerer Storbritannia i mai og juni: billetter er tilgjengelig på flyingmusic.com Dreamboats & Petticoats Presents: The Very Best of Marty Wilde er ute nå.

Les mer

Mest populære showbiz -historier
Hvorfor forlot ingen Bake Off? Gabby Allen ser elsket ut Brit teen imponerer dommere i AGT -finalen Kanye flytter til Chicago

Se Også: