Englands World T20-planer kan bli kastet ut i kaos av Yorkshire rasismetribunal

Siriss

Horoskopet Ditt For I Morgen

England 's T20-VM forberedelse kan angivelig bli påvirket av Yorkshire rasismedomstol, som skal holdes i oktober.



Cricket Discipline Commission (CDC) behandler saken og Telegraf rapportere at flere engelske stjerner 'kan bli innkalt for å avlegge bevis' ved tribunalet og at CDC 'har rett til å kreve at alle som er underlagt deres jurisdiksjon, deltar'.



Adil Rashid forventes å være blant dem som blir bedt om å avgi bevis, etter å ha bekreftet Azeem Rafiq hevder det Michael Vaughan sa at det var 'for mange av dere, vi må gjøre noe med det' til en gruppe asiatiske spillere i Yorkshire.



I en uttalelse utgitt til Cricketspilleren , sa Rashid: 'Jeg ønsket å konsentrere meg så mye som mulig om cricketen min og unngå distraksjoner til skade for laget, men jeg kan bekrefte Azeem Rafiqs erindring om Michael Vaughans kommentarer til en gruppe av oss asiatiske spillere.'

Tidligere pakistansk internasjonal Rana Naved-ul-Hasan har også bekreftet Rafiqs påstand , mens Ajmal Shahzad sa at han ikke hadde hørt den aktuelle kommentaren. Vaughan har gjentatte ganger nektet for kommentaren.

Hvis Rashid eller noen av hans engelske lagkamerater blir bedt om å avlegge bevis personlig, vil de bli tvunget til å gå glipp av oppbyggingen til T20-VM, med Englands kampanje satt i gang 22. oktober mot Afghanistan etter en T20I-serie mot Australia .



 Adil Rashid forventes å bli bedt om å avgi bevis, etter å ha bekreftet en påstand fra Azeem Rafiq om en rasistisk kommentar laget av Michael Vaughan
Adil Rashid forventes å bli bedt om å avgi bevis, etter å ha bekreftet en påstand fra Azeem Rafiq om en rasistisk kommentar laget av Michael Vaughan ( Bilde: Ben Hoskins - ECB/ECB via Getty Images)

Spillere kunne få lov til å avlegge vitnesbyrd eksternt, men tribunalet ville fortsatt kaste en skygge over Englands forberedelser. Yorkshire ble siktet av ECB for å bringe spillet i vanry i juni, sammen med syv individer.

Tidligere Yorkshire-trener og kaptein Andrew Gale er en av dem som er siktet og han brøt tausheten i juni , nekter å delta på disiplinærhøringen hans og anklager ECB for en 'heksejakt'.



I en lang uttalelse benektet Gale kategorisk Rafiqs påstander og sa: 'Jeg vil alltid være misfornøyd med hvordan karrieren min endte, men jeg nekter å få livet mitt definert av ubegrunnede påstander fra en forbitret tidligere kollega og av en heksejakt fra YCCC/ECB.'

Se Også: