EHIC fornyelse - Kan du fortsatt få et nytt europeisk helseforsikringskort, hva dekker det VIRKELIG og hvor lenge vil det fungere?

Helligdager

Horoskopet Ditt For I Morgen

Europeisk helseforsikringskort

Hvor lenge skal du fortsette å jobbe med EHIC?



Det europeiske helseforsikringskortet (EHIC) har lenge blitt kalt et kit du må ha når du reiser i Europa, men til tross for dette er det mange reisende som er forvirret over nøyaktig hva som dekker et av disse kortene.



Her tar vi sikte på å oppklare forvirringen, og også å dempe frykten for at EHIC er i ferd med å forsvinne over natten etter Brexit -avgjørelsen.



EHIC upåvirket av Brexit - du trenger fortsatt en

Storbritannia kan ha stemt for å forlate EU, men foreløpig har ingenting endret seg for EHIC.

Inntil regjeringen trykker på knappen på artikkel 50 og vi avslutter forhandlinger med våre europeiske partnere, er det business as usual, sa Bob Atkinson fra Travelsupermarket

Når detaljene om Brexit er løst, får vi vite om vi forblir en del av ordningen - eller om vi vil gå ut av EHIC -systemet.



Mark Shepherd fra Association of British Insurers (ABI), la til: Uavhengig av avstemningen om å forlate EU, er EHIC fortsatt et 'must' når du reiser gjennom Europa.

dustin lanse svart barback

Men hvis du skal søke om kort for første gang, må du sørge for at du gjør det bruk den offisielle lenken fra Nhs.uk , som en rekke uoffisielle nettsteder vil kreve et gebyr for en tjeneste som du kan få gratis. Dette kan føre til at du unødvendig betaler et firma opptil £ 35 for å behandle den gratis søknaden din.



Les mer

EU -folkeavstemningen og pengene dine
Vil Brexit gjøre bilkjøring dyrere? Vil Brexit gjøre mitt EHIC -kort ugyldig? 7 ganger sparer EU penger Den potensielle kostnaden for familier

Det vi tar feil av

Selv om EHIC har eksistert en stund, gjør mange turister rutinemessige antagelser om kortet som ikke er riktige.

Faktisk viser nye funn fra GoCompare at 10% av voksne overvurderer fordelene med EHIC.

Dette inkluderer syv av ti britiske ferierende som forventer gratis medisinsk behandling i Europa - og 7% antar at kortet vil få dem hjem med luftambulanse. Men dette er ikke tilfelle.

For å være sikker på at du har fakta rett, kan du lese vår enkle guide til dette verdifulle plaststykket.

Hvor gjelder EHIC?

Reykjavik

Reykjavik - ikke i EU, men EHIC fungerer fortsatt der

Ytterligere funn fra GoCompare viser at 70% av ferierende mener at kortet gir dem rett til gratis legehjelp hvor som helst i Europa, og 6% tror det vil gi dem denne behandlingen hvor som helst i verden.

I virkeligheten gjelder EHIC i EU og de ytterligere nasjonene som utgjør Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Dette er Island, Norge og Lichtenstein.

Selv om Sveits verken er medlem av EU eller EØS, godtar det fortsatt EHIC som en del av det indre markedet. EHIC er imidlertid ikke akseptert i Tyrkia, ettersom det ikke er medlem av EU eller EØS.

Hvilket deksel tilbys?

Lager av en Great Western Air Ambulance

Luftambulanse ikke inkludert (Bilde: Adam Gasson / GWAAC)

Den viktigste fordelen med EHIC er å redusere kostnadene ved akuttmedisinske utgifter som er nødvendige til den planlagte hjemreisen.

Ifølge det offisielle nettstedet: EHIC lar deg få statlig helsehjelp til en redusert kostnad eller noen ganger gratis.
Med andre ord vil kortet gi deg tilgang til helsetjenester fra staten på samme grunnlag som en statsborger i landet du besøker.

Fordelene er ikke så omfattende som noen tror de er

Tannarbeid er ikke på Menorca, uansett hvordan vannet smaker

Ikke desto mindre må du som reisende være oppmerksom på at tilbudet om statlig omsorg varierer fra land til land.

Helse og behandling er kanskje ikke gratis, og du bør ikke forvente å alltid bli behandlet som du ville gjort hvis du besøkte legen eller sykehuset i NHS, sa Alex Edwards fra GoCompare. Ikke alle EU -land betaler hele kostnaden for medisinsk behandling som du forventer av NHS.

Atkinson la til: For eksempel i Spania dekkes ikke tannpleie gratis, mens du i Frankrike betaler en daglig sykehusavgift på 18 € hvis du er innlagt. I Italia betaler du et medbetalingsgebyr for all sykehusbehandling, sier han.

Det er heller ingen garantier for at en ambulanse tar deg til et statlig sykehus for akuttbehandling.

Dette er en viktig faktor å huske på, siden mange av de mindre sykehusene er klinikker som finnes på feriesteder, er private. Hvis du havner på en privatdrevet klinikk eller sykehus, kan det hende at EHIC ikke blir akseptert for behandlinger.

kongefamilien i kirken i dag

Videre, når det gjelder medisinsk hjemsendelse, er EHIC ikke nyttig i det hele tatt, da EHIC ikke dekker kostnadene ved å bli fløyet hjem under medisinsk tilsyn fra noen destinasjon.

Å ha en EHIC er ikke en erstatning for en fullstendig reisepolicy

Britisk pass med euro

En EHIC vil absolutt ikke dekke et mistet pass eller bagasje (Bilde: Getty)

Med dette i bakhodet er det viktig å ha omfattende reiseforsikring på plass.

Dette vil tette hullene der avgifter eksisterer, legger Atkinson til. En fullstendig policy vil sikre at du kan bli sendt hjem hvis behovet oppstår. Det vil også dekke ting som ambulansekostnader, som kan være dyre.

Dette er en visning som deles av Edwards.

Mange ferierende tror EHIC er en slags 'komme seg ut av sykehusets gratis' kort, men det er ganske enkelt ikke tilfelle, sier han. Selv om det er et veldig nyttig stykke plast å ta med deg på turer til Europa, er det ingen erstatning for dekning av medisinske utgifter som tilbys av en anstendig reiseforsikring.

I tillegg er det verdt å merke seg at hvis du bruker EHIC, vil mange reiseforsikringsselskaper frafalle det overskytende beløpet - den første delen av kravet du betaler selv.

katie pris sextape

Drar på ferie

Hyggelig, cotes d & apos; azur, Frankrike

EHIC godtok fortsatt her (Bilde: Getty)

Når du reiser til et land der EHIC gjelder, må du ta med deg kortet ditt - og lagre kortnummeret ditt sammen med reiseforsikringsinformasjonen din eller i telefonen.

Det er også verdt å ta et bilde av kortet.

Ikke glem å fornye kortet ditt

Hvis du planlegger å ta EHIC på ferie med deg, er det viktig å huske at kortet må fornyes etter fem år.

Hvis du allerede har et kort, er det verdt å sjekke at det er i dato. Hvis det ikke er det, kan du fornye det online.

Men nok en gang, sørg for at du bruker det offisielle nettstedet (Nhs.uk) for å unngå å bli lurt av unødvendige kostnader.

Les mer

Finn et reisekupp
Cruisetilbud Gangbare byer Skiferie Byferie tilbud

Se Også: