EE vs Vodafone 5G - Hvilket nettverk har den beste dekningen i London?

5G

Horoskopet Ditt For I Morgen

bildetekst: EE vs Vodafone 5G - Hvilket nettverk har den beste dekningen i London, avslørte Shivali Best/



Dette året har utvilsomt vært året for 5G, med teknologigiganter inkludert EE, Vodafone og Three som alle har lansert sine nettverk de siste månedene.



Mens Three's 5G for øyeblikket bare er tilgjengelig for hjemmebredbånd, er både EE og Vodafones nettverk tilgjengelige med 5G-aktiverte smarttelefoner.



For å teste disse nettverkene, besøkte NEWSAM Onlines visedirektør for vitenskap og teknologi, Shivali Best, syv turistnettsteder i London utstyrt med to Samsung Galaxy S10 5G -smarttelefoner - den ene konfigurert til EEs nettverk, og den andre til Vodafones.

Ved hjelp av Ooklas Speed ​​Test -app testet jeg hastighetene på hver smarttelefon på dette nettstedet, med overraskende resultater.

Med nettsteder inkludert Kings Cross, London Bridge og Oxford Circus, forventet vi fullt ut at 5G -dekningen skulle være utmerket på begge nettverkene. Dette var imidlertid ikke tilfelle.



strengt tatt dansende halloween 2018

Mens EE -smarttelefonen var i stand til å koble seg til 5G -nettverket på alle syv nettstedene, klarte Vodafone -smarttelefonen bare på to steder, og ty til 4G på de fem andre.

Her er en oversikt over resultatene mine på hvert nettsted.



Kings Cross

Mitt eventyr begynte på Kings Cross, som er en av de største togstasjonene i Storbritannia.

King's Cross (Bilde: )

EE -smarttelefonen kobles enkelt til 5G -nettverket, og når nedlastningshastigheter på 105 Mbps og opplastningshastigheter på 24 Mbps.

Imidlertid klarte Vodafone -smarttelefonen bare å koble seg til 4G -nettverket, og hadde skuffende nedlastings- og opplastingshastigheter på henholdsvis 4,46 Mbps og 0,99 Mbps.

Oxford Circus

Etter en svett tur langs Victoria Line nådde jeg Oxford Circus, Londons viktigste shoppinghub.

Oxford Circus (Bilde: )

Etter å ha navigert meg gjennom mengden av turister, testet jeg smarttelefonene på nytt og fant lignende resultater som King's Cross.

EE -smarttelefonen var koblet til 5G og hadde nedlastingshastigheter på 137 Mbps og opplastingshastigheter på 52,1 Mbps, mens Vodafone -smarttelefonen igjen bare nådde 4G, med nedlastningshastigheter på 28,3 Mbps og opplastingshastigheter på 35,8 Mbps.

Green Park

Vodafone -smarttelefonen ble endelig koblet til 5G -nettverket på Green Park - antagelig for alle dronningens 5G -behov.

Green Park (Bilde: )

Til tross for dette var hastighetene fortsatt lavere enn EE -enheten, som også koblet til 5G -nettverket.

EEs smarttelefon nådde nedlastingshastigheter på 104 Mbps og opplastingshastigheter på 6,02 Mbps, mens Vodafones smarttelefon nådde nedlastningshastigheter på 41,9 Mbps, og bisarrt, opplastningshastigheter på 0 Mbps.

Westminster

Vodafones tid til å skinne kom på Westminster, der smarttelefonen ikke bare var koblet til 5G -nettverket, men også var raskere enn EE -smarttelefonen.

Westminster (Bilde: )

Utenfor parlamentshusene nådde Vodafone -smarttelefonen nedlastingshastigheter på 151 Mbps og opplastningshastigheter på 38,3 Mbps, mens EE -enheten nådde nedlastningshastigheter på 108 Mbps og opplastingshastigheter på 6,52 Mbps.

Waterloo

Som Storbritannias største og travleste stasjon, forventer du at Waterloo vil være en førsteklasses beliggenhet for 5G -dekning.

Men igjen, Vodafone -smarttelefonen kunne ikke koble seg til.

Waterloo (Bilde: )

Ved bruk av 4G nådde Vodafone -smarttelefonen nedlastingshastigheter på 102 Mbps og opplastingshastigheter på 48,3 Mbps, mens EE -smarttelefonen koblet til 5G og så store nedlastingshastigheter på 445 Mbps og opplastingshastigheter på 33,6 Mbps.

London Bridge

Det nest siste stoppet på min whistle-stop-tur i London var London Bridge.

London Bridge (Bilde: )

Nå kan du sannsynligvis forutsi resultatene - 5G på EE og 4G på Vodafone.

Vodafone -smarttelefonen nådde skuffende hastigheter på 24,2 Mbps og opplastningshastigheter på 13,9 Mbps, mens EE -smarttelefonen fløy videre med nedlastningshastigheter på 135 Mbps og opplastingshastigheter på 13,3 Mbps.

Canary Wharf

Etter å ha slått opp over 10 000 trinn, avsluttet jeg eksperimentet hjemme hos - Canary Wharf.

Canary Wharf (Bilde: NEWSAM Online)

Etter å ha fullført på samme måte som vi startet, ble EE -smarttelefonen koblet til 5G med nedlastningshastigheter på 133 Mbps og opplastningshastigheter på 7,43 Mbps, mens Vodafone -smarttelefonen bare var koblet til 4G, med nedlastningshastigheter på 4,54 Mbps og opplastingshastigheter på 11,2 Mbps.

Konklusjon

Resultatene taler for seg selv - EE -nettverket er utvilsomt mer vidtrekkende enn Vodafone -nettverket.

De endelige resultatene (Bilde: )

Les mer

5G
Hva er 5G? Beste 5G -smarttelefoner EE 5G -nettverket går live i mai Datoen for lanseringen av Vodafone 5G ble avslørt

Vodafone -smarttelefonen slet med å koble til 5G på disse turiststedene i London, noe som indikerer at det også er svært lite sannsynlig at nettverket vil være tilgjengelig i mer avsidesliggende områder.

Hvis du vurderer en 5G -smarttelefon, anbefaler vi å gå med EE.

Alternativt, hvis du kan holde på i noen måneder, forventer vi at Vodafone ruller ut sitt nettverk ytterligere og gir bedre dekning over London og resten av Storbritannia.

Se Også: