EE lanserer Storbritannias første 5G-nettverk - her er hvordan du får tilgang til det

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Etter måneder med forventning, EE har endelig lansert sin 5G nettverk i Storbritannia i dag.



Nettverket, som lover å tilby raskere hastigheter og mer pålitelig tilkobling enn eksisterende 3G- og 4G-nettverk, har blitt rullet ut i London, Cardiff, Belfast, Edinburgh, Birmingham og Manchester.



Den vil deretter bli lansert i 10 ekstra byer senere i år - inkludert Bristol, Coventry, Glasgow, Hull, Leeds, Leicester, Liverpool, Newcastle, Nottingham og Sheffield.



EE sa at dets første fokus vil være på å tilby utendørs dekning i områder der kundene trenger det mest, med innendørs dekning og landlige områder som følger senere.

London, Cardiff, Belfast, Edinburgh, Birmingham og Manchester vil være de første som drar nytte av 5G superraske mobilhastigheter fra EE (Bilde: EE)

Marc Allera, administrerende direktør i EE, understreket at 5G ikke ville erstatte 4G, men være et ekstra lag på toppen av det.



'5G vil skape nye opplevelser med utvidet virkelighet, gjøre våre kunders liv enklere og bidra til å lansere helt nye virksomheter som vi ikke engang har forestilt oss,' sa han.

Han la til at EE oppgraderer mer enn 100 nettsteder til 5G hver måned, og selskapet 'vil ikke strupe 4G for å få 5G til å se raskere ut.



EE er for tiden den største mobiloperatøren i Storbritannia. 4G-nettverket, som ble lansert i 2012, er nå tilgjengelig i 85 % av Storbritannia.

Selskapet sa at kundene vil oppleve en økning i hastighet på rundt 100-150 Mbps, fra et gjennomsnitt på 30 Mbps på 4G i dag.

Noen kunder vil til og med bryte milepælen én gigabit-per-sekund på 5G-smarttelefonene sine, ifølge EE.

Dette vil tillate kunder å laste ned en hel sesong av et TV-program på få minutter, streame grafikkrike spill med praktisk talt ingen forsinkelser og gjennomføre sanntids 4K-videosamtaler.

EE-sjef Marc Allera (Bilde: EE)

Kunngjøringen kommer til tross for den britiske regjeringens advarsel om at utrullingen av 5G-nettverk kan bli forsinket på grunn av Huaweis sikkerhetsfrykt.

Den andre mobiloperatøren Vodafone har også bekreftet at de vil lansere 5G i syv byer i Storbritannia 3. juli, med ytterligere 12 byer som følger innen slutten av året.

EEs kjerne 5G-nettverk er for tiden avhengig av Huawei-teknologi, men EE bekreftet at de ikke hadde mottatt noen instruksjoner om å endre planene våre.

Herr Allera la til at EE har en policy og arkitektur for flere leverandører på tvers av nettverket, og at Huawei er en del av det, men ikke den eneste delen.

EE bekreftet på slutten av fjoråret at de hadde begynt å fjerne Huawei-utstyr fra nøkkeldelene av 3G- og 4G-nettverket.

OnePlus 7 Pro 5G (Bilde: OnePlus)

Slik får du tilgang til EEs 5G-nettverk

Kunder vil trenge en 5G-aktivert smarttelefon for å få tilgang til det nye nettverket.

OnePlus, Samsung, LG og Oppo er blant enhetsprodusentene hvis 5G-telefoner er tilgjengelige for forhåndsbestilling fra EE - selv om det kun er OnePlus 7 Pro 5G som vil begynne å sendes i dag.

Imidlertid sa EE at lanseringen av Huawei 5G-enheter er 'på pause' inntil den har mer informasjon om Android-forbudet, og tillit til at kundene vil bli støttet for kontraktens levetid.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

SIM-bare 5G-dataplaner starter fra £32 per måned for 20 GB data, og varierer opptil £52 per måned for 100 GB data.

gammel og fin katya

For de som vil ha et nytt 5G-håndsett som en del av planene, starter prisene på £54 for 10 GB data, og varierer opp til £74 for 120 GB data.

Alle EEs 5G-planer kommer med opptil tre utskiftbare fordeler, for eksempel abonnement på Apple Music eller BT Sport, gratis roaming i USA eller Australia, og muligheten til å streame videoinnhold fra Netflix eller Amazon Prime uten å spise inn datakvoten din.

Fra sommeren av vil EE også tilby et 'spilldatapass' som en av de byttebare fordelene, slik at kunder kan spille online så mye de vil uten å påvirke datatilskuddet.

5G
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: