Ikke bli fanget av den farlige nye NatWest -tekstsvindelen som gjør rundene

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Svindlere sender ut falske NatWest -tekstmeldinger om at du har hatt en mistenkelig pålogging på kontoen sin.



er isbjørn høyre- eller venstrehendt

Meldingene ser ut som om de er sendt fra NatWest, men er designet for å lure deg til å klikke på URL -en for å finne ut hvem som har logget på.



Medlemmer av NEWSAM -teamet har blitt sendt meldingen: 'En mistenkelig pålogging kl. 15.02 fra en ukjent enhet ble funnet. Hvis dette ikke var ekte, vennligst logg inn via 'etterfulgt av nettadressen til deres svindelområde.'



Ikke la deg lure - meldingen kan se ut som om den kommer fra NatWest, men den er ikke ekte (Bilde: Yara Silva/NEWSAM.co.uk)

Det er spesielt farlig, for hvis du har en NatWest -konto, vil den vises i en meldingstråd sammen med ekte meldinger.

Hvordan beskytte deg selv

Dessverre er dette ikke det eneste eksemplet på svindelen som sendes.



Vi har mottatt rapporter om svindlere som sender ut en rekke meldinger som påstås å være fra NatWest som fører til at nettsteder høster inn personlig bankinformasjon, sa Action Fraud i forrige måned.

'Svindlere bruker spesialprogramvare som endrer avsender -ID -en på meldingen, slik at den ser ut som om den kommer fra NatWest, og legger den til eventuelle eksisterende meldingstråder på mottakerens telefon.



'Hvis du allerede har bank med NatWest og tidligere hadde en legitim melding fra dem, kan dette lett fange deg.'

Den fortsatte med å advare: 'Hvis du klikker på lenken, blir du ført til en eksakt kopi av NatWest -nettstedet som ber om sensitiv personlig informasjon, inkludert fullt navn, adresse, kontaktinformasjon, PIN -kode og debetkortnummer. '

En telefonsamtale gjør det ikke ekte

Bekymringsfullt stopper svindlere ikke ved en tekst.

'En kvinne rapporterte at hun mottok en falsk tekstmelding som de ovenfor som oppfordret henne til å unngå kontosuspensjon & apos; - som hun ignorerte, sa Action Fraud.

'Senere samme dag mottok hun et anrop fra et tilbakeholdt nummer på mobiltelefonen fra en svindler som utga seg som medlem av NatWest -sikkerhetsteamet. Svindleren sa at hun ville bli sendt en tekstmelding med en 6 -sifret sikkerhetskode, og en gang mottok hun den for å umiddelbart fortelle ham hva den koden var.

'Teksten kom umiddelbart mens hun fortsatt var i telefonen, og hun ga svindleren koden. Dette var faktisk en ekte NatWest -melding som inneholdt en advarsel om ikke å avsløre koden.

Offeret fikk deretter en ekte tekst fra NatWest om at et annet mobilnummer enn hennes eget var registrert i hennes NatWest mobilbank -app. Etter at offeret umiddelbart sjekket appen hennes, fant hun ut at £ 130 var fjernet via Få kontanter funksjon. NatWest etterforsker svindelen. '

Hold deg trygg

Action Fraud har følgende tips for å holde deg trygg fra telefonsvindel:

Beskytt deg selv

  • Ikke anta at noen som har sendt deg en e -post eller tekstmelding - eller har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarermelding - er hvem de sier de er.
  • Hvis en telefonsamtale eller telefonsvarer, e -post eller tekstmelding ber deg om å betale, logger du på en online konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig. Ekte banker sender deg aldri e -post for passord eller annen sensitiv informasjon ved å klikke på en lenke og besøke et nettsted. Hvis du får en samtale fra noen som hevder å være fra banken din, ikke gi bort noen personlige detaljer .
  • Sørg for at spamfilteret ditt er i e -postene dine. Hvis du finner en mistenkelig e -post, merker du den som søppelpost og sletter den for å unngå lignende e -poster i fremtiden.
  • Hvis du er i tvil, sjekk det ekte ved å spørre selskapet selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved å bruke en egen nettleser og søkemotor.

Få øye på skiltene

  • Deres stavemåte, grammatikk, grafiske design eller bildekvalitet er dårlig kvalitet. De kan bruke rare 'spe11lings' eller 'cApiTals' i e -postemnet for å lure spamfilteret ditt.
  • Hvis de kjenner e -postadressen din, men ikke navnet ditt, begynner det med noe som 'Til vår verdsatte kunde' eller 'Kjære ...' etterfulgt av e -postadressen din.
  • Nettstedet eller e -postadressen ser ikke riktig ut; autentiske nettstedadresser er vanligvis korte og bruker ikke irrelevante ord eller setninger. Bedrifter og organisasjoner bruker ikke nettbaserte adresser som Gmail eller Yahoo.
  • Penger er tatt fra kontoen din, eller det er uttak eller kjøp på kontoutskriften din som du ikke husker.

For å rapportere svindel og cyberkriminalitet og motta et politiets kriminalitetsnummer, ring Action Fraud på 0300 123 2040 eller bruk online verktøy for rapportering av svindel .

Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget for høy hastighet & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC og DVLA svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Flere svindel å se etter

Å ha stjålet din personlige informasjon kan være veldig plagsomt

Storbritannia tapte 2 millioner pund om dagen i fjor som følge av svindel, ifølge offisielle tall fra Financial Fraud Action UK.

For å hjelpe folk med å beskytte seg selv, her er de beste tipsene fra Action Fraud, Get Safe, NordVPN og Norton Antivirus for å holde deg trygg:

Kalde samtaler

  • Ikke anta at noen som har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarermelding, er hvem de sier de er.

  • Hvis en telefon eller telefonsvarer tilbyr deg en avtale, ber deg om å betale eller logge deg på en online-konto, vær forsiktig.

  • Hvis du ringer tilbake, kan du prøve å bruke en annen linje da noen svindlere holder linjen åpen på siden for å lure deg.

  • Hvis du er i tvil, sjekk at det er ekte ved å spørre selskapet det hevder å være deg selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved hjelp av en egen nettleser.

Dodgy nettsteder

  • Bli beskyttet: Før du begynner å handle på nettet, må du sikre enheten med antivirusprogramvare eller en brannmur. Dette vil bidra til å blokkere popup-vinduer og hackere.

  • Sjekk nettadressen: Bruk bare sikre nettsteder for kjøp, aldri kjøp noe fra et nettsted som ikke har ‘https’ i begynnelsen av nettadressen, og se også etter ikonet til en låst hengelås nederst på skjermen.

  • Er avtalen for god til å være sann? Ikke la deg forføre av gode kjøp fra selskaper du ikke kjenner. Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det.

    himmelsportsfotballeksperter
  • Handle bare med selskaper du kjenner og stoler på: Se opp for falske nettsteder. Du kan se det ved å sjekke nettadressen til nettstedet, det kan ha en annen stavemåte eller et annet domenenavn som ender på .net eller .org.

  • Handle hjemmefra: Bruk av offentlige WiFi -hotspots, som de som tilbys av kaffebarer og biblioteker, kan gjøre deg sårbar. Hvis det ikke venter til du kommer hjem, kan du bruke ditt eget 3G/4G -nettverk.

Se Også: