Vinner noen gang? Et blikk inn i den bemerkelsesverdige grumsete verden av tombolaer

Gambling

Horoskopet Ditt For I Morgen

Denne Knightsbridge -leiligheten på 1 million pund ble lotteri med billetter som kostet en femmer - ingen vant den(Bilde: VINN EN KNIGHTSBRIDGE FLAT)



Hva om du, i stedet for å betale eiendomsmeglere for å finne en enkelt kjøper, bare solgte loddtrekninger til hjemmet ditt?



Tilbake i 2017 var det den nøyaktige planen som ble brukt av Dunstan Low - eier av Melling Manor med seks soverom nær Kirkby Lonsdale.



Hans 'Win a country home' -konkurranse solgte 450 000 billetter for 2 pund hver og resulterte i at offiserarbeider Marie Seager gikk bort med eiendommen noen måneder senere - som hun nå leide ut.

Siden den første suksessen har dusinvis av boliger blitt solgt på denne måten - men nesten ingen av dem har resultert i at et hjem har skiftet hender.

Melling Manor var en sjelden suksess for tombolaer (Bilde: Manchester Evening News)



Noen av konkurransene har refundert kontanter, andre har rett og slett forsvunnet mens de fleste har sett 'vinneren' stikke av med en pengepremie i stedet for et hjem.

Så er det konkurransene som ikke kommer til å dø - med eiere som ganske enkelt forlenger trekningsdatoen igjen og igjen i et forsøk på å tromme opp nok billettsalg til å gjøre hele prosessen verdt.



£10 seddelbygning

Marc Gershon, nylig utlodningsoperatør Vinn mitt drømmehjem , sa: Når du ser tilbake på tidligere huskonkurranser i Storbritannia og i utlandet, er det klart å se hvorfor den offentlige oppfatningen av formatet er negativ, med bare ett hus tildelt og en liten håndfull som ga en pengepremie.

mann by rasistisk fan

Problemer er både enkle og komplekse.

Tim Jones prøvde å utlodde hjemmet sitt i London i fjor (Bilde: Tim Jones)

Den første og enkleste er at du må selge nok billetter.

'Det er bare et tallspill, egentlig. Du må selge fryktelig mange billetter, sa Tim Jones, som bestemte seg for å utlodde huset sitt i 2018, til NEWSAM Money.

Og noen måneder etter lanseringen gikk det ikke bra.

Målet var å selge rundt 200 000 billetter, sa han. Jeg kunne nok fortsatt gjort det hvis vi solgte 130 000, men vi har omtrent 15 000.

Til slutt klarte han det ikke - med 24 000 pund av billettinntektene donert til veldedige formål, 24 000 pund fordelt som pengepremier og resten dekker kostnader og hjemmet bytter ikke hender.

Lois vant jackpotten med billetten hennes på £ 5 for et hjem i London - men ikke hjemmet i seg selv

Ettersom billettsalget viser en skikkelig snublestein, er det neste sentrale spørsmålet hva som skjer med alle pengene som kommer inn hvis huset ikke skifter hender?

hvor mye er Simon Cowell verdt

I mange tilfeller går det med pengepremier, men det er reelle spørsmål om hvordan disse fordeles.

I flere tilfeller tildeles disse 'etterkostnader' uten noen reell forklaring på hvordan disse beregnes, slik at mange påmeldte mistenker at de blir tatt en tur.

Raffle House , som kjørte konkurransen om å vinne en Brixton -leilighet i fjor, er på forhånd om deres og tildelte en seks -sifret utbetaling til vinneren - om ikke hjemmet.

Men i andre tilfeller er det ganske enkelt uklart hva som skjedde med pengene.

Vinn Barns Farm Life og Win a Yorkshire Home stengt og resultatet enten ukjent eller refusjon gitt.

House To Win - der £ 2 ga deg sjansen til å vinne et 2 -sengs hus i London - fjernet nettstedet og Twitter -siden, og vi kan ikke finne detaljer om hvorfor eller hva som skjedde med pengene folk betalte inn.

Win my Dream Home's Gershon sa: 'Disse konkurransene er et forretningsselskap på slutten av dagen, og hvis det ikke selges nok billetter, er en pengepremie en akseptabel erstatning.

'Men når det er gjort på en mindre enn transparent måte med de økonomiske detaljene eller billettsalget tilbakeholdt, kan du se hvorfor de som vinner fortsatt føler seg harde gjort av.'

Konkurransen om å vinne Dancers Hill luksushjem er forlenget for å tromme opp mer billettsalg (Bilde: PA)

Så er det konkurransene som bare ikke slutter - for eksempel Dancers Hill har forlengelsesdatoen forlenget med seks måneder.

Det fungerer ikke alltid, og Rafflehouse forlenger fristen og tilbyr deretter en pengepremie.

Grunnlegger Benno Spencer sa: 'Selvfølgelig hadde det vært fantastisk å ha nådd målet vårt for billettsalg og å ha blitt tildelt eiendommen som førstepremie.'

rekord fa cupens sluttresultat

Men han blir ikke utsatt.

'Vi har lært mye under vår åpningskonkurranse og har lansert vår andre trekning med store endringer som vil redusere antall billetter vi trenger å selge for å kunne tildele eiendommen som hovedpremie, noe som er gode nyheter for oss og for spillerne våre, sa Spencer

Win My Dream Home's Gershon sa: 'Mangel på forståelse er drivkraften bak den dårlige driften av disse konkurransene, og på grunn av risikable vilkår og betingelser, forlengelser av stengedatoer og en utilstrekkelig ferdighetstest som å se ballen, er det mye å gjøre å heve baren i huskonkurransesektoren og få publikum tilbake på siden.

En av disse kan være din for bare £ 10 - men bare hvis det selges nok billetter (Bilde: Google)

Les mer

Hus blir loddtrekning
2,1 millioner pund viktoriansk rekkehus for 10 pund Raffle House & apos; vinner & apos; avslørt £ 5million herskapshus med kino for £ 13,50 Hvorfor jeg selger huset mitt for en femmer

Selvfølgelig betyr ikke alle problemene at du ikke kommer til å vinne - og ikke ser ut som om de vil stoppe folk som fortsetter å utlodde hus.

Gershon etterlyser mer regulering i sektoren for å holde folk trygge, men produserte i mellomtiden følgende guide for trygt å delta i tombola -konkurranser:

  • Gjør din forskning : Sjekk ut selskapet eller personen som driver konkurransen. Har de prøvd og mislyktes før? Har de noen erfaring med eiendomssalg eller huskonkurranser? Er det annen informasjon du kan finne for å validere dem eller deres selskap?

    amy pris katie pris
  • Fristforlengelser : Vanskelig å vite ved lansering, men et sikkert tegn på urolige farvann er hvis en konkurranse fortsetter å forlenge stengefristen. Dette betyr at de ikke selger nok billetter og oftere enn ikke bare maksimerer billettsalget før de stenger uten å gi huset gave.

  • Ferdighetstesten : Det er en hel rekke lovligheter rundt en huskonkurranse for å unngå at den blir klassifisert som en ulovlig tombola av Gambling Commission. En viktig er at de som kommer inn må bestå en ferdighetstest som en proporsjonal prosent av befolkningen vil mislykkes. Mange velger en plass i ballkonkurransen eller flervalg. Alt som kan googles i tide til å svare kan se konkurransen befinne seg i varmt vann. Selv om 'spot the ball' passerer, er dette ikke en ferdighetstest og blir valgt av en dommer etter at du har kommet inn. Dette betyr at det faktisk er fullstendig hell om du gjetter at det er riktig og ikke er den mest legitime eller gjennomsiktige metoden for de som driver konkurransen.

  • Billettsalg : Huskonkurranser er designet for å tjene penger, og det er ingenting å skamme seg over ved å innrømme dette. Men hvis en konkurranse nekter å avsløre antall billetter de har solgt til slutt, eller andre økonomiske detaljer, så vil dette tyde på at noe ikke er helt riktig.

  • Vilkår og betingelser : Sjekk vilkårene, de skal være lett tilgjengelige, og hvis de ikke er det, er det igjen noe som ikke stemmer. Når en huskonkurranse lover å 'gi' en sum penger hvis det nødvendige antallet billetter ikke selges, dekker de vanligvis seg selv med denne summen etter at driftskostnadene er fjernet. Dette betyr at konkurransen kan beholde så mye av overskuddet som de vil 'dekke' kostnader uten å måtte begrunne denne summen, og dermed taper vinneren ikke bare på huset, men sin rimelige andel av pengene. Sørg for at den alternative pengepremien ikke har kostnader tatt ut av den.

  • Tredjeparts finansansvarlig : En legitim huskonkurranse vil bruke et tredjepartsfirma til å holde all økonomi under konkurransen. Dette sikrer at vinneren får betalt sin skyld først, deretter den veldedige organisasjonen, før de som driver konkurransen endelig får betalt sin andel.

  • Veldedighetsdonasjoner : Gir selskapet en betydelig donasjon til veldedighet? Noen gir bare en liten brøkdel for å få det til å virke som de støtter en god sak. Sjekk hvor mye de gir i liten skrift.

Se Også: