'Vanskelig år' for Martins og McColls butikker etter 66 nedleggelser og Morrisons -partnerskap

Morrisons

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det kommer da virksomheten økte 66 av sine mest dårlige butikker i år(Bilde: Eastnews Press Agency)



Komfortkjeden til High Street McColl har avslørt at salget har falt etter at Palmer & Harvey kollapset sist jul.



Det kommer da virksomheten økte 66 av sine mest underpresterende butikker i år, etter å ha kjøpt 11 nye filialer og oppgradert 59 flere.



Gruppen sa i en handelsoppdatering at leverandørens fiasko i fjor resulterte i 'betydelig forstyrrelse i forsyningskjeden', og at den 'fortsetter å oppleve en rekke utfordringer'.

fransk kjærlighetsrock

Dagligvaregrossisten Palmer & Harvey hadde gjeld på mer enn 700 millioner pund da den krasjet i november i fjor, og etterlot kjeden på 90 000 kunder, inkludert Tesco og Sainsbury med tap.

Mer enn 1300 McColls filialer er nå på lager av Morrisons, men de første planene om å gjenopplive Safeway -merket er satt på vent.



I dag sa McColl at den nå forventer at justert inntjening for hele året vil komme på rundt 35 millioner pund, ned fra et tidligere estimat på 44 millioner pund.

I en handelsoppdatering så gruppen, som har et forsyningspartnerskap med supermarked Morrisons, at totalinntektene falt 0,5% i fjerde kvartal, mens sammenlignbare salg var flate.



Hele året liknende salg falt 1,4%.

McColls administrerende direktør Jonathan Miller sa: '2018 har vært et veldig vanskelig år for virksomheten, preget av en enestående forstyrrelse i forsyningskjeden og pågående utfordringer.'

Gruppen sa: 'Etter sammenbruddet av Palmer & Harvey har vi opplevd betydelig forstyrrelse i forsyningskjeden og har trengt å akselerere utrullingen av Morrisons forsyning til 1300 av butikkene våre.

lily james og matt smith

'Hastigheten på denne overgangen har skapt betydelige utfordringer og forstyrret våre planer for lanseringen av Safeway alvorlig.

- Når vi ser fremover, forventer vi at konkurransen i dagligvarehandelen vil forbli intens, og vi står overfor et betydelig kostnadspress.

'Viktig for vår fremtidige suksess vil være å fortsette å utvikle vårt partnerskap med Morrisons, sammen med våre planer om å forbedre tilbudet vårt i nabolaget ved å forbedre kvaliteten på eiendommen vår og vår generelle kundeopplevelse.'

I tillegg har en sterkere tobakksutvikling i forhold til andre kategorier resultert i en lavere konvertering av salg til resultat enn forventet. Som et resultat forventer vi nå at justert EBITDA for FY18 vil ligge på rundt 35 millioner pund.

McColl & apos; s er en stor forhandler i nabolaget, med en eiendom på 1.556 administrerte nærbutikker og aviskiosker.

chris martin kate bosworth

'Vi driver dagligvarebutikkene til McColl samt aviskioskene som er merket med Martin over hele Storbritannia, bortsett fra i Skottland hvor vi driver under vårt kulturarv, RS McColl,' heter det i en uttalelse.

'Våre engasjerte kolleger betjener fem millioner kunder hver uke, og vi er den største operatøren av postkontorer i Storbritannia, med ca.600 butikkdisker/filialer. MCColls Retail Group.'

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: