Farlig £ 1000 Asda -svindel som gjør rundene på Facebook - hvordan du finner det

Asda

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fru Jones sa at hun ble forlatt ydmyket av hennes prøvelser

Svindlerne lover gratis kuponger på 1.000 pund(Bilde: Getty Images)



Asda -kunder blir advart om å passe på en Facebook -svindel som kan gi dem hundrevis av pund utenfor lommen.



Svindlere poserer som detaljhandelsgiganten og tilbyr gratis kjøpskuponger på 1000 pund når du klikker på en tilsynelatende uskyldig lenke.



Svindelen begynner i en sponset annonse, og tilbyr & apos; kvinner født i oktober & apos; et gratis gavekort på 1.000 pund.

åndelig betydning av 50

Den betalte annonsen vises på en side som heter & apos; ASDA Gifts & apos; og inkluderer et fotografi av to kvinner med en handlevogn lastet med dagligvarer, som alle ser ut utenfor Storbritannia.

Teksten i annonsen lyder: 'Gode nyheter, vi gir bort 1000 Asda gavekort over hele landet for å øke merkevarebevisstheten! Fullfør en kort undersøkelse nedenfor for å finne ut om du er kvalifisert til å få den. Handle raskt! Bare 949 gavekort igjen. '



Det er lovende kvinner født i oktober som en 'shoppingglede'

honning g 100 varmere

Koblingen fører til et uredelig kravsted, som bruker offisiell Asda -merkevare.



Den ber ofrene om å angi navn, hjemmeadresse, mobilnummer, bankkontodetaljer, sorteringskode og 3-digitalt sikkerhetsnummer for å få gavekortet sitt.

En bruker fra Manchester klaget over annonsen på Twitter etter at den ble delt med henne på Facebook.

Supermarkedet svarte og sa: 'Jeg kan bekrefte at dette ikke er en annonse fra oss, dette ser ut som en svindel.'

Ifølge advokatfirma Griffin -loven , rundt 100 mennesker har blitt sendt annonsen på Facebook.

jeg er en kjendis 2019-tid

Cyberekspert Andy Heather, på nettstedet for bekjempelse av svindel, sa: ' Med de fleste mennesker som fortsatt jobber hjemmefra eller på fjerntid på grunn av Covid-19-krisen, ser vi en kraftig økning i svindel på nettet som tilbyr alt fra gavekort til rabatter på dagligvarer.

'Disse uredelige innleggene er spesielt designet for å få forbrukere på vakt, og bruker ofte sponsede innlegg for å lure intetanende ofre til å overlate personlig informasjon, for eksempel bankdetaljer.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

'Unnlatelse av å identifisere og unngå disse svindelene kan føre til alvorlig sikkerhetshodepine for forbrukerne, spesielt hvis de bruker selskapseide bærbare datamaskiner og mobile enheter og utilsiktet setter arbeidsgiveren i fare for svindel.

'Alt som trengs er at en hacker får tak i et brukernavn og passord, og i løpet av få minutter vil de kunne få tilgang til e -postkontoer og etterligne arbeidere i et forsøk på å begå utbredt svindel, så det er avgjørende at selskaper investerer i de nyeste cybersikkerhetssystemene for å sørge for at svindlere til enhver tid er sperret utenfor virksomheten. '

easy jet siste minutt

Hvis du tror du har blitt kontaktet av svindlere på nettet, kan du rapportere det til Action Fraud på 0300 123 2040.

Alternativt kan du besøke www.actionfraud.police.uk å rapportere mistenkelig aktivitet på nettet.

Handlingssvindel - hvordan du beskytter deg selv

  1. Vær forsiktig med å klikke på uønskede meldinger på sosiale medier, selv om de ser ut til å komme fra en pålitelig kontakt.

  2. Gjør litt online -undersøkelse først - sjekk det offisielle supermarkednettstedet for å se om det er ekte tilbud tilgjengelig.

  3. Sørg for at du har antivirusprogramvare på datamaskinen

  4. Gi aldri personlige eller økonomiske data inkludert brukernavn, passord, PIN -koder, ID -numre eller minneverdige setninger.

Se Også: