Nedbrudd på Currys PC World etter at kundene får feil informasjon om garantier

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

CMA fant at mange av forhandlerens vilkår var forvirrende - med selv arbeidere som ikke var klar over hvordan garantiene fungerte(Bilde: PA)



Currys PC World har fått beskjed om å rydde opp i handlingene på grunn av sine utvidede garantier som kan forlate kundene uten lomme.



Det kommer etter at mystery shoppere fant at rundt en fjerdedel av personalet ikke kunne gi nøyaktig informasjon om utvidede garantier - inkludert om kosmetisk skade var dekket som en del av vilkårene.



Utvidede garantier gir folk muligheten til å betale for økt beskyttelse når de kjøper produkter, utover standardgarantien.

I henhold til Konkurranse- og markedstilsynets vilkår må alle elektriske forhandlere som selger utvidede garantier gi nøyaktig informasjon til kundene sine, slik at de kan ta informerte beslutninger om det ekstra dekket er verdt å kjøpe.

beste rynkekrem uk

Som en del av disse vilkårene arrangerte Currys PC World at mystery -butikker fant sted i 100 av butikkene - noe som avdekket noen store bekymringer.



For eksempel ble kundene fortalt at produkter ville bli erstattet hvis de ble skadet, men fortsatt fungerte, når dette ikke var tilfelle.

Kunder kan betale for retningslinjer de ikke trenger [arkivbilde]



som vant valget i Pakistan 2018

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

CMA har siden jobbet med Currys for å forbedre måten den selger denne typen garanti på.

Forhandleren gjør nå flere endringer, inkludert innføring av ekstra opplæring for personalet; og plakater og brosjyrer rundt i butikkene vil bli tydeligere når det gjelder å forklare hva som er og ikke er dekket.

Currys vil også implementere et nytt månedlig mystery shopping -program for å sikre at personalet overholder reglene.

mest suksessrike fotballklubber

Kunder forteller oss at de verdsetter fordelene med vår reparasjons- og støtteplan, og våre kolleger er opplært til å hjelpe dem med å ta en informert avgjørelse om planen er riktig for dem, sier en talsmann for Dixons Carphone.

'Vi har aktivt engasjert oss med CMA for å sikre at salgsprosessen i butikkene våre konsekvent oppfyller den nødvendige standarden. Som CMA fremhever i sitt brev til oss, har vi allerede tatt en rekke skritt for å ta opp anbefalingene deres, og vi er enige med CMAs kommentar om at disse handlingene skal føre til fordeler for kundene våre.

I tillegg til å sikre forhandlere å selge utvidede garantier rettferdig, har CMA i dag publisert en guide på hva folk bør vurdere før de tar ut en utvidet garanti.

Det advares om at:

ektemann fra rosie huntington whiteley
  • Utvidede garantier er valgfrie - du trenger ikke å kjøpe en

  • Du kan være dekket allerede, så sjekk andre forsikringsprodukter, for eksempel hjemmeinnhold

  • Tenk på om du virkelig trenger beskyttelse. Ville det være mer kostnadseffektivt å kjøpe en erstatning enn å betale for en utvidet garanti?

  • Det kan være bedre alternativer enn å kjøpe en utvidet garanti. For eksempel, hvis du har mange gadgets, kan det på sikt være billigere å kjøpe flere vareforsikringer.

  • Hvis du vil kjøpe en utvidet garanti, trenger du ikke bestemme deg når du kjøper

  • Du kan shoppe rundt. Sjekk sammenligningssider for den beste prisen og funksjonene

    Bronson giftet seg med tatovering ved første øyekast

Hvis du tror du har blitt feilsolgt en utvidet garanti, bør det første anropet være å sende inn en klage.

Du kan også kontakte Borgerråd , Forbrukerråd Scot og Nord -Irland Forbrukerlinje for ytterligere hjelp.

Når vi snakker om angrepet, Adam French, Hvilken? forbrukerrettighetsekspert, sa: 'Dette er et kjærkomment trekk, og vi gleder oss til å se Currys PC World raskt implementere disse endringene for å sikre at kundene er bevæpnet med riktig informasjon når de tar en beslutning om utvidede garantier.

'Vi vil også oppfordre kundene til å lese vilkårene før de kjøper en utvidet garanti, ettersom deres rett til å returnere, reparere eller erstatte en vare allerede kan være omfattet av forbrukerrettighetsloven.'

Se Også: