Kaos da briter bosatt i EU fortalte britiske bankkontoer vil bli stengt uten Brexit -avtale

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Titusenvis av britiske expats kan miste sine bankkontoer på nyåret hvis regjeringen ikke blir enige om en handelsavtale etter Brexit.



Britiske statsborgere som for tiden bor i Europa vil se sine britiske kontoer stenge når Brexit -overgangsperioden avsluttes 31. desember.



Det er fordi & pass; & apos; regler som gjør at finansinstitusjoner kan tilby tjenester over hele EU, vil ikke lenger være gyldige etter at overgangsavtalen utløper.



Fra 1. januar vil långivere trenge landsspesifikke lisenser for å kunne levere visse produkter, og utenlandske utlåner kan fortelle at boliglån, kredittkort og sparekontoer kan trekkes tilbake.

west ham v liverpool tv

Har du blitt fortalt at bankkontoen din stenger? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Skilt sitter utenfor grener

Tusenvis av briter har blitt fortalt at de vil miste sine britiske bankkontoer hvis regjeringen ikke blir enige om en handelsavtale etter Brexit (Bilde: Bloomberg via Getty Images)



Lloyds bank, som inkluderer Halifax og Bank of Scotland, sa at den allerede har skrevet til 13 000 kunder med base i Nederland, Slovakia, Tyskland, Irland og Portugal om nedleggelsene.

En talsperson for Lloyds sa: 'Vi har skrevet til et lite antall kunder som bor i berørte EU-land for å gi dem beskjed om at på grunn av Storbritannias utgang fra EU, dessverre vil vi ikke lenger kunne gi dem noen britiske baserte banktjenester.



'Vi ønsker å holde kundene informert og gi råd om neste trinn.'

Coutts, eid av Natwest, oppfordrer også kundene til å gjøre alternative ordninger.

betydningen av 808

I mellomtiden har Santander angivelig fortalt expats at de kan beholde sitt nåværende boliglån, men vil ikke kunne låne flere penger.

I henhold til gjeldende regler kan banker i Storbritannia tilby tjenester i hele EUs 27 medlemsland fordi landene er bundet av det samme regelverket.

Imidlertid utløper pass på slutten av året, og mens Storbritannia har lovfestet slik at EU -banker kan fortsette å tilby tjenester til kunder i Storbritannia, har ikke EU gjort det samme.

Avgjørelsen vil etterlate expats uten viktige banktjenester med mindre de raskt legger til rette (Bilde: AFP via Getty Images)

Brexit betyr at britiske banker mister passet & apos; rettigheter som tillater dem å tilby tjenester og produkter over hele kontinentet

Nå, med mindre en handelsavtale er avtalt med EU, sier britiske finansinstitusjoner at de kanskje må stenge tusenvis av kontoer.

Barclays har også varslet kunder i hele EØS om at kontoene deres blir stengt.

tomannsbolig tilbygg

En talsperson for Barclays sa: 'I lys av at Storbritannia forlater EU i slutten av 2020, fortsetter vi å gjennomgå tjenestene vi tilbyr til kunder innenfor EØS, og eventuelle berørte kunder vil bli kontaktet direkte.'

HSBC, som har et stort antall kunder i Frankrike, Tyskland og Sveits, sa at den som en internasjonal bank kan fortsette å betjene britiske kunder over hele EU, men ingen retningslinjer er bekreftet.

Men byggesamfunnet Nationwide har skrevet til rundt 5000 kunder som bor i Nederland og Italia for å fortelle dem at regnskapet deres stenger fra 31. desember - Brexit -dag.

Nedleggelsene kan påvirke inntektene fra pensjon og utleieeiendommer, men kan også gjøre at folk ikke er i stand til å foreta vitale utbetalinger og direkte belastninger (Bilde: Getty Images)

Co-op Bank sa at rundt 600 briter som bodde i Holland ville bli påvirket etter at den nederlandske sentralbanken sa at britiske banker ville bli forbudt å betjene innbyggere fra 2021.

michelle keegan brassic sex

Det er rundt 800 000 britiske innbyggere i EU, unntatt Irland, ifølge de siste tallene fra Office for National Statistics.

Omtrent 21 000 bor i Belgia, 730 i Estland, 93 000 i Tyskland, 28 000 i Italia, 46 000 i Nederland, 22 000 i Portugal og 2000 i Slovakia.

Spania er det mest populære reisemålet for expats, med nesten 300 000 briter. Det har ikke vært noen kunngjøringer om lukning av bankkontoer der.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Handelsorganet UK Finance sa at bankene må gjennomgå reglene i EU individuelt for å finne ut om de kan fortsette å betjene kunder.

'Hvor det er mulig, ønsker bedrifter å fortsette å tilby banktjenester til kunder som bor i EØS etter overgangsperioden,' sa en talsperson.

'Virkningen for hver kunde vil variere avhengig av bankens eller leverandørens driftsmodell, produktet eller tjenesten som tilbys, og de juridiske og regulatoriske rammene i landet de er bosatt i.'

maur sas som våger vinner

En talsmann for statskassen sa: 'Vi forventer at banker behandler kundene sine rettferdig og gir rettidig kommunikasjon slik at de kan ta passende beslutninger.'

Se Også: