Britene blir blokkert fra å sende eller motta penger fordi navnene deres er 'for lange'

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Elektrikeren James sier at kundene hans har mottatt advarselsskilt da de prøvde å overføre penger til ham(Bilde: NEWSAMPix)



Uskyldige kunder har ikke vært i stand til å sende eller motta penger på grunn av nye overføringsregler designet for å blokkere uredelige transaksjoner.



ryan clark katherine kelly

NEWSAM Money har hørt fra kunder som har fått sine innkommende betalinger flagget, rett og slett fordi navnene deres er & for lange & apos ;.



I andre tilfeller sier kundene at de har mottatt advarselsskilt når de overfører penger, til tross for at mottakerens detaljer er riktige.

I ett tilfelle klarte ikke en liten bedriftseier å motta en betaling fordi navnet hans inneholdt en bindestrek banken ikke regnet med.

I en annen ble betalingsmottakeren fortalt å fortsette med forsiktighet fordi mottakerens navn inneholdt mer enn 16 tegn.



Problemet

Det bør være enkelt: hvis en kunde skriver inn navnet på en person eller et selskap, slik det fremgår av bankkontoen, bør en kamp - eller en delvis match - bekreftes (Bilde: Getty Images)

Inntil nylig måtte du bare angi mottakerens kontonummer og sorteringskode for å foreta en bankoverføring.



Dette ga svindlere frie tøyler til å opptre som en pålitelig kontoinnehaver og lure kunder til å overføre penger.

Men nå banker du deg til å bekrefte navnet på personen eller virksomheten du overfører penger til før du fullfører transaksjonen.

Sikkerhetstiltaket - kjent som & apos; bekreftelse på betalingsmottaker & apos; - ble hentet inn for å redusere bedrageriet mot push -betalinger, som kostet britisk økonomi mer enn 455 millioner pund i fjor.

I teorien skal det være enkelt: Hvis en kunde skriver inn navnet på en person eller et selskap slik det vises på bankkontoen, bør en kamp - eller en delvis match - bekreftes.

Problemet er at det er så sikkert at noen kunder ikke kan sende penger uten å motta advarselsskilt som sier at de skal fortsette på egen risiko.

ellie brown love island

Noen systemer gjenkjenner ikke mellomrom mellom initialer, bindestrek etternavn eller & apos; && apos; symboler.

Noen krever et mellomnavn eller en tittel, selv om de ikke er inkludert på kontoutskrifter, har andre en fast tegngrense.

Speilleseren Adam fortalte oss at han var igjen i en 'latterlig' situasjon, med sine småbedrifter som led fordi navnet hans inneholdt mer enn 16 tegn.

Han er en av dusinvis av lesere som skal avhøres om deres identitet som et resultat av det nye navnematchingssystemet.

Han sa at da kunder prøvde å sende ham penger, mottok de advarsler om at han kanskje ikke var legitim, til tross for at detaljene hans var riktige.

'Jeg banker med Santander Business, og kontonavnet mitt er ganske langt, og kundene mine ringte meg for å si at de ikke kunne betale meg,' forklarte han.

'Jeg ringte Santander Business og de fortalte meg at kundene mine måtte skrive inn kontonavnet mitt nøyaktig, men da jeg påpekte at de bare tillot 16 tegn i dette feltet, og kontonavnet mitt var mye lengre enn 16 tegn, var det helt ny informasjon for dem.'

Santander ba Adam senere om unnskyldning og beskrev det som et 'forglemmelse'.

'Jeg vet at andre selvstendig næringsdrivende ble påvirket, ettersom firmaets kontonavn ofte er deres fulle navn pluss navnet på selskapet som allerede utgjør 20 tegn eller mer.

'Jeg hadde fortsatt problemer med at folk prøvde å betale meg etter en uke etter at jeg tok opp problemet med Santander. De foreslo da at jeg skulle endre kontonavnet mitt til mindre enn 16 tegn.

Problemet har siden blitt løst, men som et resultat måtte Adam endre navnet på kontoen sin og oppdatere sine detaljer med alle betalingsmottakerne.

BANKING MED APP / TELEFONBANK

James sier at banken hans ikke kjenner igjen sitt eget navn [arkivbilde]

James Newman opplever for tiden et lignende problem med Starling Bank.

Elektrikeren fra London sa at problemet oppstår ved overføring av penger fra Nationwide Building Society til Starling Bank.

'Hver gang jeg har prøvd å betale til Starling, har jeg mottatt en advarsel som forteller meg at kontonavnet ikke blir gjenkjent, og at jeg bør sjekke før jeg fortsetter.'

Han sa hver gang han rådes til å fortsette med forsiktighet fordi banken nekter å gjenkjenne ham.

Da han tok opp saken med Starling, ble han fortalt at banken er 'fullt operativ innen bekreftelse av betalingsmottaker'.

Men James sa at han 'brukte 100% riktig navn på betalinger'.

James sa at advarselsskiltene også var 'veldig avskyelige' for kundene hans som ble engstelige for å overføre penger.

Han sa at han nå benyttet seg av å ikke bruke bekreftelse på betalingsmottaker ved overføring til Starling Bank.

hva betyr 96

Da NEWSAM Money overførte disse bekymringene til Starling, oppdaget banken at det faktisk hadde problemer med bekreftelse på betalingsmottakertransaksjoner.

Det har nå startet en full undersøkelse på baksiden av den.

Starling Bank sier at den nå har startet en undersøkelse av feilene (Bilde: Starling Bank)

- Vi har testet bekreftelse på betalingsmottaker fra Nationwide til Starling Bank, og det ser ut til å være et problem, sier en talsperson til NEWSAM Money.

- Vi jobber hardt med å få dette løst så snart som mulig. Vi er veldig takknemlige for deg og din leser, vår kunde, for at du gjorde dette oppmerksom på oss.

'Å lytte til kunder er hvordan vi bygger en bedre bank. Jeg vil gjerne be kunden om unnskyldning for opplevelsen han hadde og for den ufullstendige informasjonen han mottok fra vårt kundeserviceteam. '

chelsea vs bohemians livestream

Starling fortalte oss at bekreftelse på at betalingsmottaker fungerer godt med de fleste andre banker.

Det sa i noen småbedriftssaker at betalingsmottaker må skrive inn navnet på kontoinnehaveren, ikke deres handelsnavn for å sikre at betalingen går gjennom.

Hver bank har sine egne regler - og det skaper forvirring for kundene (Bilde: Getty)

Opplever du problemer med bekreftelse av betalingsmottaker? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

De fleste high street -banker sier at for å bruke bekreftelse på betalingsmottaker, bør navnet angis slik det vises på kontoen.

Kunder kan velge å overstyre en ikke-matchende melding og fortsette, men de blir advart om at pengene deres kanskje ikke kan gjenvinnes hvis de havner på feil konto.

Betalingsmyndigheten for detaljhandel, Pay.uk, som fastsatte regler og standarder for bekreftelse av betalingsmottaker, sa at det er et viktig skritt for å beskytte kundene som autorisert betalingssvindel.

'Det er et bransjesett sett med regler og standarder for bekreftelse av betalingsmottaker, men innenfor disse er det en viss fleksibilitet for individuelle banker til å utvikle sine egne spesifikke matchningskriterier,' sa en talsperson.

'Dette er for å gjenspeile det faktum at forskjellige banker bruker forskjellige navneformater. Tilfeller der kunder har problemer er ekstremt lave sammenlignet med antall forespørsler som er behandlet.

'Som beste praksis bør kundene bruke hele fornavnet (ikke initialene) og etternavnet, eller hele navnet på virksomheten, de betaler.'

Se Også: