British Gas refusjon - hvem som påvirkes og hvordan du får pengene tilbake

Britisk Gass

Horoskopet Ditt For I Morgen

Du kan få refusjon(Bilde: Getty Images)



Tusenvis av British Gas -kunder har mottatt en utbetaling etter at firmaet innrømmet at det ikke klarte å varsle dem om endringer i forhåndsbetalingsmålerne.



petal blossom rainbow oliver

Leverandøren, som er Storbritannias største gass- og strømleverandør, sa at den betalte ut mer enn 1,73 millioner pund i refusjon for feil som dateres tilbake til desember 2019.



På den tiden klarte ikke British Gas å informere en rekke forskuddsbetalte kunder om endring av leverandøren sin påfyll.

Det klarte heller ikke å varsle dem om en endring i minimum påfyllingsforbruket.

Noen kunder mistet forsyningen som et resultat, mens andre tok bortkastede reiser til butikker, bare for å oppdage at de ikke lenger kunne fylle opp bruken.



I tillegg klarte ikke kundene å kontakte British Gas & apos; henvendelseslinje dagen for endringen.

Hva skjedde?

British Gas sa at 270 000 husstander ble berørt (Bilde: Getty)



British Gas klarte ikke å varsle rundt 270 000 forskuddsbetalte kunder om et bytte av påfyllingsleverandør, fra Paypoint til Payzone, som gikk i bruk 1. januar 2020.

Leverandøren informerte de fleste av kundene om endringen i påfyllingsleverandøren i desember 2019.

Disse brevene inneholdt ikke bare detaljer om endring av påfyllingsleverandør, men også om endring i minimum påfyll fra £ 1 til £ 5.

beste brukte bærbare

Man vinner Lottery jackpot etter å ha kjøpt første billett noensinne

Annonsørinnhold fra MENNES POSKODELOTERI

Lucky Lottery -vinner Sufyaan Baileche tok 30 000 pund Folkets postnummerlotteri - alt takket være at moren hans maser ham til å komme inn.

26-åringen, fra Essex, sa: 'Hun kommer til å være som' du jammy git, du har gjort det i to måneder og se hvor mye du har vunnet! & Apos; ' Klikk her for å lese hele hans bemerkelsesverdige historie!

Folkets postnummerlotteri koster £ 10 i måneden, og det er garanterte vinnere hver dag.

Og det er ikke bare spillere som vinner med People's Postcode Lottery - gode formål vinner også. Med minimum 32% fra hver billett som går til veldedighet, har spillerne samlet inn mer enn 500 millioner pund til tusenvis av veldedige formål og gode formål.

Besøk postcodelottery.co.uk eller Facebook og Twitter for mer informasjon!

Ofgem sa at dette etterlot utilstrekkelig tid for kundene til å bytte leverandør hvis de syntes de nye ordningene var problematiske.

michael griffiths annette crosbie

Meldingen inneholdt ikke telefonkontaktinformasjon, men inneholdt i stedet lenker til internett. De kundene som ikke er kjent med, eller uten tilgang til internett, kan ha slitt med å kontakte British Gas i tilfelle de slet med å fylle på.

I tillegg stengte British Gas sin generelle henvendelseslinje 1. januar 2020-startdatoen.

ched evans anklager navn

Ofgem sa at da British Gas bestemte seg for å bytte til Payzone, klarte den ikke å kommunisere endringene tilstrekkelig til sine kunder.

Bekymret for regninger? Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Hvem er berørt?

Alle som ikke ble varslet om endringen i leverandøren på det tidspunktet, eller som ikke hadde nok tid til å bytte leverandør etter kunngjøringen. De som heller ikke ble gjort oppmerksom på endringen i minimumsforbruket, kan også få tilbakebetalt penger.

Forhåndsbetalte husholdninger som foretok bortkastede reiser for å fylle opp målerne, kan også skyldes refusjon.

Hvordan kan jeg kreve pengene tilbake?

British Gas sa at den allerede har betalt 1,48 millioner pund til berørte kunder for sine feil og vil betale ytterligere 250 000 pund til energikostnadsfondet.

Men hvis du var kunde i denne perioden eller ble påvirket av endringene som ble annonsert, kan du ta kontakt for å se om du skylder penger.

Dette kan gjøres på British Gas hjelp- og støtteside på nettet eller over telefon ved å ringe 0330 100 0303.

Du trenger din siste regning eller British Gas kundenummer for hånden. Du må også være regningen som er registrert på kontoen.

lidl black friday tilbud

En talsperson for British Gas sa: 'Vi valgte å flytte tjenesten med forskuddsbetaling til Payzone, ettersom vi tror de tilbyr den beste og mest fleksible tjenesten for våre kunder, og vil legge til flere utsalgssteder der kundene trenger dem. Vi erkjenner at denne overgangen ikke var så jevn som den burde ha vært, og vi vil be om unnskyldning til alle kunder som er berørt.

'Vi respekterer Ofgem sin beslutning og betaler ytterligere 250 000 pund til fondet Frivillig oppreisning. Vi har allerede betalt 1,48 millioner pund i erstatning til våre forskuddsbetalte kunder som ble negativt påvirket av denne endringen. Det er ikke behov for noen kunder å kontakte oss ettersom alle berørte har blitt betalt.

'Vi vet at noen forskuddsbetalingskunder er sårbare, og vi tar vårt ansvar overfor dem veldig alvorlig. Vi sørget for at alle som kontaktet oss hadde oppvarming og varmt vann - dette inkluderte å sende en ingeniør for å legge kreditt til måleren manuelt hvis kunden ikke klarte å komme til sitt nærmeste oppfyllingspunkt.

Se Også: