'Storbritannias største svindler' som stjal 30 millioner pund, avslører hvordan man kan unngå svindel

Forbrytelse

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tony Sales vet en ting eller to om svindel - som han

Tony Sales vet en eller to ting om svindel - som han har delt med NEWSAM(Bilde: Handout)



En reformert kriminell kalt & apos; Storbritannias største svindler & apos; har gitt tips om hvordan NEWSAM -lesere kan holde seg trygge for svindel.



Tony Sales, 47, stjal 30 millioner pund ved å bruke hacket personlig informasjon og var en gang en av Storbritannias mest ettertraktede menn.



Han utførte sitt første kredittkortbedrageri i en alder av bare 13 år før han vendte seg til et liv med kriminalitet som inkluderte tyveri og svindel mot banker, gullsmeder, butikker - og til og med voldelige kriminelle.

London-fødte Sales sa at han var avhengig av kriminalitet og rikdommen det førte til, før han endte med en fengsel på 12 måneder i 2010 for passsmiing.

Så bestemte han seg for å snu livet, og jobber nå for et selskap som heter Vi bekjemper svindel , hjelpe bedrifter med å holde seg selv og forbrukere trygge mot svindel.



Når vi snakket til NEWSAM, løftet Sales lokket på karrieren som svindler, hvordan svindlere tenker og hvordan forbrukere kan beskytte seg mot å bli lurt.

gary lineker ben stokes

'Jeg var ung, tåpelig, full av ego og ville være noen,' sa han. 'Jeg har brukt resten av tiden på å prøve å bevise meg selv.



'Hvordan kan du stå som et menneske, hvis du vet hvordan du skal stoppe noe, og du ikke gjør det? Svindel forårsaker fattigdom, og noen mennesker kommer seg aldri fra det. Og mesteparten av pengene som blir stjålet, blir kastet bort på varer av høy verdi som ikke betyr noe. Jeg kunne ikke bare stå ved. '

wetherspoons steak club prisliste 2018
Svindlere prøver å manipulere våre blinde flekker - og spille et tallspill, sa Sales

Svindlere prøver å manipulere våre blinde flekker - og spille et tallspill, sa Sales (Bilde: Handout)

'Reisen er lang, jobben er enorm. Jeg synes noen ganger at det er så stort at jeg ikke har oppnådd noe som helst. '

Hvor vellykket svindel fungerer

Salg sier at mange vellykkede svindel klarer å omgå våre naturlige forsvarsmekanismer som ellers ville gjort oss mistenksom.

De er også avhengige av volum - jo flere mennesker som kan kontaktes, desto større er sjansen for å lykkes.

'Svindlere spiller tallspillet, de prøver tusenvis av mennesker, sa Sales. 'De bruker forsikringer, og bruker ofte ting vi menneskelig gjør.'

Et eksempel er uredelig & apos; Royal Mail & apos; tekstmeldinger om pakkeleveranser under pandemien.

Det lurer på svindlere som sender sms til folk og påstår at de har fått pakken returnert til et postkontor eller et Royal Mail -depot.

Teksten inneholder en lenke til et falsk nettsted som ser ut som det offisielle postkontoret.

Millioner av disse meldingene ble sendt, og noen ba om penger for å frigjøre pakker - som gikk rett inn i lommene på kriminelle.

Men svindelen var så vellykket fordi den er avhengig av noe millioner av oss gjorde under nedleggelser - og ventet på pakker.

Salg sa: 'Jeg tror pakkeleveringsbedrageriet - hvis du er en kriminell, er det et genialt trekk. Vi var alle hjemme og bestilte ting ofte hver uke. '

Varianter på pakkeleveringssvindelen ba offeret om å skrive inn sine personlige detaljer - inkludert fullt navn, adresse, fødselsdato og telefonnummer - angivelig for å identifisere sitt nærmeste depot og omorganisere leveransen.

Men i virkeligheten blir dette sendt direkte til svindlerne, som kan bruke denne informasjonen til å begå identitetssvindel eller få tilgang til bankkontiene dine.

Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sier at den er klar over en person som tapte 80 000 pund etter å ha lagt inn sine detaljer på det falske postkontorets nettsted.

Svindlere klarte å passere bankens sikkerhetskontroll ved å bruke den personlige informasjonen offeret ga online.

daglig speil coleen nolan

Salg sa at tyveri og videresalg av personopplysninger er et massivt problem for publikum.

'All denne informasjonen blir utgitt på det mørke nettet,' sa han. 'Det er et problem - å kontrollere dataflyten. Når et selskap blir brutt, må det gjøres mer offentlig. '

Slik holder du deg trygg fra svindel

Men salg har gode nyheter for forbrukerne, et par enkle forholdsregler kan hjelpe deg med å holde deg beskyttet mot folk som prøver å stjele detaljene dine eller kontanter.

For det første er det en stor hjelp å være klar over de forskjellige svindelene der ute, ettersom kriminelle har en tendens til å gjenopplive gamle svindel i stedet for å drømme seg om nye.

Salg sa: 'Det er ingen nye svindel - det er bare gamle med et nytt ansikt. Det er ikke noe nytt under solen. '

Forbrukere kan hjelpe til med å holde seg oppdatert om svindel ved å lese pengepressen, i tillegg til å sjekke av og til Ta fem for å stoppe svindel nettsted, drevet av bankhandelsorganet UK Finance.

Men salg oppfordret også forbrukerne til å være årvåkne og ta seg god tid til transaksjoner hvis noe ikke ser riktig ut.

'Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det,' sa han. 'Jeg vet at det kan høres kjedelig ut, men disse punktene har virkelig betydning.

menn med store willies

'Ikke få panikk. Tenk på ting, og ta deg tid til å forske på ting på nettet. Ingen beslutninger må tas på stedet. '

Hvis du tror du har vært utsatt for en svindel, må du umiddelbart melde fra til politiet gjennom Action Fraud .

Se Også: