'Blue Whale challenge': Politiet advarer om det beryktede selvmordsspillet i tenårene

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

En politistyrke har advart foreldre om et selvmordsspill på nettet på sosiale medier & apos; som oppmuntrer barn til å drepe seg selv.



coca cola lastebiler

Northamptonshire Police har bedt foreldre om å være klar over den såkalte & apos; Blue Whale-utfordringen & apos; som sirkulerer på sosiale medier som TikTok, Snapchat og Instagram.



Utfordringen innebærer at tenåringer blir oppmuntret til å delta i 50 utfordringer som kulminerer i selvmordsforsøk.



Opprinnelsen til Blue Whale-utfordringen er grumsete, men veldedige organisasjoner har tidligere rådet foreldre til å være klar over hva barna får til på sosiale medier og se om de oppdager dramatiske endringer i humør eller tegn på selvskading.

I 2016 ble den såkalte & apos; Blue Whale-utfordringen & apos; begynte å sirkulere i Russland.

Etter opprinnelig å ha fått grep på nettet gjennom virale innlegg, har det siden blitt diskreditert mye - selv om politistyrker i Storbritannia frykter at det kan se en gjenoppblomstring i Storbritannia og føre til økte tilfeller av selvskading.



Har du blitt påvirket av denne historien? E -post webnews@NEWSAM.co.uk.

'Blåhvalutfordringen' sirkulerer igjen - og det kan inneholde dette bildet som har blitt kalt & apos; Cursed Goofy & apos; (Bilde: Facebook)



Det var opprinnelig påstander om at hundrevis av dødsfall var knyttet til det sosiale mediets 'spill', men ytterligere graving avslørte at utfordringen var en viral urban legende og eksisterte ikke i det hele tatt.

Spillet sirkulerer igjen, sammen med et bilde av en mann som har på seg en dum maske og ikke har noe å gjøre med innleggene, noe som forårsaker frykt for at noen barn kan skade seg selv.

En mamma fra Northamptonshire hevdet på Twitter: 'Datteren min kom hjem fra skolen i forrige uke og snakket om dette som en venninne hadde nevnt det for henne til lunsj, jeg informerte skolen!'

Northamptonshire -politiet advarte foreldre: 'Vi er klar over en urovekkende utfordring på sosiale medier som kalles' Blue Whale Challenge '.

Cumbria -politiet sa at det også var klar over 'rykter' som sirkulerte, men det hadde ingen bekreftede tilfeller av barn som deltok i 'Blue Whale -utfordringen'.

Det har ikke vært bekreftet tilfeller eller hendelser i Storbritannia.

I en advarsel sa Northamptonshire Police: 'Denne utfordringen dukket opp først i 2016, og oppgavene gis online eller via tekstmeldinger, direktemeldinger eller innlegg på Instagram og Twitter.

'Snakk med barna dine om farene og be dem om ikke å åpne slike meldinger eller utfordringer.

'Hvis du er bekymret for et barns velferd, kan du ringe barnevernsteamet på 0300 126 1000 eller politiet på 101. Ring alltid 999 hvis et barn eller en voksen er i umiddelbar fare.'

Northamptonshire -politiet ba foreldre om å passe på disse tegnene:

- Barn som mottar meldinger eller innlegg om Jonathan Galindo, en mann som også kan sees med ansiktet malt som Mikke Mus eller en hund.

- Motta eller referere til #f57, #f40 eller #IMaWhale.

- Ekstreme endringer i spisevaner eller sovevaner.

-Bruk lange, ermet løse klær for å skjule eventuelle selvskader.

kerry soldat george kay

- Ta bilder av aktiviteter og sende dem til kontoer som foreldre ikke kjenner igjen.

Advarselen Northamptonshire Police la på Facebook (Bilde: Facebook)

Navnet Jonathan Galindo, eller Cursed Goofy, og bilder knyttet til det - som viser en mann iført en dum hundemaske - har blitt assosiert med en gjenoppblomstring av 'Blue Whale' sosiale medier eller meldinger i år.

Denne siste versjonen ligner på Momo -utfordringen som ble sirkulert i 2019.

Britiske veldedige organisasjoner som samaritanene og NSPCC sa at det ikke var bekreftet bevis på at noen har kommet til fysisk skade i Momo -utfordringen.

Og YouTube hevdet: 'Vi har ikke funnet bevis for videoer som viser eller promoterer Momo -utfordringen på YouTube.'

I den nye skremmen sies det at barn vanligvis mottar en melding fra en profil under navnet Jonathan Galindo, og brukeren truer med å avsløre pinlig informasjon om dem hvis de ikke deltar.

Bildene som sirkulerer er av cosplayer og maskedesigner Samuel Canini, og er omtrent syv -åtte år gamle, ifølge nettstedet Kjenn din meme.

Caini twitret nylig: «Denne galskapen fra Jonathan Galindo ser ut til å terrorisere mange unge mennesker som lar seg påvirke.

«Bildene og videoene er mine fra 2012-2013. De var for min egen rare underholdning da, ikke for en moderne spennende søker som ville skremme og mobbe folk. '

Northamptonshire Police la til: 'Det er viktig at barn vet hvordan de skal være trygge og smarte på nettet og ta fornuftige forholdsregler.

axl rose og mickey rourke

'Gjør online sikkerhet til en pågående samtale.

'Hvis du er en forelder, omsorgsperson, eldre søsken eller jobber med barn, må du gi dem beskjed om at de kan komme til deg hvis noe de ikke liker skjer online - uansett hva det er.

'Snakk jevnlig om hvordan de bruker teknologi, og finn ut hvordan deres digitale liv er, inkludert hva deres favorittnettsteder og tjenester er, og hvordan de får det til å føle seg online.'

Det oppfordret foreldre til å sjekke UK Safer Internet Center nettsted for samtalestartere og annen informasjon.

En talsperson for Cumbria Police skrev på Facebook: 'Cumbria Police er klar over rykter som sirkulerer om en internett' utfordring 'som involverer fremmede som overtaler barn til selvskading gjennom sosiale medier.

'Vi vil forsikre offentligheten om at det ikke har vært noen bekreftede tilfeller av lokale barn som deltok i den såkalte' Blue Whale Challenge ', og det antas at dette er spekulasjoner på grunn av mangel på bekreftelse på at denne utfordringen finnes.

'Hvis noen er bekymret for barnets sikkerhet, kan du kontakte politiet på 101 eller e -post: 101@cumbria.police.uk.'

Se Også: