BBC vil sende 'håndhevere' til hjem til 260 000 pensjonister i tv -lisensavgift

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

BBC har instruert Capita, firmaet som håndhever betaling av lisensavgift, til å gjøre kundebesøk i pensjonistboliger fra høsten.

BBC har instruert Capita, firmaet som håndhever betaling av lisensavgift, til å gjøre kundebesøk i pensjonistboliger fra høsten(Bilde: Getty Images)



ant middleton nettoformue

BBC skal sende lisensavgifter til hjemmene til 260 000 pensjonister, et år etter at den tilbakekalte deres gratis tilgang på grunn av en finansieringsrekke med regjeringen.



En lisensavgift-amnesti som ble innført under pandemien, avsluttes 31. juli, og de over 75-årene som ennå ikke har ordnet med betaling, blir bedt om å betale opp eller bli straffeforfulgt.



BBC har instruert Capita, firmaet som håndhever betaling av lisensavgift, til å besøke pensjonister i august.

Selskapet vil skrive til de 260 000 fremragende kundene i de kommende ukene for å advare om at det er et lovkrav å ha en gyldig TV -lisens.

En talsperson for BBC sa: Fra høsten, med forbehold om covid -restriksjoner, kan kunder som ikke har avtalt få et kundebehandlingsbesøk fra et spesialtrent supportteam for å hjelpe dem med å få riktig lisens.



Vi planlegger nå hvordan vi arrangerer kundebehandlingsbesøk og ser på en rekke alternativer.

Husholdninger må bare lovlig betale for lisens for å se live -tv eller BBC iPlayer

Husholdninger må bare lovlig betale for lisens for å se live -tv eller BBC iPlayer (Bilde: Getty)



gratis luftpumpe i nærheten av meg uk
BBC vil skrive til 260 000 kunder i de kommende ukene for å advare om at det er et lovkrav å ha en gyldig TV -lisens

BBC vil skrive til 260 000 kunder i de kommende ukene for å advare om at det er et lovkrav å ha en gyldig TV -lisens (Bilde: Getty)

Og i tråd med generell politikk, må alle som ser eller spiller inn live TV -programmer på en hvilken som helst kanal, eller laster ned eller ser BBC -programmer på iPlayer, være dekket av en gyldig TV -lisens, heter det i en uttalelse.

Nettstedet for TV -lisensiering advarer om at påtale er en siste utvei, men at det er høyst sannsynlig at du vil bli straffeforfulgt hvis du fortsetter å se live -tv eller iPlayer uten lisens.

Dennis Reed, direktør for kampanjegruppen Silver Voices, oppfordret regjeringen til å gå inn.

BBC kaller menneskene som gjennomfører disse besøkene 'kundestøtteoffiserer', men jobben deres er å håndheve betaling. De vil spørre folk hvorfor de ikke har lisens, sa han.

Det er klart at BBC ikke kommer til å gjøre noe annet enn å håndheve lisensavgiften. Det er nå på tide at regjeringen handler. Jeg er sikker på at de ikke vil se pensjonister i 80- og 90 -årene, som har betalt skatt gjennom hele livet, bøtelagt opptil 1000 pund og satt i fengsel.

er lacey hos eastenders gravid

Kunder som mottar pensjonskreditt, trenger ikke å betale £ 159 i året.

Rundt en million over 75-er antas å gå glipp av pensjonskreditt-se om du kan kreve det her.

Hvor mye koster en TV -lisens?

Den årlige fjernsynslisensavgiften steg 1. april, og kostnaden ble £ 159 i året eller £ 13,25 per måned.

De som allerede betaler i avdrag, vil fortsette å betale det forrige gebyret på £ 157,50 til lisensen kan fornyes.

Kostnaden for en årlig svart -hvitt lisens er £ 53,50.

fearne bomullslilje allen

Imidlertid trenger ikke millioner av husholdninger å betale avgiften.

Hvem kan slippe TV -lisensavgiften?

TV -lisenser har økt med 9% siden 2015

TV -lisenser har økt med 9% siden 2015 (Bilde: Getty)

Husholdninger må bare lovlig betale for lisens for å se live -TV eller BBC iPlayer.

Det betyr at hvis du bare ser forhåndsinnspilte programmer via on-demand-tjenester som ITV Hub eller Netflix, trenger du ikke kjøpe en lisens.

Pensjonister kan også unngå det. Det er gjennom pensjonskreditter som gir deg tilgang til en gratis TV -lisens.

Sarah Coles, forbrukeranalytiker i Hargreaves Lansdown forklarer: 'Hvis du er 75 år eller eldre og singel, kan du kvalifisere deg hvis inntekten din er under 177,10 pund i uken. Hvis du er i et par, kan du kvalifisere hvis inntekten din er mindre enn £ 270,30 i uken. Eventuelle besparelser vil bli tatt i betraktning, og hvis du er i et par, må du begge ha oppnådd pensjonsalder. '

Alle kan bruke gratis online Pensjoner Kredittkalkulator for å sjekke kvalifiseringen og få et estimat på hva de kan motta.

lindsay sandiford død ved skyting

Hvis du er blind eller har alvorlig synshemming, kan du også kreve 50% rabatt på lisensen din.

De med tomme eiendommer kan også være i stand til å unngå gebyret. Å eie et fjernsyn gjør deg ikke automatisk ansvarlig for et gebyr. Hvis du ikke bruker fjernsynet ditt, trenger du ikke betale for tilgang til live -tv.

Du trenger imidlertid en lisens hvis du ser på TV via en antenne som Sky, Virgin TV eller Freeview - ettersom disse alle utgjør live TV.

Under noen omstendigheter trenger ikke studentene å betale gebyret heller.

TV -lisensiering sier at du kan være dekket av foreldrene dine & apos; lisens hvis din & apos; utløpende adresse & apos; (foreldrenes adresse) dekkes av en TV-lisens, og du bruker bare TV-mottakerutstyr som drives av sine egne interne batterier-noe som betyr at det ikke er koblet til en strømforsyning.

Regelen betyr at hvis foreldrene dine har en TV -lisens, er du fullt dekket til å se live -TV eller bruke BBC iPlayer fra et nettbrett, en smarttelefon eller en bærbar datamaskin fra universitetet.

Hvis du bor i et pleiehjem eller et skjermet overnattingssted og ser på TV på ditt eget rom eller i leiligheten din, kan du i stedet kvalifisere deg for en TV -lisens for overnatting for boligomsorg (ARC).

Dette koster £ 7,50 per rom, leilighet eller bungalow. Både du og din bolig må kvalifisere.

Se Også: