B&Q -eier planlegger å bytte 15 butikker - og Screwfix er også på linjen

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Bloomberg)



B&Q -eier Kingfisher har advart om at det vurderer å bytte ut 15 butikker på toppen av 19 Screwfix -nedleggelser i Tyskland mens han kunngjør at det ansettes for en etterfølger for sjef Veronique Laury.



Det kommer bare måneder etter dusinvis av Homebase -nedleggelser - etter at eieren Hilco Capital, som kjøpte kjeden for £ 1, tok opp et frivillig selskap i august i fjor.



Kingfisher sa at 15 underpresterende butikker er øremerket å bli stengt i løpet av de neste to årene - 11 av disse vil være i Frankrike, mens fire B&Q -filialer vil være i Storbritannia og Romania.

Og selv om det vil redusere Screwfix -tilstedeværelsen i Tyskland, er det utvidelse på kortene i Storbritannia.

I løpet av 2019 og 2020 vil kjeden utvide butikkplanen sin, rettet mot 800 utsalgssteder i Storbritannia, etter å ha målrettet 700 - ekspansjon er også på trappene i Irland.



I en uttalelse om endringene, heter det i en uttalelse: 'Mens de fleste butikkene i porteføljen vår gir tilfredsstillende avkastning på kapital, er visse butikker tapseffektive og oppnår lav avkastning.

morsomme quiz-ideer

'Som et resultat vurderer vi å stenge 15 butikker på tvers av virksomheten i løpet av de neste to årene. Disse butikkene er en kombinasjon av eide og leide eiendommer, og de estimerte kontantkostnadene ved utgang forventes å bli dekket av salgsinntekter fra de eide butikkene.



Screwfix fases ut i Tyskland - men det er planer om å åpne en rekke nye butikker i Storbritannia (Bilde: Gwent Gazette)

'Fokuserer på markeder der vi er, eller kan være ledende: På 3. kvartal kunngjorde vi den strategiske beslutningen om å forlate Russland og Iberia for å fokusere på markeder der vi har, eller kan nå, en markedsledende posisjon.

'Disse utgangsprosessene pågår. Videre har vi tatt beslutningen om å stenge alle 19 av våre Screwfix Germany utsalgssteder, samtidig som vi beholder en online tilstedeværelse. Disse utsalgsstedene forventes å stenge 19/20.

Det kom da Kingfisher rapporterte et fall på 52,8% i fortjenesten før skatt til 322 millioner pund for året til 31. januar.

På en underliggende basis og fjerner engangskostnader for eiendom, falt fortjenesten før skatt 13% til 693 millioner pund.

Når han snakket om fratredelse av sjef Veronique Laury, sa styreleder Andy Cosslett: 'Vero har vært en mektig leder for virksomheten og drivkraften bak vår plan om å gjøre Kingfisher til en mer enhetlig og innovativ virksomhet.'

Laury har møtt et økende press etter at gruppen har hatt fallende overskudd og salg til tross for hennes innsats under en femårig transformasjonsplan som ble lansert i 2016.

Kingfisher sa at den hadde startet arveplanlegging, men har ennå ikke satt en dato for avreise og bekreftet at hun blir i stillingen til en etterfølger er utnevnt.

'Dette året vil markere en overgang i vår transformasjonsreise som nå har nådd en kritisk masse. Vi begynner å se klare bevis for at vi kan skape en kraftig og differensiert oppussing av oppussing for våre kunder som vil konvertere til lønnsom vekst fremover, 'la han til.

'Vi går nå inn i en ny fase hvor vi kan trekke ut flere av fordelene som følger av det harde arbeidet som er lagt ned, og det er derfor på tide at vi starter en rekkefølge.'

'Vero har brakt en stor visjon til virksomheten, og jeg vil benytte anledningen til å takke henne for alt hennes harde arbeid og lidenskap, og for hennes pågående engasjement for å omdanne Kingfisher til en virksomhet med et sterkere grunnlag for bærekraftig vekst.'

har piers morgan sluttet gmb

Kingfisher har nesten 24 600 ansatte i Storbritannia og Irland og mer enn 61 500 totalt.

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: