Asda utsteder advarsel om hjemlevering på nett etter at tusenvis ble rammet av svindel

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Wal-Mart Stores Inc.

Meldinger, som tilbyr å spore bestillingen din, hevder å være fra anerkjente supermarkeder



Medlemmer av offentligheten blir advart om å være årvåkne for svindlere som retter seg mot nettkunder.



Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sa at det har mottatt bevis på en tekstsvindel som involverer levering av meldinger fra supermarkeder.



Meldingene hevder 'din Asda -ordre er ute for levering' og lenker til en webside som angivelig lar mottakeren 'spore bestillingen din og se følgeseddelen din'.

Rapportene involverer også Morrisons, selv om CTSI advarte om at andre forhandlere også blir målrettet.

Svindlere bruker disse koblingene til å skaffe personlige opplysninger fra mottakeren, og sette deres økonomi i fare, advarer etterretningsbyrået.



Katherine Hart, svindeloffiser ved CTSI, sa at sofistikerte hackere bruker Covid -restriksjoner for å tjene penger på skjoldere som ikke klarer å forlate hjemmene sine.

'Svindlere sender disse tekstene til telefonnumre, så lenge mottakeren har lagt inn en bestilling hos det spesielle supermarkedet, sa hun.



Har du blitt offer for denne svindelen? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Svindelbyrået advarte om at andre supermarkeder også er målrettet

Svindelbyrået advarte om at andre supermarkeder også er målrettet (Bilde: Chronicle Live)

COVID-19-pandemien har ført til en større avhengighet av hjemmebutikkleveranser som har gjort offentligheten mer åpen for å falle for denne svindelen enn noen gang før.

'Publikum bør være klar over at disse kampanjene ikke er begrenset til merkevaren Asda eller Morrisons, og de kan motta meldinger med navn på andre store supermarkedskjeder.

En uttalelse la til: 'Hvis du mottar mistenkelige tekster som disse, kan du kontakte supermarkedet hvis du handler med dem og bekrefter.

Svindeltekster kan rapporteres gratis til Ofcom ved å sende melding til 7726.

En talsperson for Asda sa: 'Vi er klar over en rekke svindel som blir sendt til kunder som utgir seg for forskjellige forskjellige merker, inkludert Asda, via SMS -meldinger.

Vi vil aldri be om personlig informasjon gjennom tekstmeldinger, og all SMS -kommunikasjon fra oss kommer ikke fra et mobilnummer.

'Vi vil minne kundene våre om at de aldri bør klikke på mistenkelige lenker, men hvis noen er usikre på kommunikasjon som påstår at de kommer fra Asda, vennligst kontakt vårt kundeserviceteam.'

For å rapportere svindel, kontakt Action Fraud, eller hvis du er i Skottland, kontakt Police Scotland.

For forbrukerråd, ring Citizens Advice Consumer Helpline på 0808 223 1133.

Hvordan beskytte deg selv

  • Ikke anta at noen som har sendt deg en e -post eller tekstmelding - eller har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarer - er hvem de sier de er.
  • Hvis du ringer deg til en online -konto eller laster ned en app, må du være forsiktig hvis du ringer en telefonsamtale eller talepost, e -post eller tekstmelding.
  • Hvis du er i tvil, sjekk det ekte ved å spørre selskapet selv ved å skaffe nettsiden eller kontaktnummeret selv.
    Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved å bruke en egen nettleser og søkemotor.

Finn advarselsskiltene

  • Stavemåten, grammatikken, grafisk design eller bildekvalitet på meldingen er av dårlig kvalitet. De kan bruke odd & apos; spe11lings & apos; eller & apos; cApiTals & apos; i e -postemnet for å lure spamfilteret ditt.
  • Hvis de kjenner e -postadressen din, men ikke navnet ditt, begynner det med noe som 'Til vår verdsatte kunde' eller 'Kjære ...'. etterfulgt av e -postadressen din.
  • Nettstedet eller e -postadressen ser ikke riktig ut; autentiske nettstedadresser er vanligvis korte og bruker ikke irrelevante ord eller setninger. Bedrifter og organisasjoner bruker ikke nettbaserte adresser som Gmail eller Yahoo.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: