Arsene Wengers 5 mest beryktede sammenstøt med Manchester United foran den siste Old Trafford-kampen

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Arsene Wenger drar til Old Trafford på søndag for det som blir hans siste gang som manager for Arsenal.



Gunners-sjefen trekker seg etter 22 år i hot-setet, og i løpet av sin tid har han skrevet om historien mot Manchester United som en av de sterkeste rivaliseringene i Premier League-tiden.



De to kjempet head-to-head om overlegenhet på slutten av nittitallet og tidlige naughies, med sine sammenstøt noen av de mest intense i ligaens 26 år lange historie.



Her tar vi et tilbakeblikk på noen av de veteranfranske trenerens beste og verste borteturer til Manchester United.

Dobbel triumf

Sylvain Wiltord scorer Arsenal sitt første mål mot Manchester United i Premier League -kampen på Old Trafford 8. mai 2002

Sylvain Wiltord scorer Arsenal sitt første mål mot Manchester United i Premier League -kampen på Old Trafford 8. mai 2002 (Bilde: NEWSAMpix)

Premier League -lederne Arsenal dro til Old Trafford i mai 2002, og trengte bare et poeng for å sikre tittelen og dobbelten, etter å ha slått Chelsea fire dager tidligere for å løfte FA -cupen.



Med Tony Adams, Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Robert Pires som alle mangler, beviste Sylvain Wiltord den usannsynlige helten. Den franske spissen scoret det eneste målet i pausen like før timemerket da han banket inn etter at Freddie Ljungbergs skudd ble reddet.

Ruud våkner

Et av de mest beryktede øyeblikkene i Premier League -historien (Bilde: )



Det var imidlertid ingen slik feststemning da Wenger -laget var tilbake på Old Trafford for et ligamøte i løpet av september 2003. Arsenal så kaptein og midtbanespiller Patrick Vieira ble utvist for en annen advarsel sent for å ha flommet ut mot United -spissen Ruud van Nistelrooy.

Med en knallhard kamp på vei mot en målløs uavgjort, ble United deretter tildelt en kontroversiell straff i stopptid da Diego Forlan gikk under Martin Keowns utfordring. Van Nistelrooy skjøt imidlertid sparken mot tverrliggeren.

Arsenal -spillere gledet seg over Uniteds ulykke - med Keown som hoppet foran Van Nistelrooy, stirret i ansiktet hans og en ubehagelig fracas fulgte. Fotballforbundet tok disiplinære tiltak, med Arsenal bøtelagt rekord på 175 000 pund da han ikke klarte å kontrollere spillerne sine, mens forsvarer Lauren mottok et forbud på fire kamper, forsvarer Keown tre, mens Vieira og midtbanespiller Ray Parlor også ble rammet med en kamp. suspensjon.

Slaget om buffeen

Etterspillet ble til Pizzagate (Bilde: Reuters)

james bulger killers på facebook

Wenger & quot; Invincibles & apos; dro til Old Trafford 24. oktober 2004 for å forlenge et ubeseiret løp på 49 kamper. Sir Alex Fergusons side brøt imidlertid dødvannet med 15 minutter igjen av det som hadde vært en dårlig temperert affære da Van Nistelrooy scoret fra straffemerket etter at Wayne Rooney falt under det som så ut som minimal kontakt fra Sol Campbell i beste fall.

England -spissen la deretter til et sent sekund for å forsegle seieren. Det onde blodet fortsatte å strømme ut av banen mens humøret blusset i tunnelen, og Wenger sies å ha konfrontert Van Nistelrooy for en heftig utfordring mot forsvareren Ashley Cole, som hadde blitt ustraffet.

Ferguson gikk deretter inn for å gi franskmannen et stykke i sinnet - og endte med å bli truffet av et stykke pizza, noe som resulterte i at United -sjefen måtte bytte til en klubbdrakt for å utføre medieoppgaver etter kampen. Arsenal -midtbanespiller Cesc Fabregas var lenge mistenkt for å ha kastet den krenkende bufféen - som spanjolen til slutt bekreftet selv under et TV -spillprogram flere år senere.

Hvor skal jeg gå?

Wenger hadde ingen andre steder å gå i dette nå ikoniske bildet (Bilde: null)

United likte nok en hjemmesuksess over Arsenal i august 2009 - som endte med at Wenger klatret inn på tribunen på Old Trafford etter å ha blitt utvist. Siden hans side tapte 2-1, så Wenger en utlikning av stopptid fra Robin van Persie utelukket for offside, og han lot frustrasjonene koke over når han sparket en vannflaske ned langs sidelinjen.

Dommer Mike Dean var ikke imponert og avskjediget Arsenal -sjefen umiddelbart. Wenger satte først kursen mot setene bak utgravningen, bare for å oppdage at det ikke var noen der og stod med armene brede fra hverandre og spurte hvor han forventet å gå - til stor fornøyelse for United -fansen rundt ham.

Wenger mottok senere en unnskyldning over hendelsen fra dommerens sjef Keith Hackett.

Slo for åtte

United boltret seg til en 8-2-seier (Bilde: AFP)

I et av de laveste punktene i sin Arsenal-karriere ble Wengers mye endrede side knust 8-2 på Old Trafford i august 2011, da Rooney plyndret et hat-trick.

Bacary Sagna og Thomas Vermaelen ble begge utelukket for Gunners, mens midtbanespiller Francis Coquelin fikk sin Premier League-debut, og senere erstattet på timen av en frisk ansiktet Alex Oxlade-Chamberlain.

Forsvareren Carl Jenkinson ble utvist med 13 minutter igjen for å fullføre en elendig ettermiddag, da Wengers side forlot bare en plass over nedrykksstreken og med bare ett poeng fra de tre første seriekampene.

meningsmåling

Hvem vinner på Old Trafford på søndag?

3000+ STEMMER SÅ LANGT

Manchester UnitedArsenal

Se Også: