Paul O'Grady kledde vennens kropp som Lily Savage etter hans død fra Aids

Tv- Og Filmnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Paul O.

Pauls venn hadde bedt ham om å kle ham som Lily(Bilde: PA)



Showbiz -stjernen Paul O'Grady la ut liket av en nær venn som døde av Aids - og kledde ham i full Lily Savage regalia.



Entertaineren hadde inngått en pakt for å oppfylle døende ønsket til sin venn Chrissie ved å sminke seg og klede seg etter at han tapte kampen mot sykdommen.



monstre inc store lepper

Og han valgte å kle Chrissie som sin egen populære dragfigur Lily, skriver Sunday People.

På dagen for hans død - samme dag i 1991 som sangeren Freddie Mercury døde av Aids - gikk Paul til hospice der liket lå.

Etter å ha blitt ført til Chrissies rom av en irsk nonne, begynte han å jobbe.



Paul, 60, forteller den ekstraordinære historien i sin nye bok Open The Cage, Murphy som en hyllest til minnet om mange venner han mistet for Aids.

Han hadde møtt medkunstneren Chrissie, det virkelige navnet Danny Billington, på klubbkretsen i Liverpool 15 år før, og de bodde i samme boligblokk i sørvest -London.



Lily Savage

Paul fant berømmelse som syretunge Lily (Bilde: Rex)

Paul sa til The People: Hver gang jeg åpnet Lily sminkeveske, tenkte jeg på ham.

Han så fryktelig ut i døden. Ansiktet hans var lilla. Men jeg må si at han så fantastisk ut etterpå - jeg ville ikke ha vært en dårlig mortician.

Da han først sa at han ville at jeg skulle legge ham ut, ble jeg sjokkert. Jeg mener det ikke er noe du gjør hver uke, er det? Så sa han at Joan Of Arc var i rommet og var vitne til vår avtale.

Jeg visste ikke den gangen at denne hallusinasjonen var en bivirkning av medisinen han tok-men jeg kunne ikke veldig godt ignorere Joan of Arc.

Han skriver: Å kle ham var muligens den vanskeligste biten. På et tidspunkt i saksgangen, da jeg prøvde å få armen hans i ermet på jakken, endte jeg med å ligge på sengen med Chrissie på toppen av meg.

Situasjonen var på grensen til farse, men det var den typen svart humor som Chrissie ville ha likt.

Da jeg lå der og lo, tenkte jeg på at Chrissie kunne være sta - selv i døden.

Til tross for sin vanlige knivskarpe vits, husket Paul tapet av sin venn-sammen med så mange andre-som opprivende. ’

Paul O & apos; Gradys venn

Pauls venn Chrissie døde av Aids

Han sa: Jeg sa til familien hans etter å ha lagt ham ut: ‘Herregud, hva har jeg gjort?’ Og de sa: ‘Du har gitt en venn en nydelig gave.’

Han var en slik karakter, og jeg vil ikke at han noen gang skal bli glemt, eller så mange andre med Aids. Derfor skrev jeg om ham.

beste ansiktshårfjerningsverktøyet

Den fjerde delen av Pauls memoarer dekker hans tid som Lily Savage på homofile klubbscenen på åttitallet og nittitallet, før han var ganske kjent som han er i dag.

I løpet av denne perioden brukte komikeren drag -karakteren til å markere HIV- og AIDS -krisen.

Han husket: Mitt omkledningsrom på Vauxhall (Londons Royal Vauxhall Tavern) ble en konfesjon.

Jeg vil få et stakkars barn til meg og si: 'Jeg hadde en test i dag, og jeg er HIV -positiv. Hva skal jeg gjøre?'

Men det var ikke meg de snakket med, det var Lily, fordi hun hadde gått opp på scenen og snakket om noe som det var et slikt stigma knyttet til den gangen. Folk var livredde.

Komiker Paul O & apos; Grady aka Lily Savage (L) med Cilla Black

Paul med Cilla Black før hennes sjokkdød i august (Bilde: Getty)

Vi bare lurte på når tallet vårt var oppe, fordi så mange venner droppet som fluer.

Paul sluttet å tenke på sin egen skjebne etter et hjerte til hjerte med en sykepleier som ringte Jean mens han besøkte en syk venn på St Mary's Hospital i London.

Paul sa: Jeg spurte henne: ‘Hvorfor har jeg ikke blitt spikret?’ Hun svarte: ‘Noen av oss blir holdt igjen som omsorgspersoner, og jeg er redd det er det du er.’

Jeg antar at det var tilfellet, for det å ta vare på mine syke venner var alt jeg hadde gjort i to år.

Pauls bok, dedikert til hans avdøde kjæreste og manager Brendan Murphy, kartlegger karriereferden sammen og beskriver også noen minneverdige bilturer.

rike barn blir hjemløse

Brendan var bare 49 da han døde for kreft i hjernen for ti år siden. Paul skriver: Sannheten er at vi trengte hverandre, og bortsett fra radene, de grusomme og kuttende kommentarene vi byttet, boksekamper og de lunefulle stillhetene, var vi uatskillelige - et par mongrels som skrotet i takrennen og kjempet om posisjonen av topphund.

Det kjærlige paret hadde et åpent forhold, til tross for at de var veldig sjalu.

Paul sa: Hvis jeg møtte noen, ville han muskel inn og skremme dem av. ‘Har du noe imot det, jeg chattet der?’ Vil jeg si. Jeg vet ikke hvorfor slike ting ikke rev oss fra hverandre. Vi var det merkeligste, mest uortodokse paret.

Freddie Mercury

Chissie døde samme dag som dronningens frontmann Freddie Mercury (Bilde: ITV)

Stjernen, som for tiden presenterer For The Love Of Dogs på ITV, er ærlig i sin bok om tilfeldige saker med menn.

Når han husker et besøk i San Francisco, skriver han: Jeg var en riktig gammel terte i Frisco og hadde ganske mange flinger mens jeg var der.

Men alle gode ting må ta slutt, og etter nesten fire måneder unna var det på tide å reise hjem. Du må slippe håret ditt i Frisco. De var imidlertid bare feriefly. Han husker også en kortvarig romantikk med en eks-con.

Han sa: Jeg hadde nettopp kommet til Blackpool, og jeg var på puben da jeg pratet med denne skurken. Jeg sa, jeg har nettopp kommet hit i dag, ’og han sa:‘ Det er morsomt jeg har nettopp kommet ut av nicket. ’

når er svart fredag ​​2018

Jeg kan ikke huske hva han holdt på med, men han var ingen røver. Jeg tror han kan ha nikket en bil.

Han var veldig snill og vi tilbrakte de neste dagene sammen. Jeg var alltid tiltrukket av dårlige gutter den gangen.

Paul forteller om en nesten dødsopplevelse i boken-da hjulet falt av flyet på et fly til Dublin, noe som resulterte i en nødlanding.

Dette dramaet og tapet av mange venner lot ham tro på skytsengler. Han sa: Jeg tror vår skjebne er kartlagt - og min skulle definitivt ikke dø i en flyulykke. Jeg tror jeg har denne skytsengelen som er litt kaotisk. Han er ikke spesielt god i jobben sin. Han reiser på lange forlengede ferier, og det er da problemene starter.

Paul var en av foredragsholderne ved Cilla Blacks begravelse i Liverpool (Bilde: Rex)

Jeg er litt barnslig når det gjelder religion. Jeg er ikke sikker på at jeg tror på Gud - som på en mann med skjegg - men jeg tror på noe åndelig.

Som barn ble jeg oppdratt som katolikk, og det holder deg.

Etter tapet i august av en kjær venn, sangeren Cilla Black, satte Paul kursen rett mot en kirke.

Han sa: Jeg var på ferie i Bayern, på fjellet - det var som noe ut av et Grimms eventyr der.

Jeg fant denne fine lille kirken, og jeg tenkte: ‘Åh, Cilla ville like dette.’ Så jeg gikk inn og tente et lys for henne. Det er seremonien jeg liker - det er noe som har blitt innpodet i meg siden jeg var barn.

Hver gang noen dør, tenner jeg et lys for dem.

Se Også: