Er du en av de 18 millioner briter som skader kredittpoengene sine ved å ignorere den enkle 30% -regelen?

Kredittvurdering

Horoskopet Ditt For I Morgen

Følger du 30% -regelen?(Bilde: E+ arkivbilde)



Har du hørt om 30% -regelen? Og hvis du har det, holder du deg til det?



Ideen er enkel, for å få de beste tilbudene på kort, boliglån, lån og mer trenger du en god kreditt score. Og de med de beste kredittpoengene bruker ikke mer enn 30% av pengene som er tilgjengelige for dem.



Men ny forskning, utelukkende delt med NEWSAM Money, viser at 37% av briterne - det er nesten to av fem - ikke holder seg til denne regelen.

De fleste trenger kreditt på et eller annet tidspunkt i livet, for eksempel for å kjøpe bolig eller bil, sa Justin Basini, administrerende direktør i kredittrapportfirmaet ClearScore .

For å opprettholde en god kreditt score, er vårt råd å ikke bruke for mye av kredittgrensen din - som en guide, hold deg til mindre enn 30% for å vise långivere at du kan administrere kreditten din fornuftig.



Hvor mye gjeld vi står i

Hvor ille er det?

Forskning fra ClearScore viser at 37% av briter bryter 30% -regelen og mer enn én av fire (29%) bruker opp mer enn 50% av tilgjengelig kreditt.



De i Colchester er gjennomsnittlig verst - bruker utrolige 118% av sin tilgjengelige kreditt - etterfulgt av Newport -innbyggere som gjennomsnitt 84%.

Områder i landet som bruker den høyeste % av tilgjengelig kreditt

Kilde: ClearScore

Og det er langt fra det eneste problemet ClearScore fant da det ble undersøkt.

Kredittrapporttjenesten oppdaget også at 43% av menneskene har gått glipp av betalinger det siste året-en alvorlig kredittpoeng nei-nei-mens en av åtte har misligholdt et lån.

Det er bekymringsfullt at så mange mennesker mangler betalinger og setter seg selv i fare for å skade sin kreditthistorie, sa Michelle Highman, administrerende direktør i Money Charity .

Når du bruker kreditt, er det viktig å sørge for at du kan betale tilbake pengene.

Er det 30% per kort, eller totalt sett?

Blir kortene du ikke bruker inkludert?

30% -regelen gjelder per kredittkonto. Så ikke mer enn 30% av kassekreditten OG ikke mer enn 30% av kredittgrensen på hvert av kortene dine.

Så hvis du har en grense på 3000 pund på kredittkortet ditt, må du ikke låne mer enn 900 pund - selv om du alltid betaler regningen i sin helhet hver måned.

billetter til verdensmesterskapet i dart 2015

Tanken her er at du viser långivere at du er ansvarlig - at når du får penger til å bruke, trenger du ikke blåse mye.

Mange eksperter sier faktisk at det er tryggere å holde seg til 25%.

Ideelt sett bør saldoen på kredittkortet ditt være null, men det er selvfølgelig ikke alltid mulig, og hvis du aldri bruker et kredittkort kan du miste det, James Jones, forbrukerekspert ved kredittvurderingsbyrå Erfaring , fortalte NEWSAM Money.

Så hva er den ideelle prosentandelen?

Som hovedregel bør du ha en balanse på under 25% av kredittgrensen for å hjelpe kredittpoengene dine, sa Jones. Selv om en saldo under 50% av kredittgrensen fortsatt vil hjelpe.

Les mer

Alt du trenger å vite om kredittrapporter
Hvordan øke kredittvurderingen din Sjekk kredittrapporten din gratis 5 kredittrapportmyter Hva banker ser når du søker om lån

Bør jeg bare ta ut flere kort da?

Nei. Dessverre, selv om det virker som en enkel løsning, er det også andre faktorer som spiller inn.

For det første, i tillegg til å se på prosentandelen av gjeld du har på hvert kort, ser långivere også på det totale kredittbeløpet som er tilgjengelig for deg når du tar en beslutning.

Så noen med 9 kort og to kassekreditter, som gir dem dobbel lønn tilgjengelig, vil sannsynligvis bli avvist uansett hvor stor andel av hver av dem de bruker.

Det er en annen ting du må være oppmerksom på også. Å lage mange søknader på kort tid ser dodgy ut - som om du er desperat etter pengene - og er et annet negativt signal til folk som ser på rapporten din.

Hvis du bruker mer, ikke ta ut flere kredittkort og bruk 30% av hvert, da dette vil gjøre ytterligere skade på kredittpoengene dine. Nøkkelen er å lage en plan for å betale tilbake saldoen din hver måned, noe som vil ha en positiv effekt på poengsummen din, forklarte ClearScore's Basini.

Hva med boliglån og personlige lån?

Heldigvis er boliglån og personlige lån ikke inkludert i 30% -regelen. Selv om du mangler en betaling på en, vil det fortsatt slå poengsummen din.

30% -regelen gjelder for kredittfasiliteter som kort og kassekreditt der du har en grense du kan låne opp til, fremfor et lån der du har avtalt et beløp og en fast nedbetaling hver måned.

Studielån er heller ikke inkludert, og det er heller ikke bilfinansieringsplaner eller leiekjøpsavtaler.

Hvordan forbedre kredittpoengene dine

(Bilde: enhet for delt innhold)

Å holde kredittutnyttelsen lav hjelper, men det er ikke en sølvkule for å fikse kredittpoengene dine.

Dette er de beste tipsene som tilbys av Tom Eyre, grunnlegger av Credit Improver og Loqbox - tjenester designet for å hjelpe folk å øke karakterene sine, da NEWSAM Money spurte ham om 30% -regelen.

  1. Kom på valglisten - Dette viser stabilitet og fester deg til et fysisk sted, som begge er store positive sider for noen som vurderer å låne ut til deg.

  2. Ikke gå glipp av betalinger - Høres enkelt ut, men hvis du går glipp av en betaling, sier det noe om deg. Det er en oppførsel, og for fremtidige långivere er det en dårlig oppførsel - hvis du har gjort det før du kan gjøre det igjen.

  3. Hvis du kan, bruk litt kreditt - Å få et kredittkort eller lån og administrere det riktig viser at du kan administrere kreditt. Dette er positivt for potensielle långivere, da det viser en positiv oppførsel, som de vil at du skal fortsette hvis de låner ut til deg. Hvis du ikke kan få et lån eller et kredittkort for å komme i gang, noe som er ganske vanlig, vil tjenester som credit-improver.co.uk og Loqbox kan gi deg sjansen til å bygge en grunnbetalingshistorikk.

  4. Bruk mykt søk - Massevis av nettsteder gir nå muligheten til å myke søk i søknaden din mot en rekke långivere, noe som gir deg en ide om hvor sannsynlig du er å bli akseptert før du sender en formell søknad. Formelle applikasjoner etterlater et fotavtrykk, som du ikke vil ha. Tenk på det som en gratis prøve før du tar steget med en fullstendig applikasjon.

  5. Hold din økonomi atskilt - Hvis du kan holde økonomien atskilt ved å ikke søke om finansielle produkter sammen med andre mennesker, så gjør det. Uansett hva som skjer, vil en av dere være mer kredittverdig enn den andre. Dette betyr at enten de trekker deg ned, eller at du tar dem ned - du trenger ikke det stresset.

  6. Sjekk at du bare er kjent med ett navn - Hvis du har flere alias, enten ved å endre navnet ditt legitimt eller ved å søke om kreditt under forskjellige versjoner av navnet ditt (Jonny Smith, Jonathan Smith, Jon Brian Smith osv.), Kan dette gjøre det vanskeligere for kreditorer å stole på deg. Uskyldig grunn eller ikke, kreditorer kjenner deg ikke personlig, så de kan bare jobbe med et øyeblikksbilde levert av kredittfilen din.

  7. Prøv å ikke flytte hus for ofte - Hvis du må flytte, er det ikke mye du kan gjøre med denne. Bare forstå at flyttende adresse vil få deg til å virke mindre stabil, og det kommer til å skade kredittverdigheten din.

  8. Hold kredittutnyttelsen lav - Her sitter 30% 'regelen' - hvis du maksimerer kredittkortene dine og grensene for kontokreditt hver måned, viser dette at du stoler på dem, og dette er en negativ oppførsel for enhver kreditor som tenker på å låne deg mer. Hvis du kan holde utnyttelsen lav, er dette bedre. Fungerer 29% der 31% ikke gjør det - nei! Bare gjør ditt beste for å holde det lavt.

Slik sjekker du kredittrapporten din

Slik sjekker du kredittrapporten din

Det er tre hovedkredittreferansebyråer.

Långivere kan velge mellom dem, men i gjennomsnitt bruker rundt 55% Equifax, 77% bruker Experian og 34% bruker CallCredit.

Hver vil score deg annerledes:

Du kan sjekke kredittrapporten din hos noen av hovedleverandørene gratis.

Erfaring , Equifax og Kreditt Angel gir deg tilgang i 30 dager gratis - som lar deg se etter feil og se hva som er der.

Sørg imidlertid for at du AVbryter, ellers kan du ende opp med å betale £ 14,99 i måneden for en tjeneste du ikke bruker.

Du kan også se Experian -rapporten gratis innen bli med i MoneySavingExperts kredittklubb .

Du kan få Experian -poengsummen din gratis ved å bruke Experian CreditMatcher - men dette vil vise din bare score. Barclaycard -kunder kan også se poengsummen sin gratis ved hjelp av kredittkortappen.

Med Equifax, ClearScore lar deg se rapporten din gratis, for alltid.

Og CallCredit, gjennom Noddle -tjenesten - gir deg gratis tilgang til kredittrapporten din for livet .

Du har også en lovfestet rett til å se kredittrapporten din, som koster £ 2 for å få tak i og blir lagt ut til deg.

Se Også: