Angela Lansbury gjorde mer enn å heve humøret, hun tok huset ned

Går Ut

Horoskopet Ditt For I Morgen

blithe spirit angela lansbury

Jemima Rooper, Janie Dee, Angela Lansbury og Charles Edwards i Blithe Spirit(Bilde: Johan Persson)



Hvis noen forventet at Murder, She Wrote Jessica Fletcher skulle gli på scenen på Blithe Spirit åpningskveld, hadde de blitt sterkt skuffet.



Ikke gjør feil, Angela Lansbury, som kommer tilbake til en London -scene etter et fravær på nesten 40 år, er guddommelig som eksentrisk spiritualist Madame Arcati.



Men spøkelsen til hennes tv -alter -ego blir virkelig exorcised av komediefiguren hun lager i denne morsomme sceneopptredenen.

I en alder av 88, og mer enn 18 år etter at den karriere-definerende detektivserien ble avsluttet, er det lenge ventet.

I USA tok Lansbury overbevisende avstand fra Fletcher da hun tok en Tony -pris for sin tolkning av Arcati i 2009 Broadway -løpet av denne Noël Coward -komedien.



Men på denne siden av Atlanterhavet, hvor hun fremdeles er kjent for generasjoner av briter som veteranen, kan hun gi en gjentagelse i West End? Vel, selvfølgelig kunne hun det.

Lansbury viser at hun fremdeles har en knivskarp komisk timing og et arsenal av visne blikk og bevegelser som kreves for å spille denne tidløse komediefiguren.



Den mest subtile endringen i levering og tonefall blir perfeksjonert av den erfarne stjernen, og etterlater publikum i masker hele tiden.

Hun unngår også dyktig å slå ned rollen som Madame Arcati, det tvilsomme mediet som fremkaller spøkelsen til Charles Condomines avdøde første kone, Elvira, til irritasjon for sin nåværende kone, Ruth.

Men Lansbury stoler heller ikke på Cowards hurtigere replikker for latter, med en overraskende fysisk forestilling som ser Arcati danse uberegnelig rundt scenen som tilkaller ånder.

Lansbury er ikke en liga over resten av den meget dyktige rollebesetningen, som inkluderer en strålende Charles Edwards som hjemsøkt ektemann og Janie Dee som hans stålfulle andre ektefelle. Men hun er enestående og minner oss om hvorfor en 73 år gammel komedie er verdig å bli sett på som en klassiker.

Denne produksjonen minner oss også på britene om hvor stor sceneskuespiller denne ledende damen er, og endelig sliter Lansburys minne fra hennes TV -fortid.

- Gielgud Theatre, London. Frem til 7. juni Billetter 0844 4825136 www.delfontmackintosh.co.uk

Se Også: