60 millioner pund å hente takket være tapte Premium -obligasjoner - hvordan du kan kreve premien din

Premium -Obligasjoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

Premium -obligasjoner

Premium -obligasjoner har gått lenge - og det betyr at mange har vunnet og ikke hevdet(Bilde: PA Wire)



I mai 2014 vant Premium -obligasjonsnummer 135MM985708 25 000 pund. Ingen har noen gang krevd pengene.



Den ble kjøpt av noen i Essex, som har totalt 2325 pund investert i sparebilen - men det er alt vi vet om dem.



De er ikke alene - det er for øyeblikket 1,5 millioner vinnende Premium -obligasjoner der ingen noen gang har krevd premien.

Bare i Essex, sammen med £ 25 000 uavhentede premie, er det to £ 10 000 premier og tre £ 5000 som venter på at noen skal sette dem i bank. Legg dem alle sammen, og det er gevinster på nesten 1,6 millioner pund fordelt på rundt 40 500 premier.

Den eldste ukravede premien i fylket går tilbake til februar 1964 - det er mer enn 54 år siden, to år før England vant VM - og det er fortsatt gyldig hvis eieren noen gang blir sporet.



Og det er bare Essex, det er også mer enn 11 000 premier som ikke er krevd Premium Bonds i Northamptonshire, verdt over 400 000 pund.

Hvorfor premier ikke blir gjort krav på

Det er mer enn 1,5 millioner premier som ikke er gjort krav på, til en verdi av nærmere 60 millioner pund.



Vi ønsker å sørge for at alle de som vinner premier får oppleve det spesielle øyeblikket, men Premium Bonds -premier kan gå uopprettede som et resultat av å ikke informere NS&I om endringer i kunders personlige forhold, sa Jill Waters, NS & Is detaljhandelsdirektør, i juni.

'Dette kan være endring i kontakt- eller adressedetaljer eller hvis Premium -obligasjoner ble kjøpt som barn og kunden senere har mistet oversikten over dem.'

Sjokkerende nok har fem mennesker vunnet 100 000 pund og ikke hevdet det. Det er syv 50 000 pund som ikke er krevd og ytterligere sju 25 000 pund.

Den gode nyheten er at de er gyldige for alltid - i motsetning til lotterivinster der du bare har 180 dager - og hvis du registrerer deg online, betyr det også at du aldri kommer til å gå glipp av nok en premie.

Vi oppfordrer innehavere av Premium -obligasjoner til å redusere sjansen for at premiene deres blir ufordrevne i fremtiden ved å registrere deg på nsandi.com for å få premiene utbetalt direkte til bankkontoen (med varsel via e -post), la Waters til.

Når du er registrert online, kan du velge å få premiene utbetalt direkte til bankkontoen din, eller investere på nytt i flere premiumobligasjoner til du når 50 000 pund.

Så langt har nesten to millioner Premium Bond -innehavere valgt å få premiene sine utbetalt direkte til bankkontoen, inkludert denne månedens jackpotvinner.

Hvordan finne dine manglende premier

Sjekk den enkle måten fra telefonen (Bilde: NS&I)

Hvis du har Premium Bond -innehaverens nummer - kan dette ikke være enklere. Bare besøk premiekontrollen på nsandi.com eller fra telefonen med gratis premiekontrollapp tilgjengelig fra App Store eller Google Play .

Selvfølgelig har du ikke alltid denne informasjonen tilgjengelig - spesielt hvis premien er knyttet til en Premium -obligasjon som ble kjøpt for deg som barn, eller en du har arvet.

I så fall kan du ringe eller skrive til NS&I og be om å få sendt en ny obligasjonsliste til deg.

Du kan ringe på 08085 007 007 eller skrive til dem på: NS&I, Glasgow, G58 1SB.

Jo mer informasjon du kan tilby, jo bedre. Så navn; adresse; fødselsdato for en start. Inkluder også tidligere navn og adresser hvis du også har endret deg.

Inkluder alle referansenumre du kan finne på obligasjonslister, investeringsbevis eller andre brev fra NS&I du har, samt detaljer om kontoer eller investeringer: type investering (f.eks. Premieobligasjoner); omtrentlig startdato; og beløp, hvis du kjenner dem.

ta meg ut og flørte

Oh, og ikke glem å signere brevet ditt - NS&I kan ikke avsløre eller endre personlig informasjon uten kontoinnehaverens signatur.

Hvis investeringen ble gjort for deg da du var barn, bør signaturen være vitne til av noen 18 år eller eldre og ikke være medlem av familien din. Vitnet må også signere skjemaet.

Andre alternativer for å kreve et tapt fond

Hva om brevet gikk til en gammel adresse? (Bilde: NS&I)

NS&I også driver en sporingstjeneste som hjelper deg med å spore manglende obligasjoner.

Du må skrive inn litt informasjon om deg selv - for eksempel navn, adresse, når du tror obligasjonene ble kjøpt og hvor mange det er - så send den til: Tracing Service, National Savings and Investments, Glasgow, G58 1SB

Alternativt kan du prøve gratis Min tapte konto nettsted, som også kan hjelpe deg med å finne detaljer om tapte kontoer.

Du må sette opp en profil med en gyldig e -postadresse og passord. Du vil da bli spurt om en rekke spørsmål, inkludert om kontoen er i ditt navn, fødselsdato, nåværende kontaktadresse, tidligere adresser og mer - du trenger ikke å fylle ut alle, men jo mer du svarer, bedre sjansene dine.

Når søknaden er sendt inn, kan du når som helst sjekke statusen til den og bør få svar innen 90 dager.

Les mer

Investerende guider
Hvordan investere i aksjer - 5 gylne regler Hvordan investere i gull Hvordan kjøpe premiumobligasjoner Hvordan investere i Bitcoin

Hva om den originale Premium Bond -innehaveren er død ?

De fleste prosessene ovenfor gjelder fortsatt i tilfelle den opprinnelige obligasjonsinnehaveren er død, men det er et ekstra trinn.

Før du gjør noe annet, må du fortelle NS&I om deres død. Etter det er prosessen den samme.

Premiepenger utbetales til den som har arvet den opprinnelige obligasjonseierens eiendom.

Se Også: