100 pund Bitcoins i 2010 ville vært verdt 4,3 millioner pund i dag - men kan det fortsette og hvordan investerer du trygt?

Bitcoin

Horoskopet Ditt For I Morgen

Bitcoin

Bitcoins har steget i pris siden 2010 - men er de trygge og hva bringer fremtiden?(Bilde: Reuters)



Bitcoin var den første, og er den mest kjente, av en ny type digitale penger. Planen var å lage en form for valuta som ikke er kontrollert av myndigheter eller virksomheter, som du kan handle globalt uten kostnader og uten å måtte avsløre din identitet.



Det er en idé som tok fart. Det finnes nå mer enn 800 kryptokurver, totalt mer enn £ 75 milliarder.



Og verdien deres har også steget - i 2011 kan du kjøpe en Bitcoin for $ 11, de er nå verdt $ 2.755 hver. Det betyr at hvis du bare ville sette 100 pund i valutaen i 2010 (når du kunne kjøpe Bitcoins for 5p - eller mindre hvis du timet det riktig), ville de være verdt 4,3 millioner pund nå.

Men er de trygge å sette inn penger, kan veksten fortsette og hvordan blir du involvert?

Hvordan Bitcoin og andre kryptokurver fungerer

Bitcoins oppbevares i digitale lommebøker (Bilde: Reuters)



Ideen er enkel i kjernen - bruk matematikk for å lage en unik, verifiserbar, kodelinje og skriv ned hvem som eier den på en hovedbok.

video fra stevenage bilulykke

Du kan deretter selge den til noen andre, de kan sjekke om den er ekte og eierskiftet blir også registrert.



Folk kan også lage nye mynter ved å løse matematiske problemer på datamaskinene sine, opptil en total grense på 21 millioner med Bitcoin, og selge dem videre.

Ledger, kjent som en blockchain, er offentlig og alle kan bli involvert - enten sjekke og registrere transaksjoner eller lete etter nye mynter.

Mynter kan kjøpes og handles på børser - eller til og med i noen minibanker - og lagret på en sentral, datamaskinen din eller til og med frakoblet (kjent som kald lagring) hvis du vil ha mer sikkerhet.

Når en mynt er tildelt noen (dette gjøres gjennom en digital adresse, som du får en privat nøkkel til, så navnet ditt blir ikke registrert) kan den ikke brukes av noen andre. Det betyr at noen få mynter har gått tapt gjennom årene, etter at folk har lagt feil på nøklene til dem.

Problemet med digitale & apos; valutaer & apos;

Bitcoin krasjer når amerikanske tjenestemenn advarer om markedsmanipulasjon og ussel handelspraksis

Bitcoin -prisulykker har allerede skjedd flere ganger (Bilde: Getty Images)

Normalt støttes verdien av en valuta av et lands sentralbank - eller i tilfelle euro, en hel rekke land & apos; sentralbank.

Det betyr at selv om det ikke er beskyttet, og verdier kan endres, er det i det minste noen som er ansvarlige.

Med kryptovalutaer er det ingenting som støtter verdien i det hele tatt.

Det betyr at prisene utelukkende er basert på hva folk tror de er verdt, og hvis noe undergraver den troen, kan de gå inn i fritt fall.

emma willis og ektemann

Tidligere i år så Ethereum - den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin - at verdien kollapset fra $ 317 en mynt til $ 0,1 en mynt på en dag. Den hoppet tilbake, og handler nå på $ 225 per mynt, men leksjonen er der.

Enkelt sagt - hvis noe skulle gå galt, hadde du ingen støtte.

som er faren til amy i eastenders

Det andre problemet er at Bitcoins er det som er kjent av tradere som en idiot. Fordi - i motsetning til å investere i et hus som kan leies ut eller et selskap som tjener fortjeneste - er den eneste måten å tjene penger på dem å finne en større dåre enn deg som vil betale en enda høyere pris enn du vil.

Men de er langt fra alene om dette, med alt fra kunst, til vin, til frimerker som alle faller inn i denne kategorien.

Og så langt har den generelle trenden vært oppe - spesielt hvis du klarte å velge en av vinnerne - med prisen på Bitcoins mer enn doblet i år alene.

Den virkelige fortjenesten er i de mindre myntene. Velg noe som er billig nå - som Bitcoin var i 2010 - og du kan se massiv avkastning. Med Ethereum gikk prisen fra $ 8 per mynt i januar til nesten $ 400 per mynt i år, før den falt ned til bare $ 225 per mynt i skrivende stund.

Og det er langt fra alene - prisen på NEM -mynter, Dash -mynter, Litecoins og mer har alle steget i år.

meningsmåling

Ville du noen gang investert i Bitcoin?

13000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Et annet problem

Nyhetene denne uken har handlet om splittelsen i Bitcoin. Fordi du må sjekke kryptovalutaer og registrere transaksjoner, betyr det at når folk overfører dem - enten å betale for noe eller bare tjene penger på sin nåværende verdi - er det en blokkering.

Folk som gjør kontrollen er ikke nødvendigvis interessert i transaksjonen din - og kan være ivrige etter å holde prisene høye hvis de holder på Bitcoins selv.

I tillegg er kryptokurver generelt designet for å være åpne - så ha visse aspekter bakt inn i dem. Når det gjelder Bitcoin, kan bare 1 megabyte ny informasjon legges til i det offisielle registeret hvert 10. minutt.

Bitcoin oppfinneridentitet

Bitcoins trenger noen for å bekrefte transaksjoner

Folk som bruker dem til å kjøpe noe, er imidlertid ivrige etter at transaksjoner skal gå raskt.

I hovedsak var menneskene som minket Bitcoin i strid med at folk brukte dem, og det var frykt for at dette kan forårsake et stort problem.

Det førte til en splittelse denne uken - med den nye Bitcoin Cash lansert for folk som ønsker raskere transaksjoner. På bare en dag ble den nye valutaen den tredje største kryptovalutaen - selv om den nå har gått til fjerde - med mer enn £ 4 milliarder verdt av den nye mynten i omløp.

Overgangen til den nye valutaen har gått bra så langt, men det avslører en svakhet i systemet - der folk som bruker valutaene til å kjøpe noe, er avhengige av en helt annen gruppe mennesker for å gjøre denne børsen offisiell.

Jeg er fremdeles interessert - hvordan blir jeg trygt involvert?

Bitcoin er en digital peer to peer-desentralisert kryptovaluta

Bitcoin er en digital peer to peer-desentralisert kryptovaluta (Bilde: Getty)

For folk som vil teste vannet - eller til og med dykke rett inn - bestemte vi oss for å snakke med ekspertene for å få litt hjelp.

Jeg har vært involvert i to år nå, og vi har sett eksplosiv vekst i disse valutaene, sammen med enorm volatilitet, sa David Siegel, og internettpioner og grunnlegger av blockchain innovasjonssamfunn 20 | 30 .

Han tror at fremtiden er lys for kryptovalutaer, men det blir en humpete tur underveis. Her er hans 10 regler for å investere i dem:

hvordan krympe en ullgenser
  1. Sett en liten sum penger, for eksempel $ 100, på en byttekonto. Bruk en anerkjent børs som Lykke , Myntbase , sprekk , etc.

  2. Kjøp noen kryptokurver for å lære om dem.

  3. Gå til YouTube og se videoer om kryptoinvestering, kald lagring, sikkerhet, samtaler ved nylige hendelser, etc.

  4. Les om ny utvikling på Bitcoin Magazine , CoinDesk , Modig ny mynt , etc.

  5. Dediker ikke mer enn 10% av hele investeringsporteføljen din til kryptoinvesteringer.

  6. Diversifisere! Planlegg å kjøpe minst ti mynter/tokens. Lær om indeksinvestering på www.tokenfactory.io .

  7. Ta ut omtrent en tredjedel av pengene dine. Sett denne tredjedelen inn i Bitcoin, den tredje i eteren, og en tredjedel i 3-5 andre mynter/tokens du liker.

    ariel vinterhvit bikini
  8. Vent og se. Volatiliteten vil nesten helt sikkert presentere kjøpsmuligheter.

  9. Arbeid deg inn i porteføljen din over tid. Hvis prisene går ned, kjøp mer. Planlegger å bli fullt investert innen 12-24 måneder.

  10. Etter at du har kjøpt, legg myntene dine inn kjølelager . Ikke bytt. Kjøp og hold i det lange løp.

Se Også: