Du vil snart kunne få cashback i supermarkeder uten å kjøpe noe i kassa

High Street Bank

Horoskopet Ditt For I Morgen

I fjor ba kundene om mer enn £ 3 milliarder i Storbritannias kasse(Bilde: Getty)



Briter vil kunne få cashback fra butikker uten å måtte kjøpe noe under nye forslag for å beskytte Storbritannias tilgang til kontanter.



I henhold til nye regler vil kjøpere kunne bruke kassepunkter som minibanker, uten å måtte bruke penger, sa statskassen.



Tiltakene blir innført midt i en nedgang i kontantbetalinger, med milliarder mer brukt på plast i år, utløst av koronaviruspandemien.

Det kommer da den kontaktløse grensen ble hevet fra £ 30 til £ 45 i april for å redusere behovet for fysisk kontakt på hovedgaten.

Rapporten sa at de nye forslagene vil beskytte tilgang til kontanter for sårbare grupper - som eldre.



red light district uk

Akkurat nå er det i strid med EUs regler for butikker å tilby cashback til forbrukere som ikke kjøper varer, men regjeringen foreslår å skrotte disse reglene på slutten av Brexit -overgangsperioden 31. desember 2020.

Reglene vil bety at forbrukerne vil kunne få cashback fra butikker i alle størrelser, uten å kjøpe (Bilde: E +)



John Glen, økonomisk sekretær for finansministeren, sa: 'Vi vet at kontanter fortsatt er veldig viktige for forbrukere og bedrifter - derfor lovet vi å lovfeste for å beskytte tilgangen for alle som trenger det.

'Vi ønsker å utnytte den samme kreative tankegangen som har drevet innovasjon innen digitale betalinger for å opprettholde Storbritannias kontantsystem og sørge for at folk enkelt kan få tilgang til kontanter i sitt lokale område.'

Det sa at når lokale butikker godtar og dispenserer kontanter, resirkuleres de gjennom lokalsamfunn, og det er mindre behov for å transportere og distribuere sedler og mynter via kontantsentre, noe som reduserer de tilknyttede kostnadene.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

I fjor mottok forbrukerne 3,8 milliarder pund med tilbakebetaling når de betalte for varer i kassa - noe som gjorde den til den nest mest brukte metoden for å ta ut kontanter i Storbritannia bak minibanker.

Gjeldende EU -lov gjør det vanskelig for bedrifter å tilby cashback når folk ikke betaler for varer, og dette har vært en hindring for utbredt adopsjon.

Regjeringen sies at den konsulterer om planer om å skrote disse reglene i desember, med krav om bevis som stenger 25. november 2020.

Se Også: