Winston Churchills oldebarn: 'Jeremy Paxman prøver bare å selge showet sitt'

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sir Winston Churchill

Nasjonalt ikon: Sir Winston Churchill(Bilde: PA)



ryan clark katherine kelly

Da Sir Winston Churchill lå på dødsleiet og verden holdt pusten, tok oldebarnet sitt første gisp av livet.



Randolph Spencer-Churchill ble født 22. januar 1965, bare to dager før den store krigslederen døde etter et alvorlig slag, og møtte aldri sin berømte slektning.



Men i uken av hans 50 -årsdag og da Storbritannia markerer 50 år siden vi mistet en nasjonalhelt, føler han et sterkt bånd.

Avisene som kunngjorde hans død 25. januar, bar også fødselsannonsen min, sier Randolph strålende stolt. Det er fantastisk å ha den bemerkelsesverdige koblingen til historien.

Han lå allerede i koma da jeg ble født. Jeg føler meg bare velsignet jeg har vokst opp i en generasjon som aldri har kjent fryktene til to verdenskrig.



Nasjonens farvel med Winston Churchill 30. januar 1965 markerte den eneste statlige begravelsen for en alminnelig på hele 1900 -tallet.

Det gjenspeilte den enorme nasjonale kjærligheten til soldaten, forfatteren, journalisten, historikeren, maleren og politikeren som ledet landet hans til seier i andre verdenskrig.



Randolph Churchill (Winston Churchills oldebarn)

Stolt: Randolph Churchill (Bilde: Science Museum, London | Science & Society Picture Library)

Det er en arv som nylig ble oppsummert av Randolphs sønn John, syv.

Vi var nede ved Royal Mint i Cardiff og slo den nye Churchill-mynten, og han ble spurt av en reporter hva han visste om oldefar, sier faren.

Jeg hadde ikke orientert ham, men han så på kameraet og sa: Han vant krigen!

Churchill var den første ledende politikeren som oppdaget trusselen fra Adolf Hitlers nazister, og da han tok over som statsminister åtte måneder ut i krigen 10. mai 1940, ga han energien til nasjonen med sin første tale fra No 10 Downing Street.

Jeg har ikke annet å tilby enn blod, slit, tårer og svette, sa han.

Vi har en prøvelse av den alvorligste typen foran oss. Vi har mange, mange måneder med kamp og lidelse foran oss. Du spør, hva er målet vårt? Jeg kan svare med ett ord: Seier. Seier for enhver pris.

er gamle eurosedler fortsatt gyldige i 2018

Randolph har lansert en ny utstilling på Londons Science Museum som fremhever Churchills støtte til innovasjoner som radar som bidro til å slå nazistene og deres allierte.

Men selv 50 år etter hans død er lederen fra krigen fortsatt en kontroversiell skikkelse.

Jeremy Paxman, som produserer en BBC -dokumentar som markerer årsdagen for statsbegravelsen, beskrev ham denne uken som en hensynsløs egoist som ikke ville kunne velges i dag.

kisten til Sir Winston Churchill som krysser Trafalgar Square, London

Æret: Et nærbilde av pistolvognen som bærer kisten til Sir Winston Churchill og krysser Trafalgar Square, London (Bilde: PA)

Paxman prøver bare å selge programmet sitt, sier Randolph.

Jeg er sikker på at Churchill ville vite hvordan han kan inspirere en nasjon i dag. Han skrev sine egne taler, han var hans egen person ... og ingen spindoktorer. Churchill var faktisk veldig avansert for sine dager.

'Og folk liker at han ikke alltid hadde rett.

Det kan ikke nektes for at han tok feil av mange ting. Etter å ha byttet fra Tories til Venstre i 1904, byttet han tilbake 18 år senere og ble anklaget for naken politisk kynisme.

Som innenrikssekretær i 1910 sendte han inn væpnede tropper mot streikende gruvearbeidere i Sør -Wales.

Bare et år senere ved beleiringen av Sidney Street ble han latterliggjort for personlig å ha tatt ansvaret på stedet da tropper kjempet mot anarkister.

Under den store krigen hadde han tilsyn med Dardanelles -kampanjen for å tvinge Tyrkia ut av konflikten. Det var en katastrofe, noe som resulterte i at 46 000 tropper døde.

Churchill selv trodde at hans største feil kom som finansminister i 1925 da han returnerte Storbritannia til gullstandarden til før krigen, og skadet økonomien alvorlig.

I løpet av 1930 -årene landet hans motstand mot indisk uavhengighet ham i varmt vann. Da Gandhi sultestreik, gikk Churchill inn for å la ham sulte i hjel.

Jeremy Paxman

Churchill slam: Jeremy Paxman (Bilde: BBC)

Randolph forsvarer ham nok en gang.

Det er veldig vanskelig for mennesker fra vår tid å bedømme en person som levde i en annen tid, sier han.

des o Connor sønn

Det var en helt annen verden. Det var ikke massemedier og kunnskapsområder vi har i dag.

Men han insisterer på at han i sin søken etter å bevare Sir Winstons arv ikke ønsker å presentere et rosefarget syn.

For den yngre generasjonen har vi bygget dette fantastiske nettstedet, Churchillcentral.com, sier han.

Den ser på alle aspekter av livet hans og refererer til de mer kontroversielle områdene. Vi ønsker å legge ut all informasjonen der ute.

'Folk må se på den originale dokumentasjonen for å forstå fortiden tydeligere.

Født 30. november 1874, Winston Leonard Spencer-Churchill, var barnebarnet til den syvende hertugen av Marlborough, hvis familiesete er det enorme staselige hjemmet til Blenheim Palace i Oxfordshire.

Han klarte ikke å komme inn på Royal Military Academy i Sandhurst tre ganger før han til slutt lyktes i 1893.

Han fortsatte som soldat på Cuba, India, Egypt og Sudan, hvor han under slaget ved Omdurman i 1898 deltok i den siste britiske kavalerianklagen.

Morrisons Black Friday 2018
Churchill  ragout

Inspiration: Churchill i

Under den andre boerkrigen i Sør -Afrika var han krigskorrespondent og sluttet seg til tropper på et speideroppdrag. Han ble tatt til fange, men rømte fra en PoW -leir og gikk 300 miles i sikkerhet.

Hans seks tiår lange politiske karriere begynte da han ble valgt som konservativ parlamentsmedlem i 1900, og han var fremdeles parlamentsmedlem til året før hans død.

Blant mange tilbakeslag underveis var resultatet av stortingsvalget 1945 to måneder etter at krigen i Europa ble vunnet. Storbritannia var sulten på radikale endringer og dumpet Churchills Tories til fordel for Clement Attlees Labour -regjering.

Men han kom tilbake til makten i 1951 og var statsminister til han trakk seg i 1955.

Selv om Randolph var for ung til å ha personlige minner fra statsbegravelsen, sier han nå: Hvert medlem av familien vår vil aldri glemme den dagen da Storbritannia sto stille.

Du kunne ha hørt en pin falle hele veien fra parlamentet til St Paul's.

Du så på de fantastiske bildene av menneskene i gatene gråtende - det markerte virkelig slutten på en stor æra og markeringen av en ny generasjon.

  • Churchills forskere er nå på Science Museum i London.

Se Også: