Blir det nødbankferie hvis England vinner Euro 2020? Hvilken statsminister kan kunngjøre

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Boris Johnson med kona Carrie i semifinalen - it

Boris Johnson med sin kone Carrie i semifinalen - det antas at han kommer til finalen denne søndagen også(Bilde: FA via Getty Images)



En nasjon venter på de tre løvene & apos; Euro 2020 -sluttspillet mot Italia på Wembley Stadium denne søndagen.



jacob rees mogg barnenavn bbc

Seier skulle markere herrenes fotballags første store turneringsseier siden verdensmesterskapet i 1966.



Og momentum vokser for Boris Johnson å kunngjøre en nasjonal fridag - med Keir Starmer som oppfordrer ham til å gi nasjonen sin niende bankferie i år hvis England seirer.

Enhver kunngjøring virker nesten utelukket før en faktisk seier, fordi statsministeren frykter å bli anklaget for å jinxere resultatet.

Men Ap -lederen oppfordret ham til å kunngjøre en helligdag hvis England vinner, og sa til NEWSAM: 'Hele landet er utrolig stolt over det Gareth Southgate og våre engelske helter allerede har oppnådd. Historien er laget.



'Hvis vi vinner på søndag, bør landet få sjansen til å feire det skikkelig med en ekstra helligdag, gitt i navnet til det engelske laget.

'Jeg har en sterk følelse, det kommer hjem.'



TUCs generalsekretær Frances O'Grady sa at det burde være et springbrett for flere helligdager permanent, ettersom 'britiske arbeidere får færre helligdager enn de fleste av våre europeiske kolleger.'

Så hva er egentlig under vurdering, og hva kan Boris Johnson kunngjøre hvis det er en seier søndag kveld? Her er det du trenger å vite ...

En bankferie førstkommende mandag?

The NEWSAM forstår at regjeringen ser på ideen om en helligdag eller nasjonaldag hvis England vinner. Men innsidere har ennå ikke bestemt seg på noen dato, er livredde for å knuse søndagskveldssammenstøtet mot Italia - og det høres derfor veldig usannsynlig ut denne mandagen.

Mer enn 300 000 mennesker har støttet en begjæring på parlamentets nettsted for en fridag førstkommende mandag.

Det er forstått at Boris Johnson har lovlig makt til å erklære en helligdag denne mandagen om noen timer & apos; legg merke til det, og han utelukker det ikke offentlig og sier: 'Jeg tror det ville være fristende skjebne.'

Men det antas at han har utelukket en nødbankferie denne mandagen, fordi å kunngjøre den klokken 22.00 kvelden før ville skape kaos for bedrifter.

En Whitehall -kilde sa til NEWSAM: Logistisk sett vet jeg ikke hvordan det er mulig. Du vil bare kunne kunngjøre det klokken 22.00 hvis de vinner, noe som virker litt urimelig for arbeidsgivere. '

Harry Kane skal kaptein for England -laget under det siste oppgjøret

Harry Kane skal kaptein for England -laget under det siste oppgjøret (Bilde: UEFA via Getty Images)

En bankferie senere på sommeren

Dette virker mer sannsynlig.

Rapporter tyder på at 19. juli eller en dato i august er angitt som mulige datoer for en spesiell helligdag - noe som bringer årets totalt til ni.

kvinne dør i benidorm

Imidlertid er det forstått at diskusjoner fremdeles er på et veldig tidlig tidspunkt, uten at noen dato er avgjort.

En talsperson i Downing Street sa at alle planer for en helligdag ville bli satt 'på vanlig måte'.

Han la til: 'Vi ønsker ikke å forutse resultatet og friste skjebnen, men vi vil åpenbart legge fram eventuelle fremtidige planer om nødvendig etter hvert.'

Englands flaggskyting blir hengt utenfor 10 Downing Street på fredag ​​i forkant av kampen

Englands flaggskyting blir hengt utenfor 10 Downing Street på fredag ​​i forkant av kampen (Bilde: Ben Cawthra/LNP)

En slags feiringsdag

Selv om det ikke er en formell helligdag, er det sannsynlig at regjeringen vil gjøre noe for å markere Englands største seier siden 1966.

Spørsmålet er, hva? Eventuelle feiringer må sannsynligvis komme etter 19. juli for å overholde Covid -reglene.

Så selv om det ikke er en formell helligdag, er det mulig at det kan være andre hendelser som arrangeres eller støttes av regjeringen for å markere en seier i England.

England-fans feirer på Wembley stadion under onsdagens semifinale

England-fans feirer på Wembley stadion under onsdagens semifinale (Bilde: Getty Images)

En seierparade eller busstur

Det antas at det har vært diskusjoner om en mulig seierparade eller busstur for troppen.

Men alt slikt er vanskelig, fordi en massesamling sannsynligvis vil bryte Covid -forskriftene i England før 19. juli.

Selv etter 19. juli kan regjeringen bli anklaget for å opptre uansvarlig hvis den oppmuntrer til store folkemengder mens sakene skyter utover de forutsagte 50 000 om dagen.

Så det er et stort ubesvart spørsmål for øyeblikket.

Manchester United feirer å vinne diskanten i 1999. Scener som dette ville være utenkelig på høyden av Covid

Manchester United feirer å vinne diskanten i 1999. Scener som dette ville være utenkelig på høyden av Covid (Bilde: NEWSAMpix)

hvorfor bruker valglokalene blyanter

Vi vet at puber vil holde åpent senere

Statsministeren har allerede endret loven for å la Englands puber holde åpent til klokken 23.15 denne søndagen, for å redusere risikoen for at kunder får beskjed om å dra før kampen slutter.

Den fengende navnet 'The Licensing Act 2003 (2020 UEFA European Championship Licensing Hours) Order 2021' overstyrer puber & apos; individuelle lisenser slik at de kan ta siste bestillinger litt senere.

I utkastet som minner om Askepott, erklærer ordren at det vil være en lovlig håndhevet 'feiringsperiode' fra 9.00 søndag til 23.59 pm.

Forhåpentligvis vil ikke Englands tropp bli til et gresskar igjen.

Pubgjenger vil ikke bli oppstartet hvis kampen går til straffer

Pubgjenger vil ikke bli oppstartet hvis kampen går til straffer (Bilde: PA)

Noen skoleelever får en løgn

Skolelederne vurderer å la ansatte og elever få lov til å ligge på mandag på grunn av Three Lions & apos; deltakelse i finalen.

En rekke skoler har allerede sagt at de vil la elevene begynne senere på mandag hvis de vil.

Gemma Donnelly, leder for Braywick Court School i Bray, Berkshire, har fortalt foreldre at barn ikke vil bli merket så sent hvis de er inne innen 10.30.

I et brev til familier, sett av PA, sa fru Donnelly: 'Dette gir deg muligheten til å holde deg sent oppe og se kampen, eller se den om morgenen før du kommer til skolen hvis du vil.'

Og arbeidsgivere blir oppfordret til å være fleksible

Sjefer oppfordres til å diskutere fleksible arbeidsordninger med sine ansatte slik at de kan starte senere på morgenen etter fotballfinalen i Euro 2020.

kim cattrall sex og byen

TUC sa at millioner av arbeidere vil se England spille mot Italia søndag kveld, den største kampen for landslaget siden England vant VM i 1966.

Generalsekretær Frances O & apos; Grady sa at spillet lover å bli et 'historisk øyeblikk' for landet, og la til: 'Sjefer bør snakke med sine ansatte om fleksible arbeidsordninger før mandag morgen - kanskje slik at de kan begynne senere og kreve tilbake tiden sin etterpå.

Gareth Southgate kan være frelseren til nasjonens mandag morgen

Gareth Southgate kan være frelseren til nasjonens mandag morgen

'Og sjefer bør også vise fleksibilitet overfor de 2,2 millioner arbeiderne som jobber på en søndag - mange av dem sentrale arbeidere.

'Mange av dem vil se kampen, og de burde være i stand til det, enten på jobb eller ved å bli ferdig tidlig og gjøre opp tiden.'

Downing Street hadde et litt kjøligere svar. Statsminister Boris Johnsons offisielle talsmann sa: 'Vi vil at bedrifter som føler seg i stand til å vurdere det hvis de kan, men vi erkjenner at det vil variere avhengig av virksomhet og selskap.'

Se Også: