Får jeg pengene tilbake hvis jeg avbryter ferien til Thomas Cook?

Thomas Cook Kollapser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mer enn 150 000 mennesker er for tiden i utlandet på en Thomas Cook -ferie, og med tusenvis flere som skal fly ut, bør du være bekymret?



Det er spørsmålet NEWSAM Money stilte reisegiganten fredag ​​formiddag - som den svarte på at det er 'business as usual'.



Imidlertid, med flere reisefirmaer som har gått i stykker de siste årene, har mange lesere vært i kontakt med sine avbestillingsrettigheter, hvis de bestemmer seg for at de ikke lenger vil reise med Thomas Cook.



En leser som ble stående utenfor lommen på 500 pund av hotellbookingsfirmaet Amoma i forrige uke, fortalte oss at hun nå var bekymret for at hennes andre bestilling til Lanzarote vil kollapse.

-Min søster mottok en e-post fra ferieselskapet Amoma om at de hadde gått konkurs i forrige uke, forklarte Nikki.

Nikki [til venstre] og søsteren hennes, Debby [til høyre], er bekymret for at ferien ikke skal fortsette (Bilde: NEWSAMPix)



'Vi hadde booket hotellet med dem, så vi ringte hotellet, bare for å bli fortalt at det hadde blitt kansellert og 500 pund hadde gått ned i avløpet.

'Jeg har klart å kreve pengene tilbake fra kredittkortselskapet mitt, og etter mye turnering hadde jeg endelig pengene refundert tidligere denne uken. Vi har nå booket overnatting på nytt.



'Imidlertid har jeg nå blitt forferdet til å våkne opp i morges for å finne selskapet vi flyr med neste uke - Thomas Cook - kan ha problemer.'

Med selskapets skjebne i balanse, er Nikki bekymret for hva hun skal gjøre videre for å unngå mer kaos - og for å sikre betalingen hennes på 456,96 pund.

En annen leser tok kontakt med frykten for at han kunne stå £ 2,984 ute av lommen på en Vegas -ferie han booket til jubileet.

'Jeg kjøpte en ferie og betalte depositumet ved hjelp av kuponger Love to Shop,' forklarte Neil.

'Resten av pengene - 2.984 pund - ble betalt på Starling Bank -feriekortet mitt.

'Vi skal reise på vårt tiende bryllupsdag til Las Vegas 24. oktober. Kan jeg avbryte ferien og få pengene tilbake? '

Her er dine rettigheter hvis dette er den avenyen du velger å følge.

Kan jeg avbryte ferien til Thomas Cook?

Hvis du flyr med Thomas Cook Airlines som en del av pakken din, vil følgende gebyrer gjelde hvis du avbestiller før det kunngjøres meldinger om den økonomiske fremtiden.

Kort sagt, minimumsavbestillingsgebyret vil være £ 200 per person.

  • Mer enn 84 dager før avreise - Et fullt reisearrangørdepositum på £ 200 per person (£ 250 per person langdistanse)

  • 84-64 dager før avreise - 30% (eller tap av hele reisearrangørinnskudd hvis større)

  • 63-50 dager før avreise - 50% (eller tap av hele reisearrangørinnskudd hvis større)

  • 49-29 dager før avreise - 70% (eller tap av hele reisearrangørinnskudd hvis større)

  • 28-15 dager før avreise - 90% (eller tap av hele reisearrangørinnskudd hvis større)

  • 14 dager eller færre før avreise - 100% feriekostnad

Hvis du trenger å kansellere bookingen, er det verdt å ta kontakt med selskapet før du tar din beslutning, ettersom de er best egnet til å gi råd om eventuelle endringer. Du kan kontakt Thomas Cook her .

TV-kanalen england vs bulgaria

Sørg for at du kontakter dem før du avbryter noen direkte belastningsordninger, da dette kan føre til tapte betalinger på kredittfilen din.

Hvis du avbryter eventuelle valgfrie tillegg & apos; dvs. bilutleie, som koster ekstra, sier Thomas Cook at det enten vil beholde depositumet eller betale et avbestillingsgebyr (hvis du avbestiller etter at hele feriekostnaden er betalt).

Hva med reiseforsikringen min?

Hvis du har kjøpt forsikringen din gjennom Thomas Cook, blir premien din ikke refundert, ettersom forsikringen under polisen først har startet da den ble tegnet.

Hvordan kansellerer jeg bestillingen av bare hotell?

Thomas Cook sier at hvis du trenger å kansellere bestillingen, må du logge deg på & apos; Manage My Booking & apos; side online og klikk på Avbryt reservasjon -knappen.

Avhengig av hvilket hotell du har bestilt, må du kanskje betale avbestillingsgebyr. Du finner detaljer om dette i bekreftelses -e -posten.

Se Også: